Celebs

Girlscene kletst met een Hollywood stylist

De Oscars, de Emmy's, de Golden Globes… Als er in Hollywood een groot evenement plaatsvindt, dan zijn wij er als de kippen bij om alle prachtige jurken op een rij te zetten. Maar degenen die écht weten wie best gekleed en slechtst gekleed zijn, dat zijn de mensen die in Fashion Police zitten. Joan Rivers, Kelly Osbourne, Giuliana Rancic en George Kotsiopoulos beoordelen elke week de looks van alle Hollywoodsterren. Girlscene's Emma sprak stylist van de sterren & fashion judge George in Amsterdam: "Hoe je er fashionable uitziet zonder veel geld uit te geven? Met zelfvertrouwen kom je heel ver en het is gratis!"

Als er iemand verstand heeft van mode, dan is het George Kotsiopoulos wel. Hij is een moderedacteur, consultant en stylist. Hij is mede-presentator van de populaire, wekelijkse serie Fashion Police op E! Entertainment waar hij over de laatste mode van beroemdheden praat. Hij is uiteraard niet zomaar in de fashion jury geland. George begon zijn carrière op de modeafdeling van The New York Times Magazine, waar hij meer dan 8 jaar heeft gewerkt. Hij was editor en producent van photoshoots over de hele wereld met beroemde sterren als Julia Robert, Gwen Stefani en Mischa Barton. Ook heeft hij zelf sterren gestyled. Hij kleedde onder andere Julianne Moore, Courteney Cox, Heidi Klum, Nicole Rihie, Anne Hathaway en Mandy Moore. Dit is nog maar een greep uit zijn lange modecarrière!

Girlscene's Emma had de eer om hem te spreken in The Dylan, een hotel dat op een paar meter afstand zit van het kantoor.

Welkom in Amsterdam! Wat vind je van de Nederlandse fashion style?
"Bedankt! Het is heel… vintage. Als ik aan het reizen ben, dan zie ik dat iedereen er geweldig uitziet. Als ik het buitenland ben, dan verschillen de kledingstijlen niet veel van elkaar. Tegenwoordig beperkt mode zich niet tot een land, maar bepaalde stijlen zie je overal terug. Dit komt echt door het internet. Je kunt nu alles kopen wat je wil, ongeacht waar het vandaan moet komen. Ik heb een beetje door Amsterdam gewandeld en toen zag ik ook veel bekende winkels, er zijn veel internationale winkels hier. Ik bedoel H&M is overal…"

Ja, en Forever 21 opent binnenkort in Amsterdam!
"Oh, echt? Hebben jullie al een winkel die op Forever 21 lijkt?"

Nee, niet echt…
"Ik ben ook naar de Nederlandse Rodeo Drive geweest met allemaal dure winkels zoals Gucci, Chanel en al die merken."

Je bedoelt de P.C. Hooftstraat, met alle dure en luxe winkels.
"Ja, precies. Dit kunnen de meeste mensen niet betalen, maar het is wel leuk om er even doorheen te lopen. Misschien kun je geen dure tas betalen, maar het is al fantastisch om een Chanel nagellak te kopen. Daar verdienen ze goed op, nagellak en parfum."

Je zit in de fashion jury van Fashion Police. Hoe beoordeel je zo'n outfit? Hoe weet je of een outfit geweldig is of als iemand de plank mis heeft geslagen?
"Eigenlijk hangt het allemaal van de foto af. Ik heb heel veel celebrities gestyled, zowel op de rode loper als daarbuiten. Het uiteindelijke doel is dat ze eruitzien als filmsterren. De dingen waarop ik let als ik een look moet beoordelen… Ik let op de foto, dat de outfit goed past, dat de kleuren bij elkaar passen en dat de kleuren goed bij de huidskleur passen, hoe de outfit is gestyled, niet te veel, niet te weinig. En of het haar en de make-up bij de look passen. Maar ik let ook op dingen als de pose en het zelfvertrouwen dat de ster uitstraalt."

Kun je een voorbeeld geven?
"Laten we Kirsten Dunst als voorbeeld nemen. Ik zag haar laatst op een feestje en ze zag er geweldig uit, echt gorgeous. De week daarna praten we over haar look bij The Fashion Police. Ik voelde me echt schuldig, want haar look zag er verschrikkelijk uit op de foto's. Ik heb toen het hele verhaal verteld dat ik Kirsten had gezien, want alle sterren zien er fantastisch uit in het echt. Ik bedoel, ze zijn sterren en er is een reden dat ze beroemd zijn. In een normaal leven word je niet in elke hoek gefotografeerd. Je wordt niet zo onder de loep genomen, maar celebrities wel. Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat de foto er goed uitziet."

Ben je niet bang om iemand te kwetsen als je een look niet mooi vindt?
"Eigenlijk niet. Ik heb het gewoon over een jurk. Ik beledig mensen niet, ik zeg niets negatiefs over hun werk of hun talent. Behalve als ik ze ken en ik weet dat ze niet aardig zijn. Dan maakt het me niet uit. Als iemand me om mijn mening zou vragen na een event, dan zou ik eerlijk antwoorden. Dan zou ik zeggen, 'Weet je, ik vind dat de jurk je niet heel goed stond en er waren veel meer opties die je wel geweldig zouden staan.' Of dat de jurk iets ingenomen zou kunnen worden bij de middel. Nee, daar heb ik geen problemen mee."

Maar tijdens een event niet?
"Nee, als iemand me het dan vraagt dan zou ik niet zeggen dat ik de look niet mooi vind. Ik zeg dan dat ze er schitterend uitziet, want niemand wil horen dat de ze er verschrikkelijk uitziet. Het is niet het juiste moment en ook niet heel classy."

Wat zijn je favoriete trends van deze lente en zomer?
"Dit is wat je lezers moeten weten: trends bestaan niet meer. De laatste twintig jaar zijn de trends gewoon een herhaling van trends van een paar jaar terug. Ik zie ook dat vintage hier heel populair is. Ik ben naar een paar winkeltjes gegaan en ik zie alleen maar 90's items. Ook items uit de jaren '90 die ik liever niet meer terug zou willen zien, wat overigens wel heel leuk kan staan bij jonge mensen. Ik bedoel, op dit moment draag ik een hippere versie van een Bill Cosby trui, haha."

Trends zijn dus niet origineel meer.
"Nee. De trends volgens Vogue: bloemenpatronen. Wauw, wat een verrassing… bloemen voor de lente. Een andere trend, felle kleuren. Ook niet echt origineel. Of sportieve accenten, dat komt ook elke lente weer terug. Elke lente zijn de trends hetzelfde. Er zijn natuurlijk wel een paar nieuwe trends zoals fringe, metallics. Maar altijd bloemenpatronen, waar op zich niks mis mee is, maar het wordt elk jaar weer een trend genoemd. Wel denk ik dat de stoffen veranderen. We combineren meer stoffen met elkaar en je hebt nu ook zoiets als 3D-printed stoffen."

We moeten trends vergeten?
"Ja! Het komt erop neer dat je moet dragen wat goed bij je lichaam past. Als mini rokjes helemaal in zijn, maar je benen zijn niet je sterkste punt, dan moet je het niet dragen. Draag wat bij je lichaam past, vergeet de trends en ontdek je eigen stijl. Have fun!"

Wie zijn volgens jou de it girls van dit moment?
"Rihanna, Rihanna, Rihanna! Ik vind haar geweldig."

Maar zij is al best wel lang een it girl, toch?
"Weet je, zij slaat de plank nooit mis. En ik houd ook heel erg van Miley Cyrus. Houd jij niet van haar?"

Ik wel, maar er zijn veel mensen die niet van haar stijl houden.
"Iedereen is te veel bezig met het feit dat ze ooit Hannah Montana is geweest. Dat is ze niet meer, ze is gewoon cool. Ze is een doodnormale meid die zichzelf uit door middel van kleding. Miley en Rihanna zijn wat dat betreft een beetje hetzelfde, Rihanna kan bijvoorbeeld iets uitdagends dragen, maar dan combineert ze het met nerdy schoenen."

Ze hebben veel verschillende stijlen.
"Ja precies, ze dragen een sexy item maar dat combineren ze met iets dat helemaal niet sexy is. En het werkt. O, en ik ben dol op Emma Stone! Ik houd van de vrouwen die aardig zijn, want ik geloof dat je dat ook uitstraalt. Ik heb Emma nog nooit ontmoet, maar ik heb gehoord dat ze erg aardig is."

Ik kan me echt niet voorstellen dat Emma Stone onaardig is…
"Als ik erachter kom dat ze eigenlijk een bitch is, dan zou ik echt van slag zijn, haha."

Ze zou dan een Oscar moeten krijgen!
"Inderdaad, als ze eigenlijk onaardig zou zijn dan kan ze wel heel goed acteren. En ze is een goed voorbeeld wat betreft kleding. Emma is niet bang om een kledingstuk te dragen dat niet veel van haar lichaam laat zien. Meiden vinden het tegenwoordig erg belangrijk om veel van hun lichaam te laten zien, maar zij vindt het prima om iets vormeloos te dragen."

Ja, zij is leuk.
"Even denken, wie is nog meer leuk… De it girls van dit moment zijn Dakota Fanning en Hailee Steinfeld. Zij hebben een fantastische stijl."

Wij vinden dat Kylie Jenner er altijd geweldig uitziet.
"Kylie is the next big thing. Ik bedoel, ze loopt in belangrijke fashion shows en Kylie is ook erg aardig. Zij is absoluut geen bitch. Weet je, eigenlijk zijn ze allemaal aardig! Kim, Khloe…"

Ik heb Khloe ontmoet en ze is inderdaad heel lief!
"Ze is echt awesome! Ik moet echt stoppen met awesome zeggen, haha. Daar moet ik ook echt op letten bij Fashion Police. Ik ben gestopt met het zeggen van awesome en amazing, want dat klinkt gewoon dom. Mijn nieuwe woorden zijn fantastic, terrific, gorgeous, lovely… Ik wil echt terrific terugbrengen, dat is een populair woord van de jaren '70.

Je hebt heel veel celebrities gestyled, wie was je favoriet om te stylen?
"Oh my gosh… Op dit moment style ik niet veel mensen voor de rode loper, maar in het verleden heb ik Kerry Washington gestyled."

Oh, ik ben dol op Kerry Washington!
"Eén van de redenen dat ze zo geweldig is, is dat Kerry super slim, super classy, super elegant en heel getalenteerd is. En dat is het type vrouw dat ik graag wil stylen. Zelf heeft ze ook een goede smaak. Ik heb ook de cast van Slumdog Millionaire gestyled tijdens het awards-seizoen, voor de Oscars en zo. Freida Pinto bijvoorbeeld, zij was toen zo populair als Lupita Nyong'O nu is."

Je hebt een boek geschreven over hoe je eruit kunt zien als een filmster met een klein budget. Wat is je beste tip om er fashionable uit te zien zonder al te veel geld uit te geven?
"Zelfverzekerd zijn! Daarmee kom je heel ver en het is gratis. Je moet je ook comfortabel voelen in de kleding die je draagt, want je straalt het uit als je dat niet bent. Het is eigenlijk heel makkelijk. Als je iemand ziet die een leuk jurkje aan heeft, vraag dan waar ze het vandaan heeft. Grote kans dat ze het gewoon bij Forever 21 of H&M heeft gekocht, wat betekent dat jij er ook in kunt lopen! Verder kun je een outfit al een stuk leuker maken door er kleine veranderingen op toe te passen. Vervang bijvoorbeeld de knopen. Of ga naar een tweedehandswinkel om een leuk jurkje te scoren en breng 'm naar de kledingmaker om het jurkje in te laten nemen zodat het perfect bij jouw lichaam past. Door deze kleine dingen kan het al snel lijken alsof je een super duur item aan hebt!"

Ook al ben je erg fashionable, je hebt vast een paar foutjes gemaakt op fashion gebied. Wat is je ergste fashion crime?
"Natuurlijk! Ik vond het altijd vervelend om naar oude foto's te kijken. Ik dacht al gauw 'Oh my god, ik kan echt niet geloven dat ik mijn haar zo had geknipt en wat had ik aaaan?!'"

Maar toen was het mode!
"Inderdaad. Alhoewel, niet altijd. Ik wist niet beter. Weet je, je moet niet bang zijn om fouten te maken. Het gaat erom dat je er van leert. Er zijn mensen die een beetje blijven hangen in een bepaalde periode."

Zij ontwikkelen hun stijl niet.
"Precies! Maar je moet nergens spijt van hebben. Neem risico's… Hoe kun je anders van je fouten leren als je die niet maakt?! We kunnen niet altijd perfect zijn."

Wijs advies om mee af te sluiten… Bedankt voor het leuke interview!
"Geen dank, zullen we nog even op de foto?"

Fashion Police iedere zaterdagavond om 21:00 uur wordt uitgezonden op E! Entertainment

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀