Fashion

How to wear: van hotpants tot lange broeken

Misschien wil jij heel graag hotpants dragen, maar weet je niet zo goed of je ze kunt hebben en hoe je ze moet combineren? Of misschien wil jij graag een capribroek, maar ben je bang dat ze je benen kort maken? Geen zorgen! Wij hebben antwoorden!


Taylor Swift's handelsmerk is korter dan korte hotpants! – Bron beeld: Getty Images

Hotpants
Schroom jij je er niet voor om je benen te laten zien? Laat het weer het toe? Hoef je niet naar school of naar je werk? Kun jij op alle vragen positief beantwoorden.. dan grijp jij naar de hotpants. Maak er gebruik van nu je nog jong bent, een vrouw van 40 met hotpants is vaak geen gezicht, de tijd om hotpants te dragen is NU. Maar er zijn wel een paar regels…

1. De pijpjes van de hotpants zijn erg kort, maar het is niet de bedoeling dat je halve achterwerk eruit komt zetten, je bilpartij moet volledig bedekt zijn.

2. Kies liever voor een broekje met een hogere taille, op dit moment zijn hotpants met een verhoogde taille mode en dit maakt van hotpants zelfs een chique keus!

3. Je benen zijn bloot, zorg ervoor dat je bovenlichaam iets meer stof om het lijf heeft. Kies voor een mooie blouse on top. Ben je op vakantie, ga je naar het strand? Leef je dan maar lekker uit met croptops.


Lauren Conrad wordt regelmatig gespot in een paar shorts – Bron Beeld: Getty Images

Shorts
Iets langer dan hotpants, shorts. Shorts komen in heel veel verschillende soorten en maten. Sommigen zijn bijna net zo kort als hotpants, anderen vallen iets langer. Meestal zit een short wat losser om de benen (in tegenstelling tot hotpants) en soms is de short zelfs moeilijk te onderscheiden van een rokje, omdat de pijpjes tegenelkaar aan vallen. Waar je met shorts rekening mee moet houden?

1. Ga je voor high waisted shorts? Draag je bovenkleding dan altijd in de shorts en niet er overheen, zo voorkom je dat je er 'bulky' en 'lomp' uit gaat zien.

2. Ga je voor een paar shorts zoals Lauren? Kies dan net als Lauren voor een mooie blouse. Ga je voor een iets meer casual paar (denk: een zandkleurig linnenbroekje) dan staat een mooi blauw/wit gestreept T-shirt ook erg tof. 

3. Shorts zoals de shorts van Lauren kunnen ook heel makkelijk met iets koudere temperaturen gedragen worden. Doe er een dikke zwarte panty onder et voila!


Kristen Stewart kiest voor een capri broek tijdens de MTV Movie Awards – Bron beeld: Getty Images

Capri
Ook capribroeken zijn dit seizoen zeker modeverantwoord. Capribroeken kunnen je benen langer laten lijken, maar als ze verkeerd vallen kunnen ze benen ook juist korter maken. Goed opletten dus. We hebben tips…

1. Zorg ervoor dat er genoeg been te zien is, idealiter valt de broek precies tussen de enkel en de knie. 

2. Combineer voor nog meer lengte met een paar mooie pumps, net als Kristen.

3. De onderkant van de broek moet precies op je kuiten aansluiten, het moet niet openstaan. Heb jij zulke smalle kuiten dat alle broeken open blijven staan? Laat je broek dan in nemen door je moeder of de kleermaker.

4. Is het minder goed weer? Je kunt de broek ook combineren met een paar stoere laarzen.


Fabulous mama Miranda Kerr draagt een prachtige enkelbroek – Bron beeld: Getty Images

Enkel
Meiden met lange benen dragen ze vaak onbewust, enkelbroeken. Een broek van ZARA of Mango valt bij iemand langer dan 1.75 meter vrijwel nooit zoals 'ie eigenlijk zou moeten vallen. In de winter is dat misschien lastig, maar in de lente maakt dat helemaal niet uit, want enkelbroeken kunnen net zo goed als lange broeken. Skinny of meer baggy, het maakt allemaal niet uit, het is allemaal geoorloofd.

1. Denk jij, ik ben niet zo lang, een enkelbroek maakt mij kleiner? Nee hoor. Kies voor een goed paar hakken en ook jij kunt ze prima dragen! Vallen enkelbroeken bij jou standaard als lange broeken? De kleermaker weet hier wel raad mee!

2. Lange benen? Een enkelbroek staat ook hartstikke leuk met ballerina's en loafers! Zelfs een paar stoere Nikes of Adidasgympjes staat prima onder een enkelbroek. Let wel op met de sokken die je in je sneakers draagt, die wil je niet aan de rest van de wereld tonen. Girlscene's Annemerel draagt vaak geen sokken in haar sneakers, helaas levert dit wel wat onaangename geurtjes op… Daar moet nog iets op gevonden worden.


Doutzen Kroes draagt een prachtig broekpak tijdens de opening van het balletseizoen in New York City – Bron beeld: Getty Images

Lang
Ja en wat blijft er dan nog over… de lange broek, natuurlijk. Wat valt er over de lange broek te vertellen? Misschien dat het de meest voorkomende broeklengte is van alle broeken? Een lange broek staat iedereen, lang, kort, slank, vol, curvy, mager..

1. Heb jij volle heupen die je graag iets slanker zou willen laten lijken? Rechte en uitlopende pijpen maken je benen optisch smaller, kies voor donkere kleuren en mooie volle stoffen.

2. Heb jij een klein buikje dat je graag wil verhullen? Ga dan niet voor een low-rise broek, maar kies een wat hoger model.

3. Ben je klein? Vermijd baggy broeken, kies liever voor een iets korter model of een skinny jeans.

4. Lange benen? Enjoy them! Eigenlijk kun jij vrijwel alles dragen. Wil je je benen iets korter laten lijken? Kies dan een baggy model.

Wat is jouw favoriete broeklengte? Pin jouw favoriete broeken in Pinbook!

Bronnen: She Knows / Vogue / The Fashion Spot

Must reads 👀