Lifestyle

Help, verslapen! Wat nu?

Verslapen, het gebeurt iedereen wel een keer. Je had de wekker heus wel gezet hoor, maar tijdens het zetten van je wekker was je al zo moe dat je het niet helemaal goed gedaan hebt. Of… je wekker ging wel, maar je was zo moe dat je er volledig door heen bent geslapen. Of… je wekker ging, je dacht dat je op snooze drukte maar waar je eigenlijk op drukte was 'uit'. Je viel weer in slaap en…. ARRRGH STRESS! 

Jezelf één keertje verslapen is geen wereldramp, het is niet leuk, maar het is niet het einde van de wereld. Maar als je jezelf vaker verslaapt is het misschien tijd dat je hier wat aan gaat doen. Misschien iets vroeger naar bed, iets langer slapen en als dat niet werkt kun je altijd nog een onderzoekje bij de dokter laten doen of je wel écht goed slaapt.

Maar goed, dat is het probleem bij de wortels aanpakken, vandaag gaan we het hebben over het probleem oplossen op het moment dat het probleem zich al heeft voorgedaan. Op het moment dat je je al verslapen hebt en nog maar een heel klein aantal minuten hebt om alles te doen. Argh! Je moet je aankleden, eten en make-up op doen en je hebt maar tien minuten, normaal doe je daar minstens een half uur over! We hebben wat tips voor je hoe je op dit soort momenten tijd kunt besparen.

– Begin met NO STRESS. Als je eerst vijf minuten gaat stressen over het feit dat je geen tijd hebt, ben je weer vijf minuten van je kostbare tijd kwijt en heb je dus nog minder tijd om jezelf klaar te maken. Haal diep adem, slinger je benen uit bed en JUST DO IT!

– Loop naar je kledingkast en ga voor je go-to outfit. Het is handig om zo'n outfit te hebben, misschien zelfs meerdere. Dit is niet het moment voor een spannende nieuwe kledingcombinatie, het is echt geen moment om iets nieuws te proberen, je tijd heb je nodig voor andere dingen.

– Neem je kleding mee naar de badkamer, was jezelf snel (heel snel, heel snel), trek je kleding aan, doe je haar boven op je hoofd, heb je geen lang haar, doe je haar op een andere manier naar achteren.

– Splash wat water in je gezicht, droog je gezicht af, smeer wat crème op je gezicht, wat gloss op je lippen, camoufleer eventueel wat puistjes of andere oneffenheden en stop je mascara in je tas, dat kun je later op de dag ook altijd nog opdoen. Kun je echt niet zonder mascara? Smeer dan snel een laagje op je wimpers.

– Heb je nog een paar minuten over? We hopen het wel, want je hebt nog niets gegeten en je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Waarschijnlijk heb je geen tijd om het ontbijt te maken dat je normaal voor jezelf maakt.

Tips voor ontbijtjes die snel klaar zijn? Hmm… lastig. Pak een boterham en doe je favoriete beleg erop en neem hem mee voor onderweg. Ook altijd makkelijk en snel? Een banaan, die kan eventueel ook onderweg gegeten worden. Wat Girlscene's Annemerel doet als ze te weinig tijd heeft om te ontbijten? Dan verwarmt ze een beetje olie in een pan, gooit ze er twee eieren in, roert ze met een spatel door elkaar en een minuut later heeft ze al iets dat lijkt op scrambled eggs, beetje peper en zout er overheen, et voila. Maar dit kost nog wel iets meer tijd dan een banaan uit de fruitschaal pakken ;-).

– Ready?! GO! Maar eh… blijf wel uitkijken in het verkeerd, zoals je moeder vroeger waarschijnlijk al zei… haastige spoed is zelden goed!

Verslaap jij je vaak? Heb jij nog tips om 's ochtends tijd te besparen?

Bron beeld: Gettyimages