Travel

Annemerel’s Wintersport Snapshot Diary

Girlscene's Annemerel vertrok afgelopen donderdag op persreis naar skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. De mindere kanten van werken bij Girlscene ;-). Annemerel heeft vier dagen lang de tijd van haar leven gehad en neemt je graag mee op reis in haar snapshot diary!

Annemerel: "Eind januari, een dag voordat ik met mijn ouders op wintersport ga, ik word ge-sms't door Danique: "Wil je op wintersport persreis naar Serfaus in maart". UHHHH JAAA!!! Heel toevallig ga ik de dag erna ook naar Serfaus en om heel eerlijk te zijn, ik kom er al sinds ik tien maanden ben. Dit kan geen toeval zijn. 

Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover, de persreis naar Serfaus-Fiss-Ladis, een skigebied in het Oostenrijkse Tirol. Vanaf Amsterdam en Rotterdam gaan er dagelijks vliegtuigen naar Innsbruck, vanaf daar is het nog ruim een uurtje naar het skigebied. Er is een goede trein/bus-verbinding, maar wij worden heel luxe met de taxi opgehaald.

Wij… inderdaad. Ik reis niet alleen, maar samen met Marloes de Hooge van Travelvalley.nl en Gerrit -Jan Groothedde van Eetschrijver.nl. We kennen elkaar voor de reis niet, zitten heel toevallig wel naast elkaar in het vliegtuig en we hebben elkaar nog niet geïntroduceerd of we hebben het meteen gezellig. Heel erg belangrijk, dat de mensen waarmee je op persreis bent leuk zijn. Ik had me geen beter gezelschap kunnen wensen!

Goed, genoeg gepraat, foto's!"

Na anderhalf uur vliegen landden we op het vliegveld van Innsbruck, ongeveer een uur rijden van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Het vliegveld van Innsbruck ligt tussen de bergen, de lucht is blauw en… WAUW. Vanaf het moment dat ik het vliegveld uitgestapt ben, ben ik in een andere wereld.


We slapen in het luxe viersterrenhotel Chesa Monte.


Dit is het uitzicht vanaf het terras, not bad right. Dorpen werden vroeger gebouwd rondom de kerk. We zitten super dicht bij de kerk, dit geeft volgens mij wel aan hoe goed de locatie van ons hotel is.


En dit is het uitzicht vanaf mijn balkon..


En dit is mijn kamer… Wauw. Ik hou van hotelkamers maar deze… Wauw. Het uitzicht was precies hetzelfde uitzicht als vanaf mijn balkon.


Instant Happiness! Het is buiten warm genoeg om in een T-shirtje te lopen, de zon schijnt super fel en HALLO IK BEN OP WINTERSPORT!


Alhoewel WINTERsport, de zon heeft ervoor gezorgd dat de sneeuw in het dorp zo goed als weg is, gelukkig ligt er boven op de berg nog genoeg dus kunnen we gewoon skiën.


Maar voordat we gaan skiën eten we eerst iets bij restaurant Möseralm, op 1900 meter hoogte. Deze pasta smaakte heerlijk!


Het uitzicht vanaf het terras, not bad, toch?


Dan is het toch echt tijd om te gaan skiën. Skileraar Hannes van Skischule Fiss legt uit wat we vandaag gaan doen.


Ik zei toch dat er bovenop de berg nog genoeg sneeuw lag. Wauw…


Om half vijf draaien we onze laatste bochtjes van de dag, we zetten onze ski's weg en gaan naar Après Ski Bar Hexenalm.


Normaal ben ik niet zo'n Après Skibeest, na het skiën ben ik moe en verlang ik eigenlijk direct naar mijn bed. Maar dit keer is anders, als je beneden komt loop je direct tegen de Hexenalm aan en als je dan iedereen gezellig in de zon ziet staan met wat te drinken, nou ja… you got me! Ik hield het wel heel verstandig bij cola 😉 (zonder rum, hahaha)


Na de Après Ski is het tijd voor het Wellness gedeelte van hotel Chesa Monte, hmmmm heerlijk. Baantjes trekken in het hallenbad en even in de stoomcabine.


's Avonds genieten we van een uitgebreid vijfgangendiner in het hotel… Hmmmm. Ik maak het niet laat, de volgende dag moet ik alweer om half acht aan het ontbijt zitten. Lekker vroeg naar bed dus.


Oeeeeh de volgende dag ontbijten we in het hotel. Zo leuk, je eitje wordt voor je ogen bereid, ik kies voor een omelet met spek en paddenstoelen.


We skiën dit keer naar Serfaus, naar het masnerskigebied om precies te zijn, hier bevindt zich ook het hoogste plekje van het skigebied, bovenaan de lift van de Masnerkopf. 


Helaas kom je op dat hoogste plekje niet zonder eerst een berg te beklimmen, haha. Naar boven was prima te doen, naar beneden was ietwat anders. Haha, maar we hebben het allemaal gehaald.


Samen met Gerrit-Jan en Marloes op het hoogste plekje van het skigebied. Wauw!


Panorama van het Masnerskigebied.


's Middags gaan we in de Serfauser Sauser, een kabelbaan die van Fiss naar Serfaus gaat. Ik had nooit verwacht dat ik hier ooit in zou durven, maar het was eigenlijk alles behalve eng. Haha, ik word nog een keer een dare devil ;-). 


's Middags doe ik weer iets dat ik nog nooit gedaan heb op wintersport, hardlopen!


Samen met Marloes en skileraar Hannes lopen we van Fiss naar Serfaus en weer terug. Heerlijk!


Dit is een natuurlijke drug! Zo mooi!


Na een lekkere warme douche spreek ik met Gerrit Jan en Marloes af in de hotelbar waar we een heerlijke Mojito drinken… Er volgt nog een vijfgangendiner wat ik helaas vergeten ben vast te leggen, daarna vertrek ik weer naar bed, ook voor de zaterdag hebben we een vol programma!


Mijn ontbijt van zaterdag, hmmmmmm…


Het is een spannende dag, ook vandaag doen we weer iets dare-devil-achtigs, we gaan in de Fisser Flieger. Met 80 kilometer per uur vliegen we over het skigebied. Marloes en ik zijn er klaar voor, Gerrit Jan heeft hoogtevrees dus die skipt deze even ;-).


Het was zooooooooo cool! Wil je dit ook een keer doen? Het is helemaal niet zo duur, je betaalt 7 euro per persoon!


Na de Fisser Flieger is het tijd voor lunch, ik ga voor een heerlijke grote kom goulash soep, hmmmmm dat smaakt nergens zo lekker als in Oostenrijk!


Na de lunch doen Marloes en ik samen nog een paar pistes, maar dan besluiten we onze ski's in te leveren en nog even hard te gaan lopen (zo fijn dat ik met iemand op persreis ben die net zoveel houdt van hardlopen als ik!) we rennen weer naar Serfaus, het dorp waar ik dus al 25 jaar kom. Ik geef haar een tour door het dorp.


Dit is vanaf nu één van mijn favoriete hardlooppaden.


Het is zooooooo mooi hier!


Het is zo warm dat we halverwege een ijsje eten!


's Avonds gaan we na het diner nog een keer après skiën, dit keer gaan we naar de bar 'Hackls' super gezellig! (en ze zijn niet zuinig met de wijn)


Na vier uur slaap word ik wakker en WAUW het heeft gesneeuwd. Ondanks de weinige uurtjes slaap MOET ik naar buiten. Ik ga in mijn eentje voor een rondje hardlopen door de sneeuw (ja ik draag inderdaad geen make-up en ik heb heel kleine oogjes, hahaha).


Maar geef toe… het is super mooi met dat dikke pak sneeuw!


Ik loop weer naar Serfaus, maar daar moet ik natuurlijk wel even bewijs van hebben ;-).


Na het ontbijt pak ik snel mijn koffer in en maak ik nog een wandeling met Marloes door het dorp, het sneeuwt nog steeds heel erg hard. We lopen eerst langs de bar waar we de avond ervoor zijn uitgegaan.


Na het rondje door het dorp besluiten we om met de lift naar boven te gaan. Wauw.. het is echt een sprookjeswereld!


We hebben geen echte kater, maar het is wel een echte COLA-dag, haha. Als je begrijpt wat ik bedoel ;-).

Because I'm Happy……


En toen was het helaas alweer tijd om met de taxi terug te gaan naar het vliegveld van Innsbruck.


We don't wanna goooo-ooooooo!


Marloes had geregeld dat we allemaal een plaatsje aan het raam hadden, zodat we mooi uitzicht zouden hebben bij het opstijgen van het vliegtuig. Helaas ehhh… belandde we al na een paar seconden in de sneeuw en mist.


In Nederland is het uitzicht iets beter, maar hé, het is Nederland. Bleehhhhhhhh, niet Oostenrijk, niet Innsbruck, niet Serfaus-Fiss-Ladis. Bleh. Home.

Ziet er heerlijk uit toch? Begrijpen jullie nu waarom ik zeg dat ik de tijd van mijn leven gehad heb? Arrrrrggghhh mag ik terug?"

Zijn jullie wel eens op wintersport geweest? Hebben jullie Serfaus-Fiss-Ladis wel eens bezocht?

Beeld: Annemerel, Gerrit-Jan Groothedde & Marloes de Hooge