Real life

Girls issues: moet mijn beste vriend terug naar zijn ex gaan?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer: een Girlscene lezeres die zich afvraagt of haar beste vriend en vriendin weer terug bij elkaar moeten komen.

Hey Girlscene,
M’n beste vriend had een tijdje geleden een vriendinnetje. Ze is nu een van mijn beste vriendinnen en heeft mij verteld dat ze hem terug wil. Ook hij wil haar terug alleen hij twijfelt wat hij moet doen want hij houdt ook van zijn vrijheid. Maar toch is hij nog steeds heel erg verliefd. Hij weet niet of hij haar terug moet nemen omdat hij bang is dat hij dan de verkeerde keuze maakt en hij het snel weer uit wil hebben. Hij zit er echt erg mee.

Dikke kus anoniem


bron

Hi Anoniem,

We kunnen inderdaad begrijpen dat jouw beste vriend deze situatie lastig vindt. Wat het voor jou lastiger maakt is dat ze allebei goede vrienden van jou zijn en dat jij er nu tussenin zit. Het is niet jouw taak om hun terug bij elkaar te brengen, maar je kunt je beste vriend en vriendin wel advies en inzicht geven.

Het klinkt misschien hard, maar er is een reden dat zij uit elkaar zijn gegaan. En die reden moet je wel in je achterhoofd houden als je erover nadenkt om terug bij elkaar te komen. Vervolgens is het aan jouw vriend en vriendin om te bepalen hoe ‘belangrijk’ die reden is. Is het een punt waar ze zich overheen kunnen zetten of is dit een punt waar ze altijd ruzie over zullen maken? Niemand is perfect en iedereen heeft wel iets wat minder leuk is aan diegene. Dus het is hun keuze of ze ervoor kiezen om hun break-up te vergeten en door te gaan of niet.

Je zegt dat jouw beste vriend van zijn vrijheid houdt, maar verder blijkt ook uit jouw verhaal dat hij nog steeds gek is op zijn ex. Uiteindelijk is het moeilijk voor hem om die gevoelens te negeren… Het weet al hoe het is om samen met haar te zijn en zij heeft dezelfde gevoelens voor hem. Onze eerste gedachte is dat ze er gewoon voor moeten gaan als ze allebei nog zo gek zijn op elkaar. Vraag hem anders eens hoe hij zich zou voelen als jouw beste vriendin door zou gaan en een andere vriend zou krijgen. Als hij die gevoelens mee laat spelen bij zijn beslissing komt hij er vast snel uit! Als zijn (ex)vriendin hem gelukkig maakt is dat toch veel fijner dan om single te blijven? En ondanks dat je een relatie hebt is het niet moeilijk om je vrijheid te behouden, al is dat op een andere manier. Hij kan nog steeds uitgaan en met zijn vrienden gamen als hij daar zin in heeft. Dan gaat je beste vriendin die avond iets met haar vriendinnen doen. Waarschijnlijk komen ze hoe dan ook op een of andere manier terug bij elkaar als er nog een sterke aantrekkingskracht is. Succes in ieder geval!

Liefs,
Girlscene

Laat je inspireren in Pinbook