Lifestyle

‘Op jonge leeftijd trouwen en kinderen krijgen: yes or no?’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. Deze keer: 'Op jonge leeftijd trouwen en kinderen krijgen: yes or no?'

Ginger opende een topic op het forum over trouwen en kinderen krijgen op jonge leeftijd:
"Steeds vaker zie ik mensen die op de leeftijd van 18/19/20 of zelfs jonger al trouwen of een kind krijgen. Naar aanleiding van mijn vriendin die gisteren is getrouwd met haar vriend, jaja ze is 18, vroeg ik me af wat hier de algemene mening over is. Ook over wat men vindt van een kind krijgen op jonge leeftijd. Ik vind het onzin en zonde van je jeugd. Ik denk dat je dit soort beslissingen niet moet overhaasten en het ook geen goede gevolgen zou hebben voor de baby."


bron

Garapoesje zegt: "Hier in mijn christelijke omgeving is het vrij normaal. Als je voor je 21e nog niet getrouwd bent is dat vrij raar. Ook omdat je natuurlijk geen seks mag hebben voor het huwelijk, trouwen mensen heel vroeg (of mensen zijn al zwanger en gaan nog snel even trouwen). Ik vind dat ieder het voor zichzelf moet weten, ik wil ook voor mijn 30e nog kinderen, zeker niet meer daarna."

Prettysmiles zegt: "Ik vind daar absoluut niks mis mee. Vaak wordt er nogal heftig op gereageerd, maar dat vind ik behoorlijk hypocriet. Want als je op je 20e jarige uitgaat is dat allemaal prima, maar zodra je een serieuze wending wil nemen in je leven, je wilt gaan binden, gaan mensen steigeren."

AbsolutelyChuffed zegt: "Ik denk niet dat wij daar echt over kunnen oordelen. Ik ben zelf bijna 20 nu, en ik kan me niet voorstellen dat ik over vijf jaar al getrouwd ben en een kind heb. Ik denk pas over 10 jaar, of misschien wel later als het leven niet loopt zoals ik wil. Maar bij andere mensen gaat het anders! Ik merk zelf ook dat mensen met een lagere opleiding dat sneller doen. Niet omdat het minder slim is, maar omdat zij eerder aan hun leven beginnen. Je bent klaar met vmbo als je 16 bent, met mbo als je 20 bent (geloof ik?) en dan moet je echt met je leven beginnen! Als je vwo doet ben je klaar op je 18e, ga je naar de uni tot je 21e, master van een jaar of twee, en vaak nog een jaar of wat uitloop. En dan begin je pas. Het is een hele andere wereld, en tot je het zelf meemaakt heb je er niet veel over te zeggen I guess."

Exomus zegt: "Bij mij zijn inderdaad ook veel uit het dorp al op 19-20 jarige leeftijd getrouwd om geloofsredenen. Als je zeker weet dat je jouw prins op het witte paard bent tegengekomen, waarom niet? Vind dat ieder hier vrij in mag zijn. Ik vind wel dat je inderdaad financieel en emotioneel hier klaar voor moet zijn. Je ziet genoeg mensen die trouwen, huisje huren/kopen maar dan niet op de grote onkosten hebben gerekend en daardoor in een uitkering terechtkomen. Dus ik zou het ook alleen doen als ik zeker weet dat ik financieel rond zou komen."

Wat is jouw mening hierover?

Laat je inspireren in Pinbook