Lifestyle

Kom 21 en 22 maart naar vrijwilligersevenement NLdoet!

Ben je gek op dieren? Doe je niets liever dan theeleuten? Misschien is vrijwilligerswerk dan iets voor jou! 21 en 22 maart organiseert het Oranje Fonds het grootste vrijwilligersevenement: NLdoet. Vorig jaar deden er ruim 300.000 mensen mee en voor dit jaar zijn er al meer dan 8700 klussen aangemeld die vrijwilligers zoeken. MyStyler José zocht voor je uit hoe het werkt.

Leden van de Koninklijke familie doen ook mee aan NLdoet. Misschien sta jij zaterdag wel, net als prinses Beatrix, paarden te borstelen. Of misschien serveer jij wel, net als Koningin Máxima, broodjes aan oudere mensen.


Vrijwilligerswerk geeft niet alleen jou en de mensen die je helpt een goed gevoel, maar het geeft je ook nog eens ervaring die goed op jouw cv staat. Dat voelt goed hè? Tijdens dit weekend kun je bijvoorbeeld in een buurthuis gaan schilderen, koffie drinken met ouderen, helpen in een dierenasiel of in een natuurgebied opruimen.

Geen idee wat er bij jou in de buurt te doen is? Op de website van NLdoet vind je makkelijk vrijwilligerswerk bij jou om de hoek. En heb je geen zin om je hele weekend op te offeren? Geen probleem! Je kunt je ook voor een dagdeel aanmelden. Ook kun je kijken of familie of vrienden zich al voor een klus hebben opgegeven. Wel zo gezellig!


Kun je dit weekend niet of ben je helemaal enthousiast geworden en wil je ergens anders ook aan de slag? De website ik kom in actie staat boordevol makkelijke en leuke tips voor wie ze handjes wil laten wapperen voor een betere wereld. Je kunt zoeken op de tijd of thema die jij belangrijk vindt. De thema’s zijn: welzijn, klimaat, dieren, internationale hulp en eerlijke handel. 

Waar zou jij het liefst vrijwilligerswerk willen doen?

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀