Boyspanel: vragen #2

Lifestyle door Redactie

Het boyspanel is terug! Vier leuke jongens beantwoorden elke keer jouw brandende vragen over liefde, daten en relaties waar je eerder nooit een antwoord op kreeg. Want wat is het eerste waar een jongen naar kijkt als hij een meisje ziet en hoe laat hij merken als hij een meisje juist niet leuk vindt? Lees verder om achter de antwoorden van Brian, Joe, Bart en Rick te komen!


Dit zijn de jongens van het boyspanel: Bart (18), Brian (18), Rick (20) en Joe (21).

1. Stel: je komt een meisje tegen tijdens uitgaan, maar je spreekt haar verder niet. Wat vind je er dan van als ze je belt omdat ze jouw nummer op Facebook heeft gevonden en hoe zou je reageren aan de telefoon?
Brian: In eerste instantie zou ik het een beetje raar en waarschijnlijk zelfs een beetje creepy vinden, maar aan de andere kant laat dat wel zien dat ze je blijkbaar graag wilt leren kennen. Het is wel raar dat ze dan gelijk gaat bellen in plaats van eerst een Whatsappje sturen. Aan de telefoon zou ik denk ik heel verbaasd zijn en vragen hoe ze erbij komt om me zo te bellen.

Joe: Lastig, een beetje raar maar het heeft wel iets. Soms heb je van die momenten dat je achteraf denkt, “Fuck, had ik haar maar wel aangesproken” maar dan de ballen niet had om het te doen. Ja, het ligt er ook nog aan waarvoor ze je belt. Ben ik m’n pinpas verloren en wilt ze die terugbrengen of is ze serieus geïnteresseerd... Ik weet het niet zo goed, ik vind het wel spannend en zou wel even kijken hoeveel ik van haar kan vinden op internet.

Rick: Ik zou het in eerste instantie raar vinden om zo met iemand in contact te komen. Ik bedoel: je kan altijd iemand een vriendschapsverzoek sturen of eventueel een berichtje. Maar aan de andere kant: Ik heb zelf mijn nummer op Facebook gezet, dus een dergelijke actie was te verwachten. Buiten dat zal er wel een reden zijn waarom ze het van Facebook haalt. Denk aan: verlegenheid of geen kans gezien om het te vragen. Kort samengevat zou ik ervan schrikken, maar daarna zou er van mijn kant wel een teken van begrip komen.

Bart: Ik zet in ieder geval mijn nummer niet op het internet, maar laat ik doen alsof ik hem op Facebook heb gezet. Het ligt er vooral aan hoe je me opbelt. Als je me belt, terwijl je zit te lachen met je vriendinnen en de eerste zinnen zijn al nutteloos naar mijn idee, dan hang ik gewoon op. Daar heb ik nooit zo’n zin in. Maar als je een normaal telefoongesprek met me wilt dan sta ik daar wel voor open, want zoiets vind ik dan wel weer leuk.

2. Wat vind je ervan als een meisje kleine borsten heeft?
Joe: Geen probleem, ik snap dat meiden hier onzeker over kunnen zijn maar ergens is dat een beetje krom. Kijk het ene meisje vindt lange jongens met blauwe ogen leuk en de ander walgt daarvan en wil juist een klein dikkertje met bruine ogen. Dat is net zo met wat wij mannen van jullie uiterlijk vinden. De ene valt op dikke grote “uiers” en de andere juist op een klein handje vol. Ik vind persoonlijk een klein handje vol prachtig. Maar dat verschilt dus per persoon.

Bart: Vaak hoor ik wel dat jongens het een afknapper vinden maar ik vind het zelf helemaal niet erg. Natuurlijk is het aantrekkelijk als een meisje een handje vol heeft, maar het is niet een must. Dat vrouwen grotere borsten moeten hebben is hetzelfde als een man die een sixpack moet hebben. Niet elk meisje vindt dat het belangrijkst, toch? Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen die het wel erg belangrijk vinden, maar zo is dat ook met jongens. De één vindt het belangrijker dan de ander.

Brian: Daar is helemaal niks mis mee! Natuurlijk is het leuk als een meisje grotere borsten heeft, maar het moet allemaal wel bij de rest van het lichaam passen en het is zeker niet het belangrijkste. Ik kan me voorstellen dat het iets is waar meisjes onzeker over kunnen zijn, maar iedereen is wel ergens onzeker over en houd altijd in je achterhoofd dat jongens ook ergens onzeker over zijn!

Rick: Ik doe daar helemaal niet moeilijk over. Het is ook totaal niet van belang in een relatie.

3. Wat is het eerste waar je naar kijkt als je een meisje ziet? 
Joe: Op deze vraag heb ik altijd hetzelfde antwoord. Waar ik als eerste naar kijk is de pasfoto. Niet dat ik die aan haar vraag en die thuis ga bestuderen. Maar gewoon in het echt, van het hoofd tot iets lager dan de hals. Je hebt het hele gezicht, haar haren, beetje decolleté (ja sorry hoor, maar we blijven mannen). Voor mij de belangrijkste dingen bij een eerste indruk. Daarna gaan we kijken of de “pasfoto” nog een beetje inhoud heeft.

Brian: Het klinkt misschien heel stom, maar dat ligt aan de situatie. Als ik een meisje op een afstandje zie staan kijk ik eerst naar haar lichaam, maar als ze vlak voor me langsloopt of dichterbij is kijk ik naar haar gezicht en haar ogen.

Bart: Als ik er een eindje vanaf sta kijk ik meestal naar haar kledingsmaak, haar houding en natuurlijk wat ze uitstraalt. In het geval dat ik kort bij haar sta kijk ik naar haar gezicht: welke kleur ogen, hoe lacht ze, heeft ze een leuk wipneusje of flaporen en dan kijk ik naar haar kaaklijn. Als we door de eerste keuring heen zijn gaan we naar het welbekende verhaal. Dan kijk ik naar de vormen van haar lichaam, maar dat is bij mij meestal maar een korte blik waard.

Rick: Ogen, glimlach en het haar zijn de dingen waar ik het eerst naar kijk. Dit zijn ook meestal de dingen die het meeste opvallen.

4. In wat voor kleding(stijl) zie je een meisje het liefst? 
Rick: Lastige vraag dit, eigenlijk zijn alle stijlen in mijn ogen wel chill, zolang het maar niet provocerend is. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de classy look. Dit omdat ze een vrouwelijke en chique uitstraling krijgt en niet te vergeten: Ze komt over als een verzorgd iemand.

Brian: Niet alle kleding staat even goed bij iedereen, maar ik vind een mooie jurk vaak wel het meest sexy staan. Helaas draagt bijna geen enkel meisje dat dagelijks…

Joe: Hipster meisjes vind ik er vaak leuk uitzien, maar is allemaal zo hetzelfde. Liever een beetje stoerder. Maar dat ze ook elegant kan zijn. Niet echt specifieke kleding. Als je er maar een beetje zelfverzekerd uitziet. “Jij draagt de kleding, de kleding draagt niet jou!” OMG ik ga een spreukenkalender maken!

Bart: Lastige vraag... Toch durf ik hier geen antwoord op te geven. Laat me maar een paar foto’s zien en ik weet ze wel aan te wijzen, maar dan nog weet ik de naam van de kledingstijl niet. Doe aan wat je zelf leuk vindt en waar je helemaal jezelf in kunt zijn dan vind ik alles leuk.

5. Hoe laat je een meisje merken dat je haar niet leuk vindt?
Bart: Ik probeer fysiek contact te vermijden, minder te lachen naar haar toe en eventueel normaal contact een beetje kort te houden. Dit doe ik niet omdat ik graag een eikel ben, want geloof me dat ik het moeilijk vindt om niet te lachen. Ik doe het dan puur om haar niet aan het lijntje te houden. Als ik dat meisje goed ken en het is overduidelijk dat ze me leuk vindt dan zeg ik het ook wel. Praten werkt altijd beter dan lichaamstaal.

Brian: Ik zal eerst proberen haar beter te leren kennen om zeker te weten dat ik haar niet leuk vind. Als het dan echt niks gaat worden zal ik haar op een fatsoenlijke manier vertellen dat ik haar niet leuk vind of in ieder geval dat ik niet dezelfde ideeën heb als die zij heeft. Als ze het na een paar keer nog niet helemaal snapt zal ik het helaas iets duidelijker moeten vertellen, ook al zal ze dat niet leuk vinden. Maar ik zou het haar sowieso laten weten.

Rick: Ik zal er eerst een tijdje over nadenken hoe ik dit het beste kan brengen, zonder dat ik haar kwets op welke manier dan ook. Hoewel dit wel lastig zal zijn. Het lijkt mij niet relaxed om te horen dat de liefde niet wederzijds is. Het recht door zee vertellen kan uitkomst bieden, maar is voor mij niet de manier om zoiets af te handelen. Ik zou in eerste instantie het contact wat laten verwateren, geen plannen meer maken en niet zomaar tegen haar praten. Natuurlijk wel gewoon vriendelijk tegen haar blijven, maar vrienden blijven zal er zeker niet meer inzitten. Daarna komt het moment om te gaan vertellen dat het helaas niet zal matchen.

Joe: Geen contact, ja lijkt me easy. Ik denk dat verschillende factoren laten zien dat je iemand leuk vindt of niet. En als je iemand niet leuk vindt is het toch vrij snel duidelijk. Weinig interesse tonen, weinig/contact zelf beginnen, afspraken afwijzen. Flink bord voor je kop als je dat niet doorhebt.

Wil je dat jouw vraag de volgende keer beantwoord wordt? Mail de vraag dan naar stage@girlscene.nl onder vermelding van 'Vraag aan Boyspanel'!

Laat je inspireren in Pinbook