Beauty

Zo stop je met nagelbijten!

23

Er wordt gezegd dat stoppen met nagelbijten net zo moeilijk is als stoppen met roken. Nagelbijters weten dat dit écht waar is. Natuurlijk wil je het liefst van deze slechte gewoonte af -laten we eerlijk zijn, het staat niet echt charmant- maar HOE DAN?! Misschien heb je al iets geprobeerd om ervan af te komen (misschien wordt dit poging numero 3427894), maar er bestaan nog veel meer methodes. Girlscene zet ze allemaal voor je op een rij. Op een dag zullen die lange nagels van jou zijn!

Nagelbijten is ongezond
Laten we vooropstellen: nagelbijten is ongezond. Je gebruikt je handen met vrijwel alles, dus je kunt je wel voorstellen dat het niet echt hygiënisch is om hier met je mond aan te zitten. Bovendien verzamelen de meeste bacteriën zich onder je nagels, en als je op je nagels bijt dan breng je al deze bacteriën in je mond. Niet alleen een smerig idee, maar deze bacteriën kunnen op deze manier snel in je bloedbaan komen. Zo kun je sneller een verkoudheid oplopen. Ook is nagelbijten niet goed voor je tanden. Nagelbijten zorgt ervoor dat je tanden constant in de weer zijn en dat zorgt voor slijtage. Misschien zijn deze feitjes al genoeg om je te laten stoppen met nagelbijten!

Elastiekje
Doe een elastiekje om je pols, dit kan een haarelastiekje zijn maar ook een post elastiek. Merk je dat je zin hebt om te bijten of heb je jouw nagel onbewust al in je mond? Trek aan het elastiekje. Wees niet lief voor jezelf, je mag jezelf best een beetje pijn doen! Zo ga je nagelbijten met iets negatiefs associëren en heb je na een tijdje geen behoefte meer om het te doen. Dit is een harde methode, maar voor veel mensen helpt het.

Nagellak
Wie wil perfect gelakte nagels nou verpesten?! Jij ook niet, toch? Lak je nagels met je lievelingskleur en bewonder ze in plaats van ze eraf te bijten. Bovendien is het heel ongezond om nagellak binnen te krijgen. Je kunt ook kiezen voor een nagellak met een vies smaakje, zodat het al helemaal niet aantrekkelijk is om op je nagels te kauwen. Het is wel belangrijk om je nagels opnieuw te lakken op het moment dat het afbladdert, anders word je al gauw verleid om het bovenste randje eraf te bijten.


Bron

Vraag hulp
Nagelbijten is jouw verslaving, dus je moet er ook zelf vanaf komen. Het is dus aan jou om jezelf te corrigeren als je merkt dat je op je nagels wil bijten, maar het stomme van nagelbijten is dat het een gewoonte is waardoor je soms niet eens doorhebt dat je het aan het doen bent. Het is daarom geen slecht idee om je omgeving in te lichten dat je wil stoppen met bijten. Zij kunnen je erop wijzen dat je weer aan het bijten bent en er hierdoor weer mee stopt.

Niet charmant
Vind jij het er leuk uitzien als iemand op zijn of haar nagels bijt? Vast niet... Nagelbijten is nu eenmaal niet zo charmant. En als je het er zelf niet zo leuk uit vindt zien, waarom zou je dan zelf wel bijten?!

Azijn
Helpt de nagellak (met een vies smaakje) niet? Azijn is ook niet echt lekker. Doe daarom was azijn op je nagels. Bahhh, met deze smaak wil je echt niet op je nagels bijten!

Manicure
Laat jezelf verwennen met een manicure. Na afloop zien je nagels er picture perfect uit. Die wil je niet verpesten! Bovendien heb je er aardig wat geld voor neergelegd om ze zo te krijgen, dus je denkt wel twee keer na als je weer wil bijten.

Nepnagels
Met nepnagels (of gelnagels) kún je gewoon niet bijten. Zo simpel is het.

No stress
Nagelbijten is een gewoonte die ontstaat door stress. Je hebt vast wel gemerkt dat je meer of vaker nagels bijt als je middenin een tentamenweek zit. Probeer verschillende ontspanningsoefeningen zoals meditatie of ademhalingsoefeningen om de stress te verminderen. Of knijp in een stressbal. Maak je zo min mogelijk druk en blijf van je nagels af!

Beloning
Bedenk van tevoren een beloning. Dat kan een mooi T-shirt zijn van je favoriete winkel, maar ook een reep chocola. Spreek met jezelf af dat je de beloning krijgt als je een lange periode niet hebt gebeten. Dat maakt het afkicken een stuk makkelijker, toch?

Kauwgom
Bijt je nagels omdat je altijd wat in je mond wil hebben? Laat je nagels met rust en kies voor kauwgom. Zo richt je de drang op iets anders en word je niet verleid om nagels te bijten. Natuurlijk moet kauwgom geen nieuwe verslaving worden, daarom is het belangrijk om dit na verloop van tijd af te bouwen.

Pleister
Doe een pleister op één van je nagels (of allemaal, maar dat is misschien een beetje overdreven) als een reminder dat je niet mag bijten. Elke keer als je weer in de verleiding komt, dan zie je de pleister en dan word je eraan herinnerd dat je niet mag bijten.

Eigen kracht
Je hebt niet altijd maniertjes nodig om iets te bereiken. Als je het nagelbijten helemaal zat bent en er écht vanaf wil, dan kan lukt het met eigen wilskracht. Veel voormalige nagelbijters zijn in één keer gestopt, cold turkey.

Ben jij een nagelbijter? Welke methode ga jij proberen? Heb jij nog een tip?

Bron: womentribe, huffingtonpost

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved