Beauty

Creatief met sjaaltjes

13

De lente en zomer vragen om de één of andere reden altijd om iets nieuws, iets vrolijks en verfrissend. Ben je in de winter vaak bezig om jezelf zoveel mogelijk te bedekken (alhoewel…deze winter viel het reuze mee), in de zomer kun je juist heel veel laten zien. Niet alleen met je kleding, maar ook met je haar kun je heel veel variëren door bijvoorbeeld accessoires toe te voegen. Een haarband, een hoed of een mooi veertje, zijn leuke accessoires om je outfit mee af te maken. Nog leuker zijn de sjaaltjes. Deze kun je op eindeloos veel manieren op je hoofd binden. Je fleurt er niet alleen je kapsel mee op, maar verdoezeld bijvoorbeeld ook direct een bad hair day. Daarom geef ik in deze blog drie leuke ideeën om van je sjaal een creatieve hoofddoek te maken.

Welke sjaal kun je gebruiken?
Afhankelijk van wat je wilt bereiken, gebruik je lange sjaals of juist hele kleine sjaals. Je kunt ook heel creatief zelf wat stofjes inkopen en je eigen sjaaltjes maken als je geen leuke patroontjes in de winkel vindt. Of je kunt zelf oude shirts met een leuke print knippen tot een sjaaltje.

De sjaal die ik heb gebruikt, is vrij lang, maar wel een dunne polyester stof. In sommige gevallen heb ik de sjaal moeten vouwen tot een driehoek voordat ik er iets mee kon doen.

1. Turban
Voor deze look is het leuk als je een bos krullen hebt. De krullen die ik hier heb, zijn niet mijn eigen krullen. Dit is synthetisch haar en is in mijn eigen haar geknoopt. Deze methode heet crochet braids. En het is een goed alternatief voor meiden die niet van haarweave (zoals ik) houden, maar toch graag een nieuwe look willen. Als je stijl haar hebt, kun je natuurlijk ook krullen maken met een Curling Wand of krulspelden gebruiken.

Terug naar de turban. Dit vind ik een hele stoere look. Het is even oefenen, maar heel snel geleerd!
1. Vouw eerst je doek tot een driehoek. Zorg ervoor dat je je haar al wat naar voren brengt en dan met name het deel dat buiten de doek moet vallen. Leg het lange deel van de doek in je nek en breng de twee punten naar voren.
2. Maak een knoop. Stop de uitstekende delen stof naar binnen.
3. Breng de twee uiteinden naar achter en maak een knoop.
4. Draai de uiteindes en stop ze naar binnen.

VARIATIE TIP: Dit werkt ook heel goed als je een pony hebt. Laat dan je pony eruit. En je kunt natuurlijk ook al je haar bedekken onder de turban.

2. The Flower Bun
The flower bun past mooi bij een festival look. Draag het bijvoorbeeld met een jeans short, (crop) top, stoere bootsen en een fringe bag en je bent klaar om te feesten.

1.Je hoeft de doek niet te vouwen. Leg de doek in het midden, zodat er ook achter in je nek nog wat haar buiten de doek valt. Breng de twee uiteinden naar voren. Ik heb de flower bun aan de zijkant gedaan, maar je kunt het natuurlijk ook vooraan plaatsen.
2. Draai de twee uiteinden om elkaar heen, zodat er een lange twist ontstaat.
3. Vorm een rondje met de twist.
4. Blijf de twist rond draaien en stop het laatste deel helemaal onderaan. Als het goed is, blijft het gewoon vastzitten. Mocht dit niet lukken, dan kun je een haarpin gebruiken om de flower bun vast te maken

VARIATIE TIP: Als je lang haar hebt, kun je ook twee vlechten maken. Of je kunt juist je hele haar bedekken met de doek.

3. The Headband

Met een sjaal kun je ook leuke haarbanden maken, zoals deze. Vouw eerst je sjaaltje tot een driehoek. Vervolgens vouw je de lange kant steeds een klein slagje om, totdat je bij de punt bent. Als het goed is, heb je dan een lange smalle strook.

1. Doe je haar in een hoge staart. Leg de doek achter in je nek en breng de twee uiteinden naar voren
2. Draai de uiteinden 2x om elkaar heen aan de bovenkant van je hoofd.
3. Breng de uiteinden weer naar achter en knoop het twee keer. Als er nog stof overblijft, kun je die in de doek stoppen.

VARIATIE TIP: The Headband staat ook leuk als je een pony hebt. Laat je haar dan gewoon los en leg de doek dan niet achter in je nek, maar midden op je hoofd.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden waarop je een hoofddoek kunt binden. Het leuke is dat, wanneer je er een beetje mee speelt, je vaak zelf op nieuwe variaties komt, die je prachtig zullen staan.

Bind jij wel eens een hoofddoek en welke hoofddoek variatie vind jij het mooist?

Pin je favoriete haar look in Pinbook

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 5 jaar geleden X_cutePanda

  die laatste lijkt net als een bandana! super cool

 • 5 jaar geleden Lotje

  Volgens mij kan de laatste optie ook met een boerenzakdoek dat ziet er ook leuk uit

 • 5 jaar geleden ~kyraa

  love it ,echt super leuk!

 • 5 jaar geleden avalon

  oh ja leuk om te zien, mijn moeder heeft een ziekte en daardoor helaas geen haar meer. Ze houd niet van petten of hoedjes maar met die geknoopte sjaals ziet ze er toch mooi uit.

 • 5 jaar geleden To the stars and back

  Ik denk niet dat mij dit staat..

 • 5 jaar geleden CL

  Wil je ook super makkelijk geld verdienen? ga naar https://www.cash4girls.nl/aanmelden.php?ref=66979 ik heb al 20 euro gekregen en je hoeft er alleen maar mails voor te lezen!!

 • 5 jaar geleden ❝ Diligite ❞

  Mmm, niks voor mij....

 • 5 jaar geleden It'sMagical!*

  de laatste vind ik het leukste!

  ben wel benieuwd of me dat staat..

 • 5 jaar geleden Ville88

  Headband is het leuks

 • 5 jaar geleden Mandyfld

  Ik vind de headband het leukst!

 • 5 jaar geleden Ibtissam

  Heel leukk!!

 • 5 jaar geleden Marlies

  leukk alleen ik heb altijd te lange sjaals waardoor het allemaal zo groot en dik word en ik dus een soesje op me hoofd heb :')

 • 5 jaar geleden helloMona

  Ik vind dit heel leuk maar altijd als ik het doe lijk ik op een freaking paasei. :'')

 1. 1