Beauty

Zo bereid je de huid voor op de zon!

Het lentezonnetje schijnt al lekker en bijna iedere Nederlander is inmiddels op het terras te vinden. Na een milde winter is het toch fijn dat de warme zonnestralen weer terug zijn in ons dagelijks leven. Toch moet je opletten dat je niet verbrand, want ook de eerste uren in de zon zijn schadelijk voor de huid. Girlscene legt uit hoe je in de lente en zomer je huid hierop voorbereid. Lees maar verder!

Of je op vakantie gaat of voor het eerst van de zon geniet… Het is altijd belangrijk om je huid voor te bereiden op de eerste zonnestralen. Als je weer voor het eerst een topje of korte broek aantrekt wil je liever niet verbranden, toch?


bron

Scrubben
Waarschijnlijk ga je niet alleen de zon om in vitamine D aan te maken, aangezien de meeste meiden ook graag een kleurtje op willen bouwen. Een van de manieren om te zorgen dat je egaal bruin wordt én je de kleur langer behoudt is door van tevoren te scrubben. Doe dit liever minimaal 24 uur voordat je de zon ingaat, omdat de kans op verbranding en/of irritatie anders groter is. Gebruik een aparte scrub voor je lichaam en het gezicht. De scrubdeeltjes in een scrub voor het lichaam zijn namelijk grover en die tasten de huid aan. 

Zonnebrand
Smeren, smeren, smeren. Neem een klein flesje zonnebrand mee als je van plan bent om je pauzes in de zon te spenderen of aan het einde van de middag op een terras te gaan zitten. Smeer dan je schouders in als je iets aanhebt zonder mouw en vergeet je gezicht, neus en oren niet. 

Het beste is om 's ochtends al een goede zonnebrand met hoge SPF aan te brengen voordat je dagcrème opdoet. Koop er een die speciaal gemaakt is voor het gezicht zodat er geen dikke witte laag op je huid ligt en het niet extreem glimt. Een aanrader is Kiehl's Ultra Light UV Defense en we zijn nog op zoek naar een budget alternatief!

Ga je de hele dag de zon in en draag je niet veel meer dan een bikini? Smeer dan elk uur je lichaam in, vooral als je snel verbrand. Vergeet plekken zoals de randen van je bikini, knieholtes en voeten niet, aangezien dit de plekken zijn die je onbewust over kunt slaan. Gebruik een crème in plaats van spray als je ervoor wilt zorgen dat je geen plek overslaat. Op die manier heb je controle over welk deel van je lichaam je wel en niet hebt ingesmeerd. Ook bij zweten en na het zwemmen is het aan te raden om nogmaals bij te smeren.

Vergeet niet om je haar te beschermen. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale haarproducten en -oliën met een zonnebrand factor die je haar beschermen en uitdroging voorkomen. 

bron

Hoed
Stylish en zon-verantwoord: de hoed. Onmisbaar als je een dag aan of op het water spendeert. Vooral blondines moeten opletten dat hun hoofd niet verbrand. Een tip is om je haar niet in een scheiding te dragen maar naar achteren, zodat je hoofdhuid minder snel tot niet verbrand. Wanneer je wel besluit om je haar in een scheiding te dragen is het verstandig om gedurende de dag de plek van de scheiding te veranderen. 

Hydrateren
Met hydrateren bedoelen we in dit geval niet dat je voldoende water moet drinken. Dat is wel belangrijk, maar het is ook een goed idee om je huid van buitenaf te voeden. Smeer nadat je in de zon bent geweest je huid goed in met een aftersun of zachte bodylotion zonder parfum om de huid te verkoelen. Zoals je waarschijnlijk weet is aloe vera hier het beste in, vandaar dat veel producten dit hoog in de ingrediëntenlijst hebben staan. Ook om je gebruinde huid zo lang mogelijk bruin te houden is hydratatie belangrijk. Smeer daarom ook de dagen daarna je huid in met de lotion.

Zelfbruiner
Houd je er niet van om de zon in te gaan, maar wil je wel graag een gebronsde huid? Of wil je een kleurtje hebben voordat je je benen voor het eerst laat zien? Zelfbruiner is dan jouw product. Combineer de twee voorgaande tips van scrub en hydrateren voordat je aan de slag gaat met de zelfbruiner. Gebruik een speciale handschoen voor zelfbruinen om de kleur zo egaal mogelijk aan te brengen. Laat het goed drogen voordat je – losse! – kleding aantrekt. Om van de vieze geur af te komen is het prettig om de volgende dag (of na een uur of 8) je lichaam af te spoelen onder de douche. Wil je meteen een bruine kleur? Gebruik dan een product zoals Sally Hansen Airbrush Legs. 

Vergeet niet om je toch in te smeren als je hierna de zon ingaat, ook als je make-up draagt!

Zonnebank
Als je op vakantie gaat en niet de kans hebt gehad om een kleur op te bouwen is het een oplossing om een paar keer onder de zonnebank te gaan. Leg bij de salon uit dat je op vakantie gaat en dan vertellen zij jou wat je moet doen en wat je nodig hebt om zonder te verbranden veilig kunt zonnen. Deze stap is optioneel, maar misschien dus wel een optie als je snel verbrand.

Hoe bereid jij de huid voor op de zon? Welke producten gebruik je hiervoor?

Laat je inspireren in Pinbook