Blote benen alert!

Fashion door Redactie

We knipperden twee keer en ineens was het zover: de warme jassen en dikke broeken konden gisteren plotseling uit. Yes! Tijd om de benen zuurstof te geven. Zelfbruiners uit de kast, pak een nieuw scheermesje en shop één van deze super leuke blote-benen-items. Happy bare leg time!

Eerst geven we je een spoedcursus 'maak je benen zomerklaar', want een leuk jurkje, rokje of stoere shorts zijn niet meer zo leuk met witte benen met stoppeltjes en schilfertjes...

bare legs

Stap 1
Weersvoorspelling gecheckt? Tijd voor een uitgebreide scrubbeurt. Gebruik hiervoor een scrubhandschoen of doe het met je handen. Masseer de scrub met ronddraaiende bewegingen over je huid. Vergeet vooral je knieen en enkels niet, dat zijn de plekken waar vaak veel dode huidcellen zitten. Doe dit 's avonds en scheer niet meteen hierna. Je huid is daar nu te gevoelig voor.

Stap 2
Smeer je benen goed in met een vette bodylotion of creme en geef ze een nachtje rust.

legs

Stap 3
Goedemorgen! Tijd voor een scheerbeurt. Zorg ervoor dat je een scherp mesje gebruikt en druk niet te hard met het mesje op je huid. Gebruik scheerolie, gel of schuim. Heb je dat niet bij de hand? Dan kun je ook cremespoeling gebruiken.

Stap 4
Droog je benen goed af, doe dat deppend, want wrijven maakt je huid droog en die scrubbeurt heb je gisteravond al gehad. Spray of smeer je benen nu in met zelfbruiner. Als je gisteren goed hebt gescrubd, krijg je niet zo snel de welbekende oranje strepen. Zorg dat je de zelfbruiner goed uitsmeert en was je handen daarna goed.

Tijd voor een leuke blote-benen-outfit!

legs

Cremekleurig zomerjurkje, Only, € 34,95

blote benen

Roze verwassen shorts, Zalando, € 49,95

blote benen

Rokje met madeliefjes, Asos, € 13,58

shorts

American shorts, Nelly, € 29,95

blote benen

Jurkje met schattige ijsjesprint, Vero Moda via Asos, € 21,72

summer legs 

Jeans shorts, Vila, € 34,95

summer legs

Zwarte shorts, Vila, € 34,95

Heb jij je al op straat vertoond met blote benen?

Door Esmée