Fashion

Van winter naar lente garderobe & make-up

Yes, de lente staat voor de deur! De horrorwinter heeft ons land – gelukkig? – overgeslagen en de UGGs kunnen ondertussen weer opgeborgen worden. Dat betekent minder lagen kleding aantrekken en luchtigere make-up dragen. Vind je de nieuwe lente collecties overweldigend en weet je niet zo goed waar je moet beginnen om je kledingkast en make-up tas lente klaar te maken? Girlscene geeft tips!

Fashion
Ben je ook een persoon die het liefste wegkruipt in warme truien, zwarte kleding en een neppe bontjas aantrekt om de kou buiten te trotseren? Die tijden zijn de komende maanden eindelijk weer voorbij. Verander je garderobe zonder veel moeite te doen met de volgende tips!

Watch on YouTube

Kleur
Stap weg van de veilige neutrale kleding zoals zwart en bruin en durf weer voor kleur te kiezen. Na de donkere winterkleding is het een verademing om kleur te gebruiken. Het is voor sommigen misschien even wennen, maar een winteroutfit kun je prima dragen in de lente als je één item vervangt door een gekleurde variant. Als je rustig aan wilt beginnen laat je neon nog even voor wat het is en draag je bijvoorbeeld een pastelkleurige trui. Lichtblauw is ook hartstikke hip en staat bijna iedereen mooi. Girlscene schreef eerder al uitgebreid over de lichtblauwe modetrend voor het voorjaar.

Vervang zwart
Wil je een echte lente outfit aantrekken? Probeer dan zwart zoveel mogelijk te vermijden. Een van dé tips is om zwarte stukken te vervangen door wit. Wit is licht, luchtig en hartstikke voorjaar proof. All white is het nieuwe all black, dus trek je witte broek, schoenen, top en jas maar van zolder!

Zachte stoffen
De stof van de kleding is in de winter vrij hard en dik. Denk bijvoorbeeld aan de wollen truien en de neopreen rokken en tops die je onder andere in de rekken van de Zara zag hangen. Het voorjaar draait om luchtige stoffen met een hoog zwierig gehalte. Denk aan linnen, zijde en kant. 

Droeg je bijvoorbeeld een lekkere dikke trui op je skater skirt deze winter? Vervang je maillot door een dunne panty en kies voor een blouse of dunne trui in plaats van een wollen trui. 

Print
Print mag weer gezien worden deze lente, dus hang je kast maar vol met opvallende prints als dit jouw ding is. Bloemenprint doet het natuurlijk altijd goed, maar je kunt ook gaan voor een gekke print zoals een blouse met brillen erop of een grafische print. 

Accessoires
Als je de sfeer van je kamer wilt veranderen kies je misschien wel voor andere kussens en een leuk kleedje. Wanneer je jouw kledingkast een make-over wilt geven is het een goed idee om je accessoires te veranderen. Chunky winterse kettingen maken plaats voor kleurrijke items en delicate accessoires. Een hand vol zilveren ringen is helemaal on trend, zoals je hier al kon lezen. 

Beauty
Veranderingen in het weer vragen meestal ook om aanpassingen in je beauty routine. Met de volgende tips ben je klaar voor de lente!


bron

Bronzer
Ben je toe aan een kleurtje op je gezicht? Ga dan aan de slag met een warme bronzer of zelfbruiner om je gezicht een gebronsde gloed te krijgen. In de winter is bronzer al snel een beetje too much en deze tijd van het jaar is geschikt om de bronzer weer te gebruiken.

Nagellak
Bij elk seizoen past een bepaalde kleurencategorie wat nagellak betreft. Zo zie je bijvoorbeeld veel blauw en rood aan het einde van het jaar en de lente betekent dat het weer tijd is voor nude en roze nagellak. Speel met pastel en kleuren zoals mintgroen en blauw om het voorjaar in je beauty regime te verwerken.

Oranje lippenstift
Oranje lippenstift is één van de grootste voorjaarstrends op het gebied van beauty. Niet iedereen komt weg met oranje lippen, dus als je een warme huid hebt ben je een lucky girl als je deze trend wil uitproberen. Moet je wennen aan de oranje lipstick? Probeer dan de lichtoranje lipgloss zoals Flirty Lips van GOSH.

Lichte basis
Foundation liefhebbers zijn in de winter al snel geneigd om een foundation te dragen die goed dekt. In het voorjaar is het juist mooi om te kiezen voor een lichte en luchtige dekking waarbij je huid nog door de foundation ziet.

Wat voor kleding en make-up draag jij in de winter?

Pin je favoriete lente outfit in Pinbook

Must reads 👀