Behind the Girlscene-redactie: #10

Fashion door Redactie

Op Girlscene.nl zie je iedere dag artikelen, nieuwtjes en winacties verschijnen. Je weet waarschijnlijk ook wel wie de redactie vormen. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat doen deze ladies heel de week op - en buiten - de redactie? Wij geven je elke week een sneak peek behind the Girlscenes, een dagboek vol met video's en foto's van de activiteiten van afgelopen week!

Maandag
Vorige week schreven we al dat maandag altijd het moment is om nieuwe foto's en video's van Bobby te bekijken. Deze dag was dat niet anders. De hele redactie smolt bij het filmpje hieronder. Ook stond Danique dit weekend in de keuken om een nieuw receptje te proberen, het was erg geslaagd! Jamie Oliver weet wel wat lekker is ;-).

Het was ook een grote dag voor Hollywood (oké Nederlandse tijd dan, in Amerika was het nog zondag), want de belangrijkste filmprijzen -de Oscars- werden uitgereikt! Op de redactie kijken we altijd uit naar zulke evenementen, de rode loper is alleen al een spektakel. Wie was dit jaar best dressed? Uhhh, we kunnen eigenlijk niet kiezen uit al die prachtige en elegante jurken. Natuurlijk hebben wij alle jurken op een rij gezet... En dat is meer werk dan je denkt. Het is namelijk een tijdrovend klusje om afbeeldingen te selecteren, op maat te maken en te uploaden in het systeem. Misschien geen hersenkrakende activiteit, maar het kost wel veel tijd! Wil je alle jurken nog een keer zien? Lees het artikel

We hebben een nieuwe PLOG gemaakt, na het succes van vorige week. Hierin kun je alle gebeurtenissen zien die deze dag zijn gebeurd. En ja, ook heel onbenullige dingen (want die zijn er genoeg) zoals wat we voor lunch aten en dat Emma thuis aan haar bureau werkte.


Te cuuuute <3


Danique probeerde een nieuw recept uit


Wat wij het leukste vonden aan de Oscars? Deze selfie, de meest geretweete foto ooit! 


Emma werkte vanuit huis, lekker achter haar bureau en in haar pyjama ;-)

Dinsdag
Danique trapte de dag af met een event van Zalando. Italiaanse modeblogger en stijlicoon Eleonora Carisi ontwerpt namelijk een exclusieve collectie voor Zalando. De collectie bestaat onder andere uit een shirt van organza, een zijden broek en een jurk van neopreen accenten. Er zijn in totaal 9 kledingstukken, allemaal met dezelfde print. Waar de print op is geïnspireerd? 'De print is geïnspireerd op de natuur. Voor de samenwerking met Zalando heb ik mij geconcentreerd op romantische en vrouwelijke creaties. De print staat voor mooie tijden en positieve energie. Vandaar mijn keuze voor uitgesproken kleuren als groen, blauw en geel', vertelt Eleonora. De collectie is vanaf maart exclusief verkrijgbaar bij Zalando.nl.

Ondertussen zaten Emma en Renée op het kantoor. Poehhh, wat is dinsdag altijd een drukke dag! Niet per se qua werk, maar vooral qua herrie. Er zitten namelijk heel veel mensen op het kantoor op deze dag... En dan is het nogal al een kippenhok. Wel gezellig, maar niet goed voor de productiviteit. De koptelefoon ging dus veel op om het achtergrondgeluid niet te hoeven horen. 

Verder zijn we dol op alle lente/zomer lookbooks die binnenkomen. Oehhh, we kunnen niet wachten tot alle items in de winkel liggen. Wil jij lookbooks van onder andere Pieces, Zara en New Look bekijken? Kijk hier.


Danique was bij een perspresentatie van Zalando (je ziet al een paar dames met items van Zalando's collectie)


Zoals altijd wordt er ook aan de details gedacht. Hoe leuk is dit takje met bessen!


Italiaanse modeblogger Eleonora Carisi heeft een collectie ontworpen en daar horen natuurlijk Italiaanse hapjes bij


De presentatie van Eleonora Carisi's collectie ging gepaard met heerlijke hapjes


Het was zo druk op het kantoor, dat Renée behoefte had aan een verfrissend appeltje

Woensdag
De zon schijnt, halleluja, het is lente! We worden er allemaal erg vrolijk van, maar stiekem hebben we helemaal geen zin om de hele dag op kantoor te zitten met dit zonnige weer. We beloven onszelf, als we heel hard doorwerken, mogen we om 15.00u even een kopje koffie op een terrasje drinken. Dat werkt ;-).

Renée begint de dag met het testen van twee verschillende stijltangen. De ene kost €200, de ander nog geen €50. Is die van €200 echt zoveel beter dan de stijltang die nog geen €50 kost? Jullie lezen het binnenkort op Girlscene! Ondertussen maakte Annemerel foto's van het proces en werd alles gefilmd door Danique. #teamwork. 

Natuurlijk werden er ook weer de nodige pakketten met reviewproducten afgeleverd op de redactie. We kregen onder andere twee maskertjes van Dr. van der Hoog, het Little Mademoiselle Macaron masker. En in de doos zaten niet alleen twee maskertjes, maar ook twee doosjes met macarons. Van dat soort pakketten worden we blij. Een review van het masker vinden jullie binnenkort ook op Girlscene.

Toen het 15.00u was mochten we eindelijk naar buiten. Renée werkte maar een half dagje en was al vrij, dus Danique en Annemerel liepen samen even naar een terrasje op de gracht. Maar Emma, die eigenlijk vrij was, kon haar collega's echt geen hele dag missen, dus kwam ze ook gezellig een kopje koffie drinken. Het eerste terrasje van 2014! Helaas bleef het slechts bij één kopje koffie, want er moest natuurlijk nog wel gewerkt worden ;-).


Danique filmt terwijl Renée de stijltangen uitprobeert (Annemerel maakt foto's)


Hmmmm macarons van Poptasi bij een perspakket van Dr. van der Hoog


De zon schijnt! Wat is de wereld ineens anders ;-)


Het eerste terrasje van 2014!

Donderdag
Annemerel was vrij, Renée was vrij, Danique zat in het vliegtuig naar Barcelona... Gister was Emma misschien de enige die niet hoefde te werken, maar deze dag was ze juist de enige die op het kantoor zat. Saaaaai! Totdat ze een telefoontje kreeg van Sony Music dat ze niemand minder dan Lea Michele telefonisch kon interviewen. OMG OMG OMG! De paniek sloeg lichtelijk toe, want het interview was nog niet voorbereid. Gelukkig bracht Annemerel een bezoekje aan het kantoor (ze had een afspraak) en samen bedachten ze vragen voor de zangeres.

Een telefonisch interview is altijd stressvol. Niet alleen omdat het super spannend is om een internationale ster te spreken, maar ook omdat het nog maar de vraag is of het interview wel doorgaat. Een telefonisch interview duurt meestal niet langer dan 10 minuten en als er vertraging is of er wat tussenkomt, dan is de kans alweer voorbij. Gelukkig voor Emma ging het wel door! Ze werd om 13.30 uur gebeld door een Britse man van Sony Music, om te checken of hij het goede nummer had en of Emma er klaar voor was. En dat was ze! Kort daarna werd ze weer gebeld door de Britse man en ze werd nog twee keer doorverbonden. Toen was het eindelijk zover... Ze belde met Lea Michele! De zangeres was erg aardig, maar aan haar stem te horen ook een beetje moe. Emma mocht 10 minuten kletsen met Lea en daarna ging ze meteen het interview uittypen. Wil je het interview lezen? Klik hier.

Danique zat ondertussen in het vliegtuig richting Barcelona. Ze was uitgenodigd door Vueling om deze stad te verkennen en om leuke hotspots te zoeken voor jullie. Danique viel met haar neus in de boter, want de zon was volop aanwezig net zoals heerlijke hapjes (tapas!). Hierover later meer!


Emma had gierende zenuwen toen ze elk moment gebeld kon worden door Lea Michele


Toen ze Lea eindelijk sprak was het helemaal niet meer zo eng, maar vooral heel leuk!


Danique reisde af naar Barcelona met Vueling


Pretty Barca!


Tapas kunnen natuurlijk niet ontbreken in Spanje


En chocolade cakejes natuurlijk ook niet ;-)


Danique in de fabulous badkamer van haar hotel

Vrijdag
Het was -wederom- een all by myself-ochtend voor Emma. Ach, met een kop thee en goede muziek is het wel te doen. Gelukkig kwam Renée rond 1 uur naar het kantoor, dat was een stukje minder saai! Natuurlijk werd er weer even gesproken over The Real Housewives of Beverly Hills, dat is bijna een ritueel geworden zoals je in dit artikel kon lezen. Uiteraard werd het Primark nieuws ook even besproken, aangezien het eindelijk officieel is dat de winkel naar Amsterdam komt. Dat wordt natuurlijk top drukte tegen die tijd! 

Om 3 uur vertrok Emma naar het College Hotel in Amsterdam om een presentatie van L'Oréal bij te wonen. Het was de dag voor Internationale Vrouwendag en het merk wilde dat graag met pers en hun filosofie 'het recht op schoonheid voor vrouwen overal ter wereld' vieren. Dat is een mooie gedachte. Er waren lekkere hapjes aanwezig, ondertussen gaf powervrouw Annemarie van Gaal een lezing. Collega en naamgenootje Emma van Fashionscene was ook mee, dus dat betekent natuurlijk extra gezelligheid. Het allercoolste? Iedere aanwezige kreeg een gepersonaliseerd lipstick! 

Een kop thee uit deze herbruikbare Starbucks beker mag niet ontbreken om de dag goed te beginnen


Snack van de dag: gedroogde vijgen


Emma en Emma genieten van een high tea bij L'Oréal


De broodjes waren zó lekker


Hoe leuk is de gepersonaliseerde lipstick?!


Annemarie van Gaal geeft een presentatie


De knappe modellen die het gezicht zijn van de lipsticks

Wat heb jij deze week gedaan? 
Until next week!
Liefs, 
Danique, Annemerel, Emma en Renée


Laat je inspireren in Pinbook