Health

Nieuwe work-out: Crossfit x Reebok

Afgelopen week ontving ik een uitnodiging of ik als sportieveling als een aapje in toestellen wilde hangen. En daar zeg ik, als fervent apenkooiliefhebber (basisschool sentiment), natuurlijk geen nee tegen! Tijdens dit event werd een nieuwe work-out gelanceerd, genaamd: Crossfit. Een work-out waarbij je je hele lichaam gebruikt + zweten & spierpijn absoluut gegarandeerd worden. Let's put it to the test!


Woensdagochtend werd ik samen met Annemerel (Annemerel.com), Claartje (Foodness.nl), Karin (Ze.nl), Esmee (Workthates.nl) & Daisy (Ilovehealth) verwacht op het Reebok HQ in Amsterdam. Daar werden we verwelkomd door Erwin van Beek, een professionele Crossfittrainer. Hij nam de introductie en training voor zijn rekening. Maar voordat de introductie begon, werden we eerst geheel in stijl in Reebok outfits gestoken, van kleurrijke patroontjes tot classy all black. Reebok heeft namelijk een speciale Crossfit collectie ontworpen, hierbij moet je denken aan soepele kleding en speciale schoenen met een goede demping. Een goede demping is tijdens een Crossfittraining niet geheel onbelangrijk; je knieën hebben het namelijk zwaar te verduren tijdens alle jumps. Benieuwd naar de volledige collectie? Klik dan hier.


Kleding, check! Schoenen, check! Beastmode, check! Let's go! Na een duidelijke introductievideo, begon de uitleg van het parcour: roeien tot 250 meter, bokspringen, opdrukken, buikspieren, squatten, pull up bars & werpen. Dit lijkt in het begin allemaal zooooo gemakkelijk, maar niets was minder waar. Ik weet nog dat ik dacht: 'Een bal in de lucht gooien gecombineerd met een squat, ah dat doen we gewoon even! Of op een verhoogd blok op en af springen, wat is daar nu zo moeilijk aan?' Nou, ik kan je nu uit ervaring vertellen: zeg dit maar niet te hard! 😉 Crossfit is zeer explosief waarbij je het hele lichaam effectief gebruikt, van roeien tot squats en van burpees tot jumping jacks. Alle bewegingen zijn gebaseerd op de Crossfit technologie: constante variatie en gebruik van je hele lichaam onder hoge intensiteit en een snelle uitvoering. Je werkt in sets en herhalingen, één set bestaat uit verschillende oefeningen die binnen een bepaalde tijd zo vaak als je kunt moet herhalen.


Watch on YouTube

Watch on YouTube


De trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 á 20 minuten. De resultaten van deze WOD op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Naast natuurlijk je lichaam shapen (#fitforsummer) is het voornamelijke doel van Crossfit zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Deze nieuwe sporthype is overgewaaid uit Amerika en kent nu vier professionele sportscholen in Nederland: Haarlem, Breda, Zeeland en Amsterdam (Bijlmer Arena). Er zijn ook steeds meer BN'ers in deze sportscholen te vinden, zo 'ontmoette' ik Yes-R samen met zijn vriendin. Altijd een leuke bijkomstigheid 😉 Voormalig gymnasten Greg en Lauren Glassman zijn het creatieve brein achter deze relatief nieuwe sport. CrossFit heeft speciale certificering seminars voor gymnastiek, Olympic gewichtheffen, powerlifting, hardlopen en endurance, CrossFit Kids and CrossFit Football.

Ik ben in ieder geval echt super enthousiast geworden! Jij ook? Klik dan hier voor een gratis proefles om erachter te komen of Crossfit wel echt iets voor jou is. De sport is namelijk niet goedkoop:

– 1 les: €15
– 10 lessen: €120
– Student Unlimited Class Access: €60
– Atlas Arena Employees Unlimited Class Access €60
– Individual Unlimited Class Access: €75
– Yearly Subscription: 18% discount on Individual Unlimited Subscription
– Family Unlimited (Spouse, Kids, Siblings): €200
– Personal Training 1-1: €40 – €80

Dus meiden: als je van explosiviteit, afwisseling (elke dag een andere training), zweten & sporten (in groepsverband) houdt, dan is Crossfit echt iets voor jou!

Wil je meer informatie? Klik dan even hier & wie weet kom ik jou binnenkort wel tegen!

Beeld: Danique & Annemerel

Pin sportmotivatie in Pinbook