Fashion

4x musthave boots voor winter & zomer!

Een paar schoenen dat elk meisje in de kast moet hebben? Boots! Ze zijn fashionable en staan bij verschillende outfits; of je nou voor een girly of juist stoere look gaat, met boots zit je altijd goed. Misschien wel het allerleukste van een goed paar laarzen is dat ze gedragen kunnen worden in zowel de winter (ze houden je voeten lekker warm) en de zomer op bijvoorbeeld festivals. En ze gaan ook nog eens jarenlang mee! Maar wat voor soort laarzen moeten we dragen? Girlscene zet vier trends op het gebied van boots voor je op een rij.

De trend van deze winter en zomer? Boots! Nou ja, trend… Boots zijn altijd in de mode. Laarzen zijn stevig en houden de wind tegen om koude voeten te voorkomen. Niet geheel overbodig in de winter! Dit jaar hebben we een zachte winter, dus de snowboots hebben we in de kast gelaten. In plaats daarvan zien we vier soorten laarzen in het straatbeeld: Chelsea boots, biker boots, cut out boots en chunky boots. En misschien wel het allerleukste? Deze boots kunnen ook in de zomer gedragen worden! Een echte investering dus. Girlscene behandelt deze vier trends.


From where I stand… Danique en Emma met hun boots

Chelsea boots
De eerste trend op het gebied van laarzen zijn Chelsea boots. De schoenen zijn klassieke enkellaarzen, te herkennen aan het stukje elastiek aan de zijkant. Chelsea boots waren een musthave in de jaren '60, ze zijn dus weer terug van weggeweest! Celebs en bloggers zijn gek op Chelsea boots, en wij ook.

Vooral Girlscene's Danique is gek op Chelsea boots en heeft al meerdere exemplaren in haar kast liggen. Haar nieuwste aanwinst heeft ze bij Sarenza gevonden. Ze heeft al klassieke Chelsea boots, deze keer wilde ze voor iets gewaagder gaan (maar alsnog draagbaar, natuurlijk). Danique combineert haar Chelsea boots met skinny jeans en een lang vest, maar ze staan ook leuk met een skater skirt of jeans met rechte, opgerolde pijpen.


Danique's Chelsea boots, Sarenza, €140,00 / Asos, €67,42 / Asos, €49,16

Biker boots
'You can never go wrong with biker boots'. Welk jaar en welk seizoen het ook is, biker boots zijn altijd goed. Deze schoenen worden daarom gezien als iets wat iedereen in de kast moet hebben. Onze favoriete biker boots zijn momenteel van Dr. Martens. De laarzen waren oorspronkelijk bedoeld voor soldaten, maar inmiddels zijn ze wereldwijd geliefd, mits het je smaak is. Celebs en bloggers zijn ook dol op Dr. Martens en ze zijn al jaren favoriet op festivals.

Girlscene's Emma is in ieder geval dol op Dr. Martens, zij heeft onlangs een gloednieuw paar in haar kast staan. Het enige nadeel is dat het heel lang duurt voordat je ze hebt ingelopen door het stroeve leer, maar daarna gaan ze je hele leven mee. Emma koos voor de klassieke Dr. Martens, maar er zijn ook modellen met printjes en kleur. Het is maar wat je leuk vindt! Tip: er zijn veel Dr. Martens die tweedehands worden aangeboden, dat scheelt in de prijs.

Hoe je biker boots moet combineren? De opties zijn eindeloos! Draag ze met skinny jeans en een crop top, maar ze staan ook leuk bij een jurkje met een dikke panty.

Cut out boots
Cut out boots lijken erg op biker boots, maar dan met open stukken. Het zijn laarsjes met een 'hap' erin. Deze hap wordt voor een deel opgevuld door gespen, dus ze worden ook wel cut out buckle boots genoemd. Er zijn ook cut out boots met een hak. Het leuke van cut out boots is dat ze ook de trend zijn voor deze zomer. Investeer dus in een paar, want de komende tijd hoeven ze nog niet de kast in.

Een paar maanden geleden schreven we al over cut out boots. Aanvankelijk dachten we dat we deze schoenen niet veel zouden zien in de winter, maar omdat het nooit 'echt' winter is geworden blijft het een trend. Girlscene's Emma is er dol op, zij heeft een paar gekregen van Sacha. Omdat het soms wel een beetje fris is, draagt ze haar cut out boots nu met sokken. Zij speelt op safe met zwarte sokken, maar als je wat meer durft dan kun je witte sokken of sokken met een printje dragen. Als de temperaturen wat aangenamer zijn, dan gaan de sokken uit en kun je ze met blote voeten dragen zoals de meeste mensen doen.

Cut out boots combineer je met een broek met opgerolde pijpen, een vrolijk zomerjurkje of een rokje met een stoere leren jack.


Emma's cut out boots, Sacha, €99,95 / Sacha, €79,95 / Asos, €63,21

Chunky boots
De laatste trends is de chunky boot. Deze laarzen hebben een dikke hak, waardoor je er gemakkelijk op kunt lopen. It's like heaven: hakken waar je lekker op kunt lopen! Dat is precies waarom Fashionscene's Tess zo dol is op deze laarzen. De chunky boot is meestal een dichte laars, maar heeft ook vaak cut out parts. Deze twee trends worden dus gecombineerd.

Short girls, opgelet! Chunky boots zijn heel flatteus met een skater skirt, want het maakt je benen langer. Chunky boots zijn stoer en super leuk met oversized trui en dikke maillot. Je kan het ook combineren met boyfriend jeans. Heb je zin in een girly outfit? Ook hier staan chunky boots leuk bij, je kunt het ze dragen met een rokje of een schattige jurk. Eigenlijk kun je niet fout zitten met chunky boots!


Nelly, €52,95 / Nelly, €42,95 / Asos, €49,15

Welke laarzen-trend vind jij het leukst?

Pin je favoriet in Pinbook