Lifestyle

Hot/Not: Coldplay – Midnight

Mylo Xyloto, het vijfde en tot nu toe laatste album van Coldplay, wordt dit jaar alweer drie jaar oud. De band ging in 2012 op tournee en we hoorden een groot gedeelte van 2013 hoorden weinig van zanger Chris Martin & Co. Tot we eind september getrakteerd werden op Atlas, de soundtrack van Catching Fire. Daarna werd het weer angstvallig rustig rondom Coldplay, tot er gisteren om 18.00u ineens een nieuw Coldplay nummer op de facebookpagina van de band geplaatst werd. 

Ok, volledig onaangekondigd was het nieuwe nummer niet. Een paar dagen lang plaatste Coldplay al mysterieuze plaatjes op Twitter en Facebook en dinsdagochtend schreven ze al 

"Something new at 0:00 Ulaanbaater #midnight"

Een kort en berichtje dat we bijna (of nou ja, helemaal) over het hoofd gezien hadden. Maar toen stond er dus ineens een nieuw nummer van Coldplay online; Midnight. We hadden het kunnen weten als we iets beter op hadden gelet.

Het nummer is compleet anders dan de nummers die je op Mylo Xyloto hoorde en lijkt ook in niets op hun laatste single Atlas. De Britse piano pop die je van Coldplay gewend bent, is in dit nummer vervangen voor elektronische rock. Het nummer is erg rustig, een beetje donker en ingetogen. De bijbehorende clip is al net zo donker en mysterisch als het nummer.

Als je de nieuwe Coldplay-sound zou moeten vergelijken met een andere band, dan zou Bon Iver er nog het dichtst bij in de buurt komen. Daar wordt het nummer op internet dan ook overal mee vergeleken. De reacties zijn veelal positief, maar er zijn ook veel mensen die er nog even aan moeten wennen.

Genoeg gepraat, laten we maar gewoon gaan luisteren…

Watch on YouTube

Wij vinden het nummer prachtig en zien een heel album met dit soort nummers wel zitten. Hoewel we de sound van Mylo Xyloto ook nog lang niet zat waren en stiekem ook wel hoopten op een Mylo Xyloto Part II.

Wat vind jij van de nieuwe sound van Coldplay, Hot or Not? Zie jij een heel album met dit soort nummers wel zitten? Of luister jij liever naar de Mylo Xyloto-Coldplay? We zijn heel erg benieuwd!

 

Must reads 👀