Real life

Girls issues: Vriendin en ik groeien uit elkaar

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een meisje die het gevoel heeft dat zij en een vriendin uit elkaar aan het groeien zijn.

Hallo Girlscene,

Ik heb een probleem: ik zit nu in de eerste van de middelbare en ben net 13 jaar. Ik zit bij nog één ander meisje van mijn oude klas nu in de klas en wij zijn jarenlang beste vriendinnen geweest. In het begin was dat dan ook ontzettend leuk, maar ik merk gewoon dat we uit elkaar groeien! We fietsen altijd met andere meiden die we onderweg ophalen, maar ik weet dat zij haar eigenlijk niet echt aardig vinden. Ze doen haar de hele tijd na en maken grapjes wat zij niet leuk vindt. Ik durf daar niks van te zeggen, maar ik zie wel aan haar dat ze het niet leuk vindt… Waarom ze haar niet echt aardig vinden komt doordat ze nogal kinderachtig van zichzelf is. Ze probeert wel de hele tijd ‘stoer’ te doen en aandacht te trekken, waardoor mensen haar ook nog is raar gaan vinden. Ik weet niet wat ik moet doen; met het fietsen en de grapjes en zo, maar ook hoe ik nog wel gewoon leuk met haar om kan gaan, maar dan minder close. Kunnen jullie mij helpen, Girlscene?

Groetjes,
Anoniem

bron

Hi Anoniem,

Eigenlijk is het vooral voor jouw vriendin vervelend dat de meiden uit jullie groepje zo tegen haar doen. We begrijpen wel dat je aan de ene kant vriendinnen wilt zijn met de nieuwe meiden in de klas, maar aan de andere kant is het ook lullig om je vriendin die je al jaren kent te laten vallen.

Als haar gedrag jou stoort is het misschien verstandig om er iets van te zeggen. Neem haar apart en vertel wat je dwars zit. Vertel het wel vanuit jezelf en zeg niet: mensen vinden je raar omdat je veel aandacht trekt. Want waarschijnlijk is er een reden dat ze aandacht trekt en kan ze niet zichzelf zijn om leuk genoeg gevonden te worden. Val haar niet aan, maar help haar juist om weer haar oude zelf te worden. Wij zouden ook gewoon met haar en de groep blijven fietsen en niet met de grapjes meedoen als we jou waren. Misschien ben jij de enige persoon uit de groep waarbij zij zich goed voelt. Laat in ieder geval zien dat je een goede vriendin bent en kom voor haar op als anderen onaardig zijn tegen haar.

Verder is het niet raar als je op een gegeven moment uit elkaar groeit. Dit maak je waarschijnlijk vaker mee in je leven. Als je het gevoel hebt dat jullie geen vriendinnen meer (kunnen) zijn omdat je bijvoorbeeld niet meer dezelfde dingen leuk vindt laat je het contact voor een deel verwateren. Ga niet standaard elke les naast haar zitten als je dat niet wilt en spreek minder vaak af dan voorheen. Wees wel aardig tegen haar en ontloop haar niet. Op die manier ga je gewoon leuk met haar om zoals je graag wilt, maar ben je wel minder close.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Inspireer anderen in Pinbook