Beauty

12x fashionable (zee)blauw & groen op je nagels

Twee kleuren die opvallend veel voorkomen in de nieuwe nagellak collecties zijn blauw en groen in verschillende tinten. Mint is dit voorjaar terug van nooit weggeweest en naast de groene kleuren zie je alle tinten blauw in verschillende finishes. Van egaal en shimmer tot metallic en glitter… alles mag! Girlscene's Renée testte verschillende blauwe en groene nagellak voor je uit. Kijk maar mee.

Waar ik naar op zoek ben in nagellak is een fijne applicatie en een goede dekking. Zouden de volgende merken daaraan voldoen? Tijd om het te testen! Alle lakjes zijn in twee lagen aangebracht. 


Essie in Fashion Playground, €9,99
Verwar deze kleur niet met Mint Candy Apple van Essie, want Fashion Playground heeft een lichte glitter in de lak. Op de een of andere manier dekt deze nagellak niet mooi in twee lagen, wat zonde is en niet bij Essie past. Door het kwastje brengt Fashion Playground wel fijn aan.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Miss Sporty in 544, €2,49
Het kwastje van deze Miss Sporty nagellak lijkt hetzelfde als Essie, maar dan iets kleiner en dunner. Doordat het plat is brengt de nagellak prima aan. De dekking is niet heel geweldig, waardoor je eigenlijk drie dunne lagen nagellak nodig hebt voor een mooi resultaat. De kleur ligt tussen groen, blauw en turquoise in. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Rimmel in Nymph, €6,99
Nymph is een opvallende zeemeerminnen kleur waar je van moet houden. Dit is een kleur die erg geschikt is tijdens de overgang van winter naar lente, omdat het redelijk donker is, maar niet té is voor het voorjaar. Er blijft redelijk veel nagellak op het kwastje zitten, dus je moet het wel goed afstrijken voordat je de lak aanbrengt. Wat dekking betreft is het een goede nagellak.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Miss Sporty in 545, €2,49
Miss Sporty's blauwe variant op 544 is deze kleur. 545 is namelijk meer petrol dan teal, zoals 544 is. Als je op zoek bent naar een aparte blauwe nagellak die goed dekt en makkelijk aanbrengt is deze nagellak iets voor jou.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Essence in Splash!, €1,69
Colour & Go nagellak van Essence droogt snel, wat een pluspunt is! Toch heeft de nagellak een minpunt en dat is het kwastje. Het is vrij dik waardoor er veel nagellak op blijft zitten. Hierdoor moet je opletten zodra je het gaat aanbrengen, maar aan de andere kant hoef je deze nagellak niet te laten voor de prijs. Doordat de nagellak dikker aanbrengt dekt het wel goed in twee lagen.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Essie in Truth or Flare, €9,99
Echt elke blauwtint mag, dus ook deze blauwe nagellak die bijna grijs is. Op een bleke huid ziet het er grauw uit, waardoor het meer geschikt is voor een getinte of zongebruinde huid. Truth of Flare is een kleur die goed past bij deze tijd van het jaar. Essie laat punten liggen op het gebied van dekking.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Essie in Hide & Go Chic, €9,99
Hide & Go Chic is een midden blauwe/KLM kleur met een hint van petrol. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe donkerder de kleur. De dekking is prima en net zoals alle andere Essie nagellak brengt de lak makkelijk aan. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Artdeco in Emerald Mirror, €8,95
Duochroom nagellak zie je niet zoveel meer, maar als je wel op zoek bent naar een nagellak die groen, paars en blauw is moet je even bij Artdeco kijken. Het kwastje is dik en fluffy wat aanbrengen niet makkelijker maakt. De dekking is goed, maar streperig. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


Rimmel in Johnny. Be. Good!, €6,99
Johnny. Be. Good! is een winterse kleur met fijne glitter. De nagellak dekt vrij licht waardoor de kleur op je nagel niet zo donker wordt als de kleur in het potje. Het aanbrengen gaat redelijk.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


OPI in Kermit To Speak, €18,95 voor een set van 4 kleuren
Kermit To Speak is vergelijkbaar met Johnny. Be. Good! van Rimmel. Alleen is de lak van Rimmel qua aanbrengen en dekking een stuk beter dan deze van OPI. Je hebt namelijk meerdere dunne lagen nodig om deze lak goed te laten dekken en de kwasten van de OPI mini potjes zijn niet erg fijn in gebruik.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


GOSH in Frosted Soft Green, €7,29
De frosted glitter nagellak van GOSH is een finish waar je van moet houden. De nagellak is in ieder geval bijzonder doordat het een soort zandstructuur heeft waarin glitter is verwerkt. Qua dekking is deze lak van GOSH goed, het kwastje mag alleen iets platter en breder zijn voor een goede applicatie. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Essence in Party in a Bottle, €1,99
Tot slot mag een glitter nagellak niet ontbreken! Party in a bottle is een donkergroene glitter die mooi is als topcoat. Glitters aanbrengen is niet zo makkelijk, maar de lak is niet te dik waardoor je twee lagen kunt aanbrengen. Het kwastje is smal maar stijf wat je nodig hebt bij een glitter nagellak zoals deze.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

Welke nagellakken vind jij het mooiste? Ga je deze trend dragen?

Pin je favoriete beelden in Pinbook