Beauty

12x Girlscene-roze op je nagels!

De nagelmerken hebben het goed begrepen: nude & pink nagellak is weer helemaal in dit voorjaar! De rekken en winkels liggen inmiddels vol met kleuren die lente proof zijn. Girlscene wil wel eens testen welke kleuren het mooiste zijn en het beste aanbrengen. Daarom nemen we verschillende lakjes en kleuren van Essie, Catrice, OPI, GOSH, Miss Sporty en Essence onder de loep. Kijk maar mee!


Ja, je ziet het goed… Glitter, frost & zand-achtige structuren blijf je zien wat nagellak betreft. Meiden die een hekel hebben aan dit soort lakjes kunnen rustig ademhalen, aangezien de basic en egale lakken voornamelijk overheersen. 

Elke kleur is in twee lagen aangebracht op de glitter nagellak na. 


OPI in I Love Applause (mini), €18,95 voor een set van 4
I Love Applause behoort tot de Muppets collectie van OPI. Het is een nude nagellak die vrij transparant blijft op de nagels. Misschien ligt het aan het feit dat het een mini potje is en de kwastjes dan anders zijn, want het brengt niet zo fijn aan zoals je normaal van OPI gewend bent. De dekking is niet geweldig, maar dat is waarschijnlijk ook niet de bedoeling van deze nagellak.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


Essie in Sugar Daddy, €9,99
Net zoals I Love Applause is Sugar Daddy een vrij transparante nagellak. Door de roze tint ziet het nageloppervlak er netter en gezonder uit. Verder dan dat is er weinig spannends te beleven aan Sugar Daddy. Essie nagellak brengt fijn aan en je krijgt niet snel te veel lak op je nagel. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Essie in Romper Room, €9,99
Vorig jaar kwam de bleekroze nagellak langzaamaan steeds vaker in beeld en dit jaar is de kleur weer terug. Romper Room, een nieuwe variant op Essie's Fiji, past goed bij de nude en pasteltrend die je dit voorjaar veel ziet. Wat de dekking betreft is Romper Room oké, maar het mooiste effect bereik je met drie dunne lagen lak in plaats van twee. Wederom werkt het kwastje erg prettig.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Essie in Spin the Bottle, €9,99
Spin the Bottle is een nude kleur voor meiden met een warme of donkere huidskleur. Romper Room staat vooral goed bij iemand met een koele huidskleur en Spin the Bottle dus bij iemand met een gele ondertoon. Helaas brengt deze kleur niet mooi (egaal) aan.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Essie in Lovie Dovie, €9,99
Wie gek is op een Barbie kleur of een mix tussen hard en middenroze moet zeker Lovie Dovie proberen. Deze kleur staat vooral goed op een zongebruinde huid. Een geschikte zomertint dus! In twee – dikkere – lagen dekt de nagellak volledig.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Essie in Style Hunter, €9,99
Style Hunter is zo'n typische frambooskleur die naar het rood neigt. Dit is Girlscene's favoriet! Om heel eerlijk te zijn is dit geen bijzondere nagellak, maar er zijn twee redenen waarom dit een topper is. De kleur spreekt aan en bovendien staat deze tint goed bij iedere huidskleur. In twee dunne lagen dekt de nagellak goed in tegenstelling tot de lichtere kleuren. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   9/10


Catrice in Karl Says Très Chic, €2,99
Catrice nagellak brengt – bijna – net zo fijn aan als een lakje van Essie en kost een stuk minder! Karl Says Très Chic is een niet veelzeggende kleur op een bleke huid, maar als je een getinte huid hebt staat deze kleur vast goed. De kleur brengt prettig aan in twee lagen en dekt zo goed als volledig.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   9/10


Miss Sporty in 543, €2,49
De kleine potjes met nagellak van Miss Sporty zijn perfect om mee te nemen op vakantie. Je zou het bijna niet zeggen, maar 543 is een felroze kleur. Dit staat op zowel je handen als je teennagels erg mooi. Het kwastje is redelijk breed en plat wat aanbrengen makkelijk maakt. De formule belooft tot tien dagen op je nagels te blijven, maar dat hebben wij (nog) niet getest. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


GOSH in Frosted Soft Coral, €7,29
Op de nagels lijkt Soft Coral meer op een zalmkleur in tegenstelling tot de kleur in het potje in real life. Deze nagellak is anders dan je gewend bent en dat komt door de grove structuur. Het is vrij dik en je voelt de structuur met glitter. Qua dekking is deze lak verbazingwekkend goed. Op de foto is namelijk maar één laag gebruikt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


GOSH in Frosted Rose, €7,29
Ondanks dat Frosted Rose hetzelfde moet zijn als Frosted Soft Coral is deze lak toch iets anders. Frosted Rose is meer als een dekkende topcoat die veel glitters bevat. De rosé kleur is erg mooi en je kunt het nog extra opbouwen door een tweede laag aan te brengen.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Essence in Glitz & Glam, €1,99
Essence effect nail polish is meer een glitter topcoat dan een nagellak zelf. Dit komt door de lichte dekking. De basis is een transparante lak met parelmoer/groene shimmer en daar doorheen is een grove roze glitter verwerkt. Het kwastje werkt prima, maar het is moeilijk om een mooie egale laag aan te brengen op de nagel. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Essie in A Cut Above, €9,99
A Cut Above is een glitter top coat die bestaat uit kleine en grove glitter. Juist door de verschil in grootte van de glitter spreekt A Cute Above aan. De kleur ligt tussen roze en paars in, net zoals Glitz & Glam van Essence. Deze top coat brengt niet heel prettig en egaal aan, maar dat doet geen een glitter topcoat. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

Welke nude en roze nagellak ga jij dragen tijdens de lente en zomer?

Pin je favorieten in Pinbook

Must reads 👀