Fashion

Shinen in metallic

Thank god it’s Friday! Het weekend staat voor de deur en we kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Tijd voor een flinke dosis fashion van onze grote zus Fashionscene.nl. Zij zetten iedere vrijdag weer een fashionable artikel voor je klaar waar ze de nieuwste trend of musthave uitlichten. Deze week: de trend metallic.

Gespot op de catwalk: metallic. In meerdere spring/summer 2014 collecties kwam dit glimmende stofje naar voren. Gucci koos voor topmodellen als Joan Smalls op de catwalk en liet vooral groen metallic zien. Het merk Lanvin blijft fan van metallic en dat komt terug in meerdere collecties. De SS14 collectie zat bomvol met metallic in alle soorten kleurtjes. Ook Versace en Saint Laurent laten glimmende items zien.


Bron


Bron


Bron


Bron

In het dagelijks leven is dat glimmende stofje niet altijd even draagbaar. Metallic kan al snel te veel worden als je een glimmend kledingstuk aantrekt. Daarom kiezen wij overdag eerder voor een accessoire met metallic. Bijvoorbeeld een tasje, schoenen of zoals Fashionscene’s Daphne: zilveren metallic nagels. Deze lente en zomer gaan wij ons er zeker aan de metallic-trend wagen.

Voor inspiratie kijken wij naar blogger Aimee Song van Song of Style. Zij is zeker fan van metallic items en draagt graag een glimmend kledingstuk. Aimee kiest wel altijd voor metallic in de vorm van een soepele stof zodat het niet too much wordt. Song of Style laat ons zien dat metallic heel draagbaar is. Wij vinden vooral de metallic schoenen (laatste foto) geweldig of een tasje die we bijvoorbeeld combineren met een simpele casual outfit.


Bron


Bron


Bron


Bron

Fashionscene zocht 8 glimmende metallic items voor je uit. Tip: trend met trend combineren? Kies dan voor de metallic Topshop slip ons.


Topshop / Topshop


Nelly / Asos


Asos / Mango


Asos / Nelly


Zara

Wat vind jij van de trend metallic? Heb jij een item in metallic? Welk metallic item zou jij wel willen hebben?

Pin de metallic trend in Pinbook