Beauty

3x knotten met box braids

20

Wanneer je kroeshaar of krullend haar hebt, dan is het leuk om je haarstijl af en toe af te wisselen met nep haar. Met dit nep haar kun je je haar verlengen, door het haar in je eigen haar te laten vlechten. Deze vlechten worden in het engels box braids genoemd. Je hebt ze vast wel eerder gezien bij bijvoorbeeld Solange Knowles of Beyoncé.

Het haar voor de box braids kun je kopen bij een afro salon. In de grotere salons zijn er verschillende kleuren en lengtes te koop. Voor de box braids kies je voor Kanekalon haar. Dat is synthetische haar en heeft een mooie, natuurlijke glans. Afhankelijk van de dikte van je vlechten, heb je om al je haar in te vlechten 4 – 6 pakken haar nodig. Als je zelf heel handig bent met vlechten, dan kun je het haar zelf invlechten. Zo niet, ga dan op zoek naar een goede black hair kapsalon. Daar kunnen ze je zeker helpen.

Haarstijlen met box braids
Met box braids kun je echt heel veel verschillende haarstijlen maken. Populair zijn de verschillende grote knotten die je zelf heel gemakkelijk kunt maken. Heb je box braids of wil je graag box braids laten invlechten? Dan heb je vast wat aan deze knot-varianten:

De Braided Bun

Stap 1 en 2: Gebruik een grote elastiek om een hoge paardenstaart in je haar te maken. Je kunt hiervoor ook een haarband gebruiken. Heb je geen grote elastiek in huis, maar wel een oude panty? Knip dan de bovenkant van de panty af (daar waar de panty om je middel zit). Dat is namelijk een hele handige elastiek om te gebruiken wanneer je je haar hebt gevlochten! 

Stap 3 en 4: Verdeel de staart in twee gelijke delen en vlecht beide delen helemaal tot de puntjes 

Stap 5 en 6: Je hebt nu twee grote vlechten in je paardenstaart gemaakt. Wikkel de ene strak om de staart heen en stop de puntjes terug in het elastiekje. Mocht het niet goed vast blijven zitten, gebruik dan een haarspeld. Doe hetzelfde met de andere vlecht, maar draai deze in de tegengestelde richting.

Klaar! Je hebt nu je Braided Bun!

De Flower Bun

Stap 1 en 2: Begin weer met een hoge staart. Pak een aantal vlechten uit de staart tussen twee vingers en draai het haar om elkaar heen. ’s>

Stap 3 en 4: Draai het haar lang genoeg door, zodat het vanzelf een ‘krul’ maakt. Je krijgt zo het effect van een bloem. De haarpunten stop je weg in het midden van de ‘bloem’ of onder je elastiek. ’s>

Stap 5: Herhaal stap 2 tot en met 4, totdat je al het haar uit je paardenstaart hebt gebruikt. Je kunt als je het leuk vindt ook varieren in de grote van de ‘bloemen’ die je maakt, door de ene keer meerdere of minder vlechten te draaien.’s>

Klaaar!

De Simple Bun

Stap 1 en 2: Ook voor deze knot, start je weer met een hoge paardenstaart. Verdeel vervolgens het haar in twee gelijke delen

Stap 3 en 4: Begin het haar van één van de delen om elkaar heen te draaien en breng het haar omhoog, terwijl je de richting van je knot bepaalt. Tijdens het draaien pak je vervolgens iedere keer een beetje haar van het andere deel mee.

Stap 5 en 6: Blijf het haar draaien totdat je bij de punten bent. De punten stop je dan terug in je knot. Je bent nu klaar!

Yay, je bent klaar! 

Verzorgen van je box braids
Het plaatsen van box braids valt onder ‘beschermende haarstijlen’. Een beschermende haarstijl is iedere haarstijl die je haarpunten beschermt tegen de lucht en tegen het schuren aan je kleding. Als je de box braids hebt laten invlechten blijft het nog wel de bedoeling dat je je eigen haar blijft verzorgen: Zorg ervoor dat je eigen haar nog voldoende moisture krijgt. Het makkelijkste is om hiervoor een hair spritz te gebruiken. Hair Spritz zijn lichte, verfrissende moisturizers. Je herkent Hair Spritz direct aan hun basisingredient water. Daaraan toegevoegd  een moisturizer en een olie. Ze zijn veel lichter dan de reguliere leave- in conditioners en moisturizers en ze hebben een spray dop. Dit is super handig wanneer je vlechten in je haar hebt. Probeer eens de Hair Spritz van Jane Carter Solutions. Gebruik dagelijks een olie, zoals castorolie, kokosolie of Gleau oil. Dit voor de verzorging van je eigen haar en om de nepvlechten wat glans te geven. Was je haar twee wekelijks. Je kunt dit doen met een normale shampoo of met een droogshampoo.

Behalve de knot, kun je met box braids veel meer haarstijlen creëren. Bekijk hier 30 verschillende haarstijlen met box braids.

Door Aïsha van myblackhair.nl

Inspireer en laat je inspireren in Girlscene's Pinbook

LOVE dit artikel
14 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

20 reacties

 • 3 jaar geleden Naomi.M

  Zelf heb ik die boxbraids ook gehad,zoals je ziet op de foto en het is echt handig want je kan er heel veel verschillende looks mee maken, en het blijft lang zitten en het veranderd je gezichtslook ook.

  Ben ook trots op mijn eigen natuurlijke kroeshaar maar verandering mag soms wel

  Your so pretty giiirl , and youre hair also

  x Naomi

 • 5 jaar geleden Kowedddd.______

  Ik heb kroeshaar en kroeshaar is best wel moeilijk haar! Maar het is zo gaaf dat je alles met dat soort haar kan doen!! ♥

 • 5 jaar geleden Kiani

  Love this!!!

 • 5 jaar geleden Suus Kloosterman

  Heel erg leuk. tof ook dat jullie aandacht besteden aan meisjes met een donker uiterlijk. heeft mijn vriendinnetje ook en die gaat altijd naar kapper in amsterdam, day and night hairdressers heet ie. daar doen ze blackhair, echt super gaaf

 • 5 jaar geleden blackgirstar

  ik heb dit aar wel ik vid het leuk dat jullie wat meer artikelen schrijven voor meisjes die niet het typische nederlandse uiterllijk hebben!

 • 5 jaar geleden Ability.

  Heb niet zulk haar dus heb er niet veel aan, maar erg leuk blog

 • 5 jaar geleden Glitch

  Ik zag vandaag een meisje op school met die laatste knot, stond erg leuk!

  De eerste vind ik ook mooi, maar ik heb geen kroeshaar dus ik zou nooit zo'n kapsel kunnen maken.

 • 5 jaar geleden mahomiex

  yes, super bedankt voor dit artikel had hem echt nodig

 • 5 jaar geleden Firestone

  Dat ziet er zo vet uit!!!

 • 5 jaar geleden Rockoholic

  Leuk dat jullie aan meerdere doelgroepen denken, maar ik vind gewoon een paardenstaart bij dat meisje veel gaver dan zo'n knot, maar k snap dat als je dat haar hebt je ook wat anders wil

 • 5 jaar geleden Ukkepuk

  leuk dat jullie aan meerdere doelgroepen denken! En als ik dit soort creaties zie, vind ik het vaak jammer dat ik geen kroeshaar heb...

 • 5 jaar geleden miss.candy

  Dit is zo mooi! :o en dat meisje is ook zo mooi!

 • 5 jaar geleden Landslide

  Ik vind dit haar echt geweldig! Zo jammer dat ik gewoon een blondine ben haha. En leuk om eens wat afwisseling te zien (:

 • 5 jaar geleden Principessa

  Die laatste is mooi! Ik heb alleen niet zulk haar haha

 • 5 jaar geleden NOYOUDONT

  IK vind dit haar echt hélemaal niet mooi, maar wel goed dat er zo'n artikel word geschreven want ik snap dat de meisjes met dit haar niet goed weten wat ze er mee moeten doen.

  Enjoy

 • 5 jaar geleden TiMELESS

  Erg mooi!

 • 5 jaar geleden Britt

  Ik vind zulk haar echt prachtig! Mooie knotten!

 • 5 jaar geleden MyChemicalRomance

  @alcea jaa hè! Wauw

 • 5 jaar geleden adrianamadelein

  Dit heb ik ook wel eens gehad met mijn haar en het is echt super mooie en als je het goed verzorgd kan je het nog lang laten zitten ook. Heel leukk!!

 • 5 jaar geleden Alcea

  Wat een prachtig meisje!

 1. 1