Beauty

15x nagellak onder €8

Als er één product is waarvan we op de redactie geen genoeg krijgen dan is het nagellak wel. We lakken behoorlijk wat af om de nieuwste merken en kleuren vast te leggen om die vervolgens weer met jou te delen. Maar welke nagellakjes zijn de moeite waard en welke kun je beter laten liggen? Of nog beter: welke merken onder de €8 zijn het beste? Lees snel verder, want Girlscene deelt 15 favorieten. 

De merken en kleuren staan op willekeurige volgorde. Op elke foto is de nagellak in twee lagen aangebracht op de topcoats na. 

L'Oréal ColorRiche in Pistachio Drage, €5,99

Een fijne pastelkleur is Pistachio Drage uit de nieuwste L'Oréal ColorRiche collectie. Op een goede basecoat zijn deze tinten niet streperig en dekken ze goed in twee lagen. Het kwastje die in het potje zit werkt prima, ook op smalle nagels.


Rimmel Sweetie Crush in Candyfloss Cutie, €6,99

De nieuwe Sweetie Crush lakjes van Rimmel zijn betaalbaar en de kleuren zijn lekker zoet. Candyfloss Cutie dekt goed in twee lagen, maar helaas zijn de andere kleuren van deze lijn transparanter. Als je van lichte kleuren houdt met een soort zandeffect is dit iets voor jou.


L'Oréal ColorRiche topcoat in Sequin Explosion, €5,99

Houd je meer van glitters, zelfs als het feestseizoen al ver achter ons ligt? Kijk dan eens bij de L'Oréal ColorRiche topcoats. Van rood tot blauw en gekleurde glitters: je vindt het er allemaal. Deze opvallende topcoat is Girlscene's favoriet.


Rimmel Space Dust in Total Eclipse, €6,99

De ultieme winterkleur is volgens Girlscene Total Eclipse van Rimmel. Het is donker, mysterieus met een vleugje groen en blauwe glitter. Het is geen effen nagellak, maar meer een zandstructuur zoals je misschien kent van de OPI Liquid Sand nagellakken of de Rimmel Sweetie Crush varianten. 


Maybelline Color Show Brocades in Knitted Gold, €3,99

Een andere lak die aparter is dan de gemiddelde nagellak vind je bij de Color Show Brocades collectie van Maybelline. Vooral deze Knitted Gold versie is opvallend door de metallic/parelmoer glans en grote stukken gouden glitter. Bovendien kosten een potje net geen €4 wat betaalbaar is voor de meeste meiden. 


NYC topcoat in Top of the Gold, €2,49

Om maar even bij de topcoats te blijven… Dit is Top of the Gold van NYC: één van de goedkoopste opties uit dit artikel. Combineer de gouden topcoat met een donkere nagellak, zoals bruin, groen of blauw. 


Miss Sporty in Psychedelic Green, €1,99

Ben je op zoek naar een nagellak die speciaal is en niet meer dan €2 kost? Geen probleem, loop dan eens langs de display van Miss Sporty. Deze glitter lak kost niet veel in vergelijking met andere merken en maakt je een saaie nagellak bijzonder.


Herôme Glamorous USA in Miami, €5,99

Elke kleur in de Herôme Glamorous USA collectie verwijst naar een bepaalde stad uit het land. Girlscene vindt Miami het mooiste door de duochroom glans die de lak heeft. Je hebt twee flinke lagen nodig om deze nagellak goed te laten dekken. 


Rituals in Olive Green, €5

Meestal liggen de prijzen van Rituals tussen betaalbaar en duur in, maar hun nagellak is best betaalbaar! Het is een prima product en het lakt prettig door de brede dop. Daarnaast is deze olijfgroen met gouden shimmer een kleur die goed past bij de winter. 


NYC in Money Never Sleeps, €2,99

Een andere variatie op groene nagellak is deze bosgroene kleur van NYC. De naam Money Never Sleeps is niet hoe Girlscene de lak zou noemen, maar dat zegt verder niets over de kwaliteit. Deze lakjes van NYC drogen redelijk snel en blijven goed zitten.


Maybelline Color Show in Iced Queen, €3,99

Iced Queen is een kleur die je nog niet in dit artikel zag. Deze tint is niet zo lila als Milka, maar ook niet blauw. Eerder een Teletubbie paars die goed past in de overgang van winter naar lente. 

Overige budget toppers
Voor velen is het geen verrassing dat de lakjes van Essence en Catrice niet mogen ontbreken. Ze zijn betaalbaar (rond de €2 à €3) en van goede kwaliteit. Vooral Catrice heeft veel verschillende kleuren om uit te kiezen en de collectie wordt elke keer vernieuwd. 

Een andere aanrader is de lak van HEMA. De prijzen liggen onder de €3 en daaruit kun je kiezen tussen een effen en glitterende lak. Tegenwoordig zijn er ook holografische kleuren die iets duurder zijn, namelijk €3,75.

Tot slot is Barry M (€5) aan te raden als je die vindt in de winkels. River Island verkoopt in ieder geval wel de Gelly Hi-Shine lakjes. De structuur is best dik, maar de kleuren zijn mooi en het blijft goed op de nagel zitten. 

Welke nagellakken zijn jouw favoriet?

Pin je favorieten in Pinbook

Must reads 👀