Beauty

De beste nude nagellak voor jouw huidskleur

De ene nude nagellak is de andere niet. Net als bij elke andere kleur zijn er verschillen tinten en soorten verkrijgbaar onder de huidkleurige lakjes. Het is belangrijk om er een te kiezen die past bij jouw huidskleur en ondertoon. Maar hoe weet je welke tint jou mooi staat? Met het volgende overzicht wordt dat duidelijk! Zoek op jouw kleur en lees welke nude nagellak jij zou moeten proberen.

Fair
Bleke meiden staan bepaalde nude kleuren nagellak erg mooi. Kijk hierbij naar de ondertoon van jouw huid. Iemand met een roze of koele ondertoon staat een nude met een beetje roze mooi en hetzelfde geldt voor iemand met een gele of warme ondertoon. 

Een kleur die te beige of te donker is geeft een grauwe kleur aan de huid en laat je bleker lijken dan je bent. Nudes met een roze of mauve (paarse) ondertoon laten je juist minder rood lijken. 


OPI My Very First Knockwurst

Probeer: Catrice I'm So aNude, L'Oréal Gourmandise, L'Oréal How Romantic, L'Oréal Sweet Nothings, Essie Brooch the Subject, Essie Mademoiselle, Essie Don't Sweater It of Essie Fiji.

Medium
Een medium huidskleur heeft meestal een warme ondertoon. De tinten lopen uiteen van een beige huid tot een gouden of olijfkleurige ondertoon. Het is aan te raden om een kleur te kiezen die dicht in de buurt ligt van je eigen huid en ondertoon. 

Ben je licht tot medium qua kleur? Ga voor een nude kleur met een gele of oranje ondertoon. Iemand met een gouden gloed staat een bijna-oranje kleur mooi en meiden met een olijfkleurige huid kunnen het beste voor een koper met groene of gouden shimmer kiezen. Pas op met zilveren kleuren, omdat dit vaak niet matcht met de ondertoon van de huid. Metallics kunnen over het algemeen wel gedragen worden zonder dat het vloekt met je huid. 


OPI Mimosas for Mr. & Mrs.

Probeer: Sally Hansen Mauve Along, Sally Hansen Royal Blush, Sally Hansen Choco Latte, Essie Sandy Beach, OPI In Berlin There Done That, Essie Ballet Slippers of L'Oréal Peach Neglige. 

Dark
Voor een medium tot donkere huidskleur is een middenbruine kleur geschikt. Ook bij een donkere huid is het belangrijk om in de gaten te houden of een nagellak kleur de huid niet grauw en assig maakt. Houd een warme chocoladebruine kleur tegen je huid en daarna een koele grijze tint en kijk bij welke lak je huid straalt. 

Bij de één staat een warme koffie kleur mooi en bij de andere een grijze sepia tint. Hoe donkerder de huid, hoe donkerder de nagellak moet zijn om de huid te complementeren. Meestal is een nagellak die neigt naar geel of oranje een kleur die het beste bij deze huidskleur past. 


OPI You Don't Know Jacques

Probeer: Essie Hot Coco, Essie Mochachino, Essie Chocolate Cakes, Essie Mink Muffs, OPI You Don't Know Jacques of OPI Chocolate Mousse. 

Tip: bekijk online swatches van de kleuren die bij jou het beste zouden staan en ga op zoek naar een budget variant bij Catrice of Essence bijvoorbeeld. 

Welke nude nagellak staat jou het mooiste?

bron: totalbeauty, seventeen, makeup.com

Deel je nagellak favorieten in Pinbook