News

De Olympische Spelen zijn begonnen!

De officiële opening met het dragen van de vlaggen en het ontsteken van de vlam is vanavond pas, maar de eerste wedstrijden van de Olympische Winterspelen in Sotsji zijn al gehouden. Gisteren kwamen onder andere de kunstschaatsers en verschillende snowboarders al in actie. Maar of Sotsji er al helemaal klaar voor is? 

Het statement van Cheryl Maas
Gisteravond kwam snowboardster Cheryl Maas al in actie op het onderdeel 'slopestyle', een onderdeel waarbij je met zoveel mogelijk tricks de berg af moet komen. Erg goed ging het helaas niet, ze ging tijdens haar wedstrijd twee keer onderuit. Maar waar de media het meeste aandacht voor hadden? Het statement dat Cheryl na haar wedstrijd maakte met haar handschoen, waar een regenboog op stond. De regenboog is natuurlijk het symbool voor homoseksualiteit. Cheryl Maas valt zelf op vrouwen, toen haar in oktober gevraagd werd of ze nog een bepaald statement in Sotsji ging maken antwoordde ze dat ze dat nog niet wist, maar nu hebben we dus het antwoord.

Cheryl is de eerste atleet die een statement maakt over homoseksualiteit. Maar ze is niet de enige die in statement maakt. Ga maar eens naar Google. De zoekmachine heeft de regenboog aan zijn logo toegevoegd.

Hotel of bouwval?
Maar dit is niet het enige nieuws uit Sotsji. Begin deze week werd Twitter overspoeld met berichtjes van journalisten die zich op dit moment in Sotsji bevinden. En dat waren veelal geen positieve berichten. De journalisten kwamen namelijk aan in hotels die nog lang niet klaar waren.  Voor de Olympische Winterspelen zijn in Sotsji in totaal 24.000 hotelkamers gebouwd, daarvan is 3% nog lang niet klaar. Maar als je Twitter moet geloven, ligt dat percentage nog veel hoger.

View post on Twitter

Deze journalist had duidelijk geen deurknop in zijn kamer, wel had hij maarliefst drie gloeilampjes.

View post on Twitter

De CNN had negen hotelkamers gereserveerd, ze kregen er één en die zag er zo uit.

 

View post on Twitter

En gasten moesten vooral het water maar niet gebruiken, want daar zou iets 'gevaarlijks' inzitten.

 

View post on Twitter

Deze journalist van de BBC wilde even lekker in bad gaan, maar DAT bedoelden ze dus met het 'gevaarlijke water'

 

View post on Twitter

En deze journalisten van CNN stonden dus gewoon op straat.

Spannende Spelen
Het beloven dus spannende Spelen te worden en dan bedoelen we niet alleen de wedstrijden van Sven Kramer en onze andere toppers. Volgens de Russische President Poetin moeten dit de veiligste Olympische Spelen ooit worden, maar de rest van de wereld trekt daar zo zijn vraagtekens bij.

Morgen is de eerste schaatswedstrijd voor de Nederlanders, de 5000 meter voor de mannen. Voor Nederland komen Jorrit Bergsma, Jan Blokhuijsen en natuurlijk Sven Kramer uit. Sven verdedigt in deze wedstrijd zijn Olympische titel die hij in 2010 veroverde.

Gaan jullie vanavond kijken naar de opening van de Olympische Winterspelen? Zitten jullie morgen om 12.30u klaar voor de 5000 meter schaatsen voor mannen? Wie denken jullie dat de meeste medailles gaat binnenhalen voor Nederland?

Bronnen: NOS, Elsevier, Twitter

Must reads 👀