Beauty

Wat zeggen puistjes over jou?

50

Zul je net zien dat je een belangrijke dag hebt - verjaardag, date, sollicitatie… noem het maar op - en wakker wordt met een dikke rode puist op je gezicht. Heb jij weer! Helaas ben je niet de enige die dit meemaakt en waarschijnlijk vraag je je af waar dat kreng vandaan komt. Lees dan verder om erachter te komen wat de betekenis achter deze huidmonsters is. Want wist je dat elke zone een bepaalde betekenis heeft?

De huid is te verdelen in verschillende zones. Elk puistje in een bepaalde zone heeft een betekenis. Kijk maar mee naar onderstaande face map om te leren wat elke zone betekent voor de onzuiverheden op je huid.


Bron

1 & 2 Voorhoofd
Vestigen de puistjes zich voornamelijk op je voorhoofd? Dan heeft het te maken met je spijsvertering. Eet dan puur en minder junk food en neem meer water tot je. Probeer op het vetpercentage van het eten te letten. Kies dan bijvoorbeeld liever voor kip in plaats van varken.

Meiden met een pony of lok: let op. Was je haar vaak genoeg om onzuiverheden zoveel mogelijk te verkomen.

3 Tussen de wenkbrauwen
Oh ja, onzuiverheden tussen je wenkbrauwen is ook een fijne plek. Not. Let op dat je niet veel tot geen alcohol drinkt en stop zoveel mogelijk met vet eten en zuivelproducten. Misschien heb je een allergie voor bepaald voedsel en tussen je wenkbrauwen merk je als eerste dat je ergens last van hebt. Deze zone heeft namelijk met je lever te maken. 

4 & 5 Ogen en slapen
Onzuiverheden rondom de ogen en donkere kringen betekenen vaak één ding: drink meer water! Vraag jezelf eens af of je genoeg water drinkt en probeer om altijd een flesje bij je te hebben. 'Koel' voedsel schijnt ook te helpen, zoals komkommer en meloen. 

6 Neus
Een pijnlijke plek om een puist te krijgen is de neus. Zone 6 heeft te maken met je hart, bloeddruk en (tekort aan) vitamine B. Probeer zo min mogelijk spicy eten naar binnen te werken, vermijd vlees voor zover dat kan en ga vaker naar buiten. Tip: vervang slechte vetten door goede vetten door avocado, noten en vis op het menu zetten. Tot slot: gebruik minder zout in je maaltijden. 

7 & 8 Oren
Acne op de oren houdt verband met de nieren, net zoals zone 4 & 5. Dus drink voldoende om je lichaam te hydrateren. Vervang koffie en alcohol door water en thee om je lichaam niet uit te drogen. 

9 & 10 Wangen
Heb je allergiën en/of rook je? Dan ben je gevoeliger voor onzuiverheden op je wangen. Verschoon regelmatig je dekbed en kussensloop om hygiëne redenen en voeg meer (groene) groentes toe aan je maaltijden. Vergeet niet om lekker de buitenlucht in te gaan en probeer minder te snoepen.

Linkerwang: verzorg je mond (tanden en tandvlees) goed en maak je telefoon regelmatig schoon met alcohol.
Rechterwang: het kan zijn dat je gevoelig bent voor mango, zeevruchten of wijn.  

11 & 10 Mond
Hormonen zijn de boosdoener als je puistjes rondom je mond en op je kin hebt. Ook stress beïnvloedt de huid in deze zone. Zorg in ieder geval dat je voldoende water drinkt en genoeg slaapt en daarnaast is het belangrijk om gezond te eten. Zoals je merkt heeft gezond eten veel invloed op je huid! Wist je trouwens dat de puisten hier te maken hebben met ovulatie en aan welke kant je ovuleert? We didn't!

13 Kin 
Zone 13 staat voor de maag. Doe rustig aan met eten en kalmeer je maag met kruidenthee. Eet daarnaast voldoende vezels om je spijsvertering te helpen.

14 Nek
Acne of onzuiverheden op je nek betekenen in sommige gevallen dat je lichaam vecht tegen bacteriën die je ziek maken. Zorg goed voor jezelf, drink voldoende water en rust goed uit.

Ben je op zoek naar SOS producten wanneer er een puistje opduikt? Probeer Lush Grease Lightning of de Effaclar lijn van La Roche Posay. Verzorg daarnaast je huid goed en was het twee keer op een dag (ochtend en avond).

In welke zones heb jij last van onzuiverheden? Hoe behandel jij puistjes?

bron: thebeautygypsy, skinacea

Pin beauty inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
30 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

50 reacties

 • 3 jaar geleden Naomi.M

  Heb zelf nooit last van puisten,nooit gehad maar ik raad jullie wel aan om bij de hema een tube te komen, dat is een doorzichtige gel die rode puisten laten verdwijnen. Het is een kleine witte tube met blauwe letters.

  Het heet : I will rescue you from spots

  xNaomi

 • 4 jaar geleden Christine Daaé

  Ik heb eigenlijk maar een keer per maand een puistje en die zit altijd rond mijn mond. klopt dus helemaal! vroeger had ik ze ook op mijn neus (AUW!) maar die heb ik gelukkig nu niet meer.

 • 4 jaar geleden Elena

  ik heb veel last van puistjes en onzuiverheden, maar ik heb daar iets fantastisch op gevonden, ik ging naar de apotheek en daar hebben ze een hele lijn van het merk "Avène" , speciaal voor het gezicht , onzuiverheden , alles , tot aan een gezonde reiniging van de huid aantoe. ik heb er een creme gekocht genaamd "`AvèneTri Àcneal " rond de 8 euro, als ik 2 x op een dag (2 dagen achterelkaar) de creme op t puistjes aanbreng, droogt hij heel snel in ! maar let op: smeer dit niet meteen over je hele gezicht, je kan er dan heftig op reageren, waardoor het heel erg kan gaan branden.

  deze creme is alleen bij de apotheek te krijgen ik heb hem bij een Mediq Apotheek gehaald.

  x Esmay

 • 4 jaar geleden sopje_x

  of als je acne hebt gebruik gewoon de pil... ik doe niet aan sex of iets en gebruik het ook en het helpt geweldig. (tip ga wel eerst naar de huisarts daarvoor) en je kan ook een gloorzalfje kopen hielpt ook goed bij mij.

 • 4 jaar geleden Bakasana

  Ik heb nooit veel puistjes. Maar áls, dan bij mijn mond/kin: klopt helemaal! Mijn hormonen zijn flink in de war en van mijn maag heb ik de laatste tijd ook vaker last.

 • 4 jaar geleden nds_x

  ik rook en heb regelmatig last van me maag, en het klopt.

 • 4 jaar geleden Sanne_

  Super handig artikel, als het allemaal waar is haha.

 • 4 jaar geleden yelddda

  Telefoon schoonmaken... Nooit aan gedacht

 • 4 jaar geleden Girlls

  Weet je het misschien ook van op de rug? :$

 • 4 jaar geleden ~kyraa

  het helpt ook om niet met je handen aan je gezicht te zitten door de dag heen, omdat je allemaal viezigheid aan je handen hebt zitten van alles dat je die dag hebt aangeraakt.

 • 4 jaar geleden Soundsoldier

  'k hoop dat mensen weten dat er ook andere redenen zijn. Je handen schoonmaken is vaak een goede reden waarom je puistjes hebt.

  Ik vind deze artikel vrij BS achtig ruiken, :S

 • 4 jaar geleden _CHARLIE

  ik krijg alleen puistjes op plek 11 en 12, maar het is mij al jaren duidelijk dat mijn hormoonhuishouding bagger is en ik heb ook al jaren stress dus dat komt wel met elkaar overeen.

 • 4 jaar geleden CamouflageChick7

  ugh.. ik krijg altijd puistjes op mijn bovenlip.

 • 4 jaar geleden J

  Een puisje op je linkerwang, maak je telefoon schoon!

  Hahaha hier moest ik zo hard om lachen.

  Ik bel trouwens altijd met mn tel in mn rechterhand (dus ook rechteroor/wang)

  Want jaa dat bedoelen jullie snap hem wel.

  En toen de geniale zin.

  Puisje op je rechterwang? Misschien ben je allergisch voor mango of zeevruchten. Hahahaha.

  Vind ik leuk.

 • 4 jaar geleden Annelie van Lare

  6

  Ik ben vegetariër, en voor de rest eet ik nooit 'spicey eten'.

 • 4 jaar geleden Mikaela

  6 Neus

  Een pijnlijke plek om een puist te krijgen is de neus. Zone 6 heeft te maken met je hart, bloeddruk en (tekort aan) vitamine B. Probeer zo min mogelijk spicy eten naar binnen te werken, vermijd vlees voor zover dat kan en ga vaker naar buiten. Tip: vervang slechte vetten door goede vetten door avocado, noten en vis op het menu zetten. Tot slot: gebruik minder zout in je maaltijden.

  Ik ben vegetarisch. Oke. Ik eet nooit scherp eten. Oke.

 • 4 jaar geleden ChristinaGS

  hahaahahaha wat een bullshit inderdaad. het is echt niet zo dat je maag je huid denkt oh leuk gebrek aan kruidenthee, laten we wat puistjes doen. waar? naahhh, ik heb we zin in een lekkere kin-puist.

  nee dus. wat een onzin.

 • 4 jaar geleden Spaceman

  Wat een bullshit

 • 4 jaar geleden Axelle:)

  klopt dit wel want ik eet nooit zout en weinig noten en vis.. en hier staat dat ik dit moet vermijden tegen puistjes op mn neus ik kom ook vaak buiten.

 • 4 jaar geleden Dide

  Zucht , de eeuwige discussie over Acne en puistjes. Ik ben 21 en ik heb er nog steeds last van. Ik eet en drink gezond maak mijn huid goed schoon en nog blijft het terug komen. Er zijn tijden geweest dat ik de deur niet uitging zonder make up maar ik heb het geaccepteerd. Acne heeft niet altijd te maken met slechte verzorging. De stempel van " mensen met acne hebben slechte hygiene ' is Bullsh*t. Bij sommige werkt niets (creme,lotion, pillen, paardenmiddelen enzo) en is het gewoon erfelijk bepaald.

  Ga naar je huisarts die geeft duidelijke uitleg en tips..

  En girlscene jammer dat jullie diversiteit en vernieuwing een beetje achterwege gelaten worden. Kom eens met iets nieuws.

 • 4 jaar geleden Fleeeuuuurrr

  @♥ Isabella♥ heb je al geprobeerd om je rug goed af te spoelen als je je haar hebt gewassen ? Dat kan een oorzaak zijn. Ik had het ook, nadat ik mijn rug beter af ging spoelen na dat ik me haar had uitgespoeld, werd het een stuk minder

 • 4 jaar geleden ♥ Isabella♥

  Ik heb ze op mijn boven rug erg vervelend en vies! daar ook nog tips voor (heb al zalfjes enz gebruikt en ze blijven gewoonzitten) schaam me er echt voor..

 • 4 jaar geleden Hester

  Als ik een keer een puistje heb, dan is het op mijn voorhoofd of eventueel rond mijn mond. Klopt ook wel: meer water en puurder eten zou geen kwaad kunnen bij mij. Moet '11 & 10 Mond' trouwens niet 11 & 12 zijn?

 • 4 jaar geleden lunaxxx

  ik heb 6 , alleen ik eet al heel weinig vlees fiets elke dag een uur en eet niet vaak spicy haha dus het klopt bij mij niet helemaal

 • 4 jaar geleden beautygirl14

  ik eigenlijk alleen een paar dagen voor dat ik ongesteld word en in die tijd zelf veder heb ik geen onzuiverheden

 • 4 jaar geleden Lisa Brouwer

  12 & 13 zovaak .. en zou best kunnen kloppen dat het door stress komt.

 • 4 jaar geleden Lotte

  Ik heb best veel puistjes op mijn voorhoofd, kin, tussen mijn wenkbrauwen enz... enz... Maar ik eet heel gezond! Meer dan 3 stuks fruit per dag! en ik eet voldoende groenten, elke ochtend begin ik met havermout en probeer ook voldoende water te drinken... waarom blijven de puistjes komen... naja, zal we iets met de leeftijd te maken hebben...

 • 4 jaar geleden Suzy

  handig om te weten. Ik snack vrij veel en vet dus zo gek is het niet dat ik altijd 11 tm 13 puistjes heb

 • 4 jaar geleden WoodWolf

  1,2 & 13 -_-

 • 4 jaar geleden Rockoholic

  Hahaha ik dacht eerst dat dit en soort puistenhoroscoop zou zijn maar gelukkig niet xs

 • 4 jaar geleden Hailey

  @I'm that girl, heb je de pil geprobeerd? Vraag je huisarts om een (lichte) pil voor puistjes, een vriendin van mij heeft er ook last van, alle cremes en dingen geprobeerd tot iemand de pil aanraadde. Werkt bij haar perfect, misschien kan je het proberen?

 • 4 jaar geleden BATGIRL

  ik heb gelukkig geen puistjes alleen maar soort van onzichtbare ofzo

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  In zone 1 t/m 13 heb ik kleine puistjes een mee-eters, ik eet al 2 jaar extreem gezond en drink mega veel water, het is gewoon hopeloos. Niks meer aan te doen ik heb zoveel cremepjes en dingetjes op me huid gesmeerd dat het me neus uitkomt. Ik geef het op, ik ben tenminste wel blij dat het kleine zijn en niet heel storend als hoe mijn gezicht er 4 jaar geleden uitzag maar oke.

  Dit artikel is inderdaad aleens voorbijgekomen maar hoe vaker hoe beter toch? Kunnen alle meiden er iets van opsteken, en misschien is er iets aan toegevoegd.

 • 4 jaar geleden Ordinary.

  Uhm, is dit artikel niet al eens geplaatst?

 • 4 jaar geleden sannexx

  Eigenlijk heb ik geen puisten, alleen rond mn menstruatie af en toe een bij mijn neus maar daar kan ik wel mee leven.

  Vroeger had ik altijd overal bultjes/mee-eters maar die zijn weg gegaan toen ik 4 jaar geleden vegetariër werd en meerop hygiene ging letten.

  Verder is het goed voor je om veel te sporten(veel zweten enzo ) dan blijven je poriën schoon! Zelf sport ik best wel veel 5 dagen per week 2x per dag 1,5 uur judo training op hoog niveau en daarbuiten om de dag krachttraining, dat heeft me nog het meeste geholpen er van af te komen!!!!

 • 4 jaar geleden Sandra

  voorhoofd, slaap, wangen en kin.. maar ja dit komt niet hierdoor maar door mn vitamine b12 prikken dus ja hahaha

 • 4 jaar geleden la petite fleur

  Ik kreeg laatst ineens pukkels in mijn hals bij de 'collarbones' zegmaar. Ik wist niet eens dat dat voorkwam hahaha

 • 4 jaar geleden Joyce Lieverse

  mijn allereerste puist was op het puntje van mijn neus. echt zo'n rudolf the ned nosed reindeer.

 • 4 jaar geleden Lana

  erfelijk

 • 4 jaar geleden Zehraa013x

  Ik heb ze op mijn rug, ik vind dat echt een vieze plek.

 • 4 jaar geleden Kopjechino

  Dit artikel is al een keer geweest? http://www.girlscene.nl/p/11496/huid_probleemzones_uitgelegd ongeveer hetzelfde geloof ik..

 • 4 jaar geleden Inge

  Ik heb al vijf jaar behoorlijke last... Ik ga inderdaad proberen minder melk te drinken, hopen dat dat helpt.

 • 4 jaar geleden Evelien

  Of het ligt gewoon aan hormonen en erfelijkheid zoals bij mij

 • 4 jaar geleden xMichelle

  Ik had eerst ook ontzettend veel last van puistjes, zowel in mijn nek als in mijn gezicht. Sinds ik gestopt ben met het drinken van melk, zijn mijn puistjes vrijwel volledig verdwenen! Ik kan iedereen die erge last heeft van acne dus aanraden om een korte periode te stoppen met het drinken van koemelk, misschien helpt het bij jullie ook! Want ik weet hoe ontzettend vervelend het is om onder te zitten..

 • 4 jaar geleden liefsmarloes

  Oeps, er staat twee keer nummer 10 en geen nummer 12

 • 4 jaar geleden ikbenmarjan

  Vroeger heel erg last van gehad, over mijn hele gezicht. Nu heb ik er geen tot bijna nooit meer last van.

  Alle meiden die er wel last van hebben: het komt vanzelf allemaal goed

 • 4 jaar geleden Pavone

  Ik heb ze op mijn kin en vaak ook wat bij mijn oren.. Heel irritant. Heeft ook puur met hormonen te maken idd.

 • 4 jaar geleden Damon_master_piece

  ik had puistjes was er een die behoorlijk was

  ik heb nu geen last er meer er van ...

 • 4 jaar geleden Make Some Noise

  uh, mijn acne komt gewoon door de puberteit lol.

 1. 1