Travel

Deze Italiaanse steden moet je bezocht hebben

Ben je ook zo gek op Italië, het weer daar en het heerlijke eten? Nederland staat nou niet bepaald bekend om z’n eetcultuur, maar in Italië ligt dat helemaal anders. Waar kun je nou het beste eten en wat kun je nu het beste zien als je het land van de laars bezoekt? Graag geef ik – Diana – je enkele tips.


bron

Rome
In Rome bewonder je de schone kunsten. Droom weg bij schilderijen van Michelangelo of Bernini en voel je klein in de statige gebouwen. Bezoek all time favorites, zoals het Pantheon, Colosseum en Vaticaan. In deze stad vind je kleine boetiekjes met topmerken, zoals Dolce & Gabbana, Gucci en Prada. Op lokale markten koop je leuke Italiaanse mode voor een prikkie. In deze stad eet je waarschijnlijk vooral veel pizza en pasta, want die doen geen aanslag op je budget. Een fles huiswijn is goedkoop en kost vaak minder dan twee biertjes. De hotels in het centrum zijn prijzig, ga je uit het centrum dan reis je met een bus, met alle gevolgen van dien. Kies je voor een luxe onderkomen? Verblijf in een vakantiehuis en huur een auto, dan hoef je in ook niet zoveel kilometers te maken. Het verkeer in Rome is druk en de wegen zijn in redelijke staat.

bron

Venetië
De geruchten rondom Venetië zijn tegenstrijdig. Aan de ene kant is het dé stad voor jou en je vriend. De gondels, muzikanten en prachtige gebouwen langs het water, ze dragen bij aan de romantiek rondom de stad. Aan de andere kant hoor je verhalen over dat het een vieze stad is, met te veel toeristen waar de prijzen over de kop gaan. De stad heeft sowieso met wat problemen te kampen. Het water stijgt en de stad zinkt, bezoek Venetië dus in de dagen dat het tij hoog is. Natuurlijk loop je langs de beroemde Canal Grande, de Rialtobrug en het San Marco plein. De basiliek van San Marco is een bezoek waard, de pracht en praal die je binnen aantreft is bijna ongelooflijk. Hierna verlaat je het duurste en drukste gedeelte van Venetië, voor wat ontspanning met je lief. Verruil de toeristische gondelier voor een les en vaar zelf met de gondel langs de prachtige gebouwen. Natuurlijk wil je het Italiaanse ijs proeven, in het toeristische gebied betaal je hier te veel voor. In de Santa Croce buurt vind je ijssalon Alaska, die zeker zelfgemaakt ijs serveert. Venetië is niet groot, het maakt niet uit waar je heengaat, binnen 30 minuten ben je terug op je hotelkamer.


bron

Florence
Florence heeft veel te bieden. Zoveel, dat je hier gemakkelijk een week kunt blijven. Een onderkomen heb je in deze hoofdstad zo gevonden. Florence valt onder de regio Toscane, één van de meest bezochte en populairste regio’s van Italië. Een heerlijk vakantiehuis compleet met uitzicht en paradijselijke tuin heb je dan ook zo gevonden. In Florence vind je Renaissance architectuur waar je u tegen zegt. De gebouwen maken een grote indruk, zo groot, dat sommige bezoekers stil blijven staan om er uitgebreid naar te staren. Hier vind je galerijen met de meesters, MichelAngelo, Botticeli en Raphael bijvoorbeeld. En dan is er nog het eten. Geniet van specialiteiten gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Grote kans dat jij thuis een paar gerechten namaakt. 

Welke steden heb jij in Italië bezocht? Heb jij nog tips en aanraders?

Door Diana

Pin je favoriete bestemming in Pinbook