Beauty

Girlscene’s top 10 haarconditioners

Conditioner behoort sinds jaar en dag in de vaste haarroutines van veel meiden. Je gebruikt het om een bosje stro te verzorgen en om te toveren in een weelderige bos met haar. Pluizige lokken worden met conditioner in bedwang gehouden en over het algemeen ziet haar er gewoon beter uit als je conditioner gebruikt. De redactie van Girlscene deelt graag haar favorieten met je!

Als je droog haar hebt, vind je het waarschijnlijk moeilijk om zonder een conditioner of haarmasker te leven, maar ook als je fijn haar hebt komt conditioner van pas. Het hoort nu eenmaal bij het wassen en verzorgen van je haar. Op sommige moment gebruik je misschien geen conditioner. Bijvoorbeeld als het je haar heel erg verzwaart of als je van plan bent om je haren te krullen… Maar op andere momenten kunnen we – als redactieleden – niet zonder conditioner. 

Het is de kunst om de juiste conditioner voor jouw haartype te vinden. Als je fijn haar hebt en je vervolgens een dikke conditioner gebruikt, is de kans groot dat je haar daarna sluik om je gezicht valt. Terwijl een dunne en lichte conditioner voor beschadigd haar te weinig doet. De volgende favorieten zijn voor verschillende haartypes geschikt, want waar Girlscene's Renée conditioner verslindt, heeft Girlscene's Emma bijvoorbeeld een minder zware conditioner nodig. Zo heeft iedereen een andere conditioner nodig. Kijk maar mee! 


De nieuwste aanwinsten op de redactie die nog niet opgebruikt zijn! 😉

De conditioners staan in willekeurige volgorde en zijn gewoon bij de drogisterij verkrijgbaar. Je hoeft dus niet stad en land af te reizen om deze favorieten te vinden! Kijk ook eens bij een budgetwinkel als je een goede conditioner zoekt voor de helft van de prijs. Voor nog geen €2 kun je daar tegenwoordig haarproducten vinden van onder andere Dove. 


L'Oréal EverRiche – €9,14

Oké, misschien niet helemaal in willekeurige volgorde… Renée zweert namelijk bij deze sulfaatvrije conditioner van de L'Oréal EverRiche lijn. Je hebt weinig nodig van deze conditioner om (lang) haar te voeden. Deze conditioner is een aanrader als je droog haar hebt. Meiden met dun en/of steil en slap haar vinden deze conditioner waarschijnlijk te zwaar om vaak te gebruiken.

Na het wassen heb je in ieder geval geen serum of olie nodig omdat het haar voldoende gehydrateerd is. Lees hier de review terug als je meer wilt weten over deze lijn.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor – €8,99
Aussie is bijna een klassieker, ondanks dat het pas sinds twee jaar te koop is in ons land. De conditioners van Aussie zijn top en een paar producten ruiken zoet naar bubblegum, wat onze favoriete geur is. Daar moet je natuurlijk wel van houden, maar de conditioner zelf werkt goed op verschillende haartypes. De structuur is dikker – bijna zoals een masker – waardoor meiden met dun haar deze conditioner beter een keer per week kunnen gebruiken. Maar als je wel veel voeding nodig hebt is deze conditioner prima om elke keer na het wassen in je haar te masseren. Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor maakt het haar weer zacht en gevoed. 

Pantene Volume & Veerkracht – €3,85
Een nieuwe aanwinst op de redactie is Pantene Volume & Veerkracht en Emma test deze producten uit. De conditioner is speciaal voor fijn haar, omdat fijn haar ook meer nodig heeft dan alleen shampoo. Vooral in de winter wordt het haar wat droger. De conditioner heeft een subtiele geur (dus niet te overheersend dat je 'gek' wordt van de geur) en voedt het haar. Eerst lijkt het alsof je haar een beetje droog wordt, maar bij het uitspoelen voelt het haar zijdezacht aan. Na de wasbeurt blijft het haar zacht en kun je het makkelijk uitkammen. Het grootste voordeel? De prijs! 

John Frieda Frizz-Ease Smooth Start – €8,99
Speciaal voor meiden die 'slachtoffer' worden van pluizig haar is er de Frizz-Ease lijn van John Frieda. Deze producten houden het haar in bedwang en de conditioner elimineert de pluizige plukken haar zoveel mogelijk. In combinatie met een serum zorgt de conditioner ervoor dat je haar een stuk gladder is na het wassen. Dit type product is geschikt voor droog en/of dof haar, wat vrij logisch is aangezien deze haartypes sneller last hebben van pluizig haar. Vooral als de luchtvochtigheid hoog is merk je dat deze conditioner helpt om het haar minder pluizig te maken.


Guhl Colorshine Blond – €6,40

De prijs-inhoud verhouding is niet helemaal gelijk aangezien je meer dan €6 betaalt voor 200 ml. Iemand met lang haar gaat snel door zo'n fles heen, maar ondanks de prijs zijn alle drie de producten van Guhl Colorshine Blond collectie fijn. Iemand die niet veel conditioner nodig heeft komt weg met de conditioner. Wil je meer hydratatie en verzorging? Kies dan voor het masker, omdat dit nog beter werkt op droger haar.

Schwarzkopf Essence Ultîme Omega Repair – €4,99
Claudia Schiffer is het gezicht van de Essence Ultîme collectie. Glad en glanzend haar zoals Claudia Schiffer ligt dus binnen handbereik als je deze producten gebruikt. 😉 Wat deze conditioner vooral doet is het haar zacht maken en ervoor zorgen dat je na het wassen het haar goed kunt doorkammen. De structuur is wat lichter en minder dik. Eigenlijk zoals een gemiddelde conditioner! Probeer dit product vooral als je moeite hebt om klitten uit je haar te krijgen en als je van sterk ruikende haarproducten houdt. 

Schwarzkopf Essence Ultîme Omega Repair Beauty Balm – €6,99
Ja, het staat er echt. Een Beauty Balm voor het haar! Niet specifiek een conditioner dus, maar wel een prettig product om in je tas mee te nemen. Of om in droog haar aan te brengen als je punten eruitzien als stro. Wat belooft deze Beauty Balm allemaal? 

1. Intens herstel
2. Anti-gespleten haarpunten
3. Doorkambaarheid
4. Glans
5. Veerkracht
6. Hydratatie
7. Verzwaart niet

Het lijmt je haarpunten als het ware aan elkaar en geeft het meer glans. Hierdoor ziet je haar er een stuk beter uit. Gespleten haarpunten vallen minder op, wat altijd mooi meegenomen is. Maar als je daar last van hebt kun om heel eerlijk te zijn beter een bezoek brengen aan de kapper. Tot die tijd verbergt de Beauty Balm de droge punten en laat het haar er weer gezond uitzien. De Omega Repair Beauty Balm is een soort leave-in conditioner creme en spoel je dus niet uit.


L'Oréal Elvive Keratine – €4,06

Heb je sterker geschut nodig voor jouw onhandelbare haar? Daarvoor is de Keratine lijn van L'Oréal. Nadat je deze conditioner gebruikt, is het gemakkelijker om je haar te stijlen. Je haar wordt niet per se zwaarder, zoals dikke conditioners meestal wel doen. Daarom is deze conditioner vooral geschikt voor meiden met normaal haar. Haren borstelen is een stuk prettiger als je deze conditioner gebruikt en de punten en lengtes van het haar voelen weer zacht aan.

L'Oréal Elvive Full Fiber – €4,06
Het is ondertussen wel duidelijk dat we op de redactie gek zijn op L'Oréal haarverzorging! L'Oréal Elvive Full Fiber conditioner is vrij nieuw en is een deel van een complete lijn om dun haar dikker te maken. Vandaar dat dit op de markt wordt gebracht voor meiden die haar hebben dat dikte mist. Allereerst de geur: het ruikt fris en zoet alsof je bij de kapper bent.


De structuur is prima. Het is niet zo waterig dat het uit je handen glijdt, maar ook niet zo dik dat het je haar verzwaart. Verwacht niet meteen dat je Victoria's Secret waardig haar hebt of ineens haar hebt dat aanvoelt alsof je extensions hebt, want dat doet deze conditioner niet. Het maakt je haar wel glad en handelbaar. Daarnaast voelt het steviger aan wat een goede basis is voor de rest van de haarroutine. Gebruik een texturizing spray als je extra oomph in je haren wilt. Voor meiden met dun en/of slap haar is dit een fijne conditioner.

Andrélon Perfecte Krul – €4,49
Een 'gouwe ouwe' is Andrélon Perfecte Krul conditioner. Zoals de naam zegt is deze conditioner speciaal voor meiden met krullen, maar het werkt ook goed als je een slag hebt in je haar of als je gevoelig bent voor pluizige lokken. Deze conditioner doet wat het moet doen: het maakt je haar zacht, handelbaar en verzwaart krullen niet. Als je de krullen nog extra vormt met je handen zien ze er na het wassen weer goed uit. Renée koopt deze conditioner vaak als ze snel een nieuwe conditioner nodig heeft.

Wat is jouw favoriete conditioner?

Laat je inspireren door haar & kapsels in Pinbook