Behind the Girlscene-redactie: #5

Fashion door Emma

Op Girlscene.nl zie je iedere dag artikelen, nieuwtjes en winacties verschijnen. Je weet waarschijnlijk ook wel wie de redactie vormen. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat doen deze ladies heel de week op - en buiten - de redactie? Wij geven je elke week een sneak peek behind the Girlscenes, een dagboek vol met video's en foto's van de activiteiten van afgelopen week!

Maandag
Oh oh, arme Danique... Dit weekend kreeg ze zo'n last van buikpijn, dat ze naar de eerste hulp ging. Wat bleek: een blinde darmontsteking! Ze moest direct geopereerd worden. Alles is goed gegaan, maar Danique moet wel rust houden voor de komende tijd. Wat een pech! Gelukkig heeft ze een lieve vriend en familie die voor haar zorgen. En een schattige kitten die op haar schoot komt liggen! Hoewel ze het niet kan laten om vanuit bed een beetje te werken, zijn Emma en Renée de hele week met z'n tweeën op het kantoor. Annemerel zit namelijk lekker in de sneeuw (lucky bastard).

Gelukkig was het niet alleen maar pech... Op maandag hebben we het magische getal van 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand gehaald. Wauw, wat een aantal! Dat zijn gewoon een paar voetbalvelden vol... Bizar om te bedenken, maar wel heel leuk! Verder hebben we ook een Girlscene-lezeres héél blij gemaakt. Laura is zo'n grote fan van Taylor Swift, dat ze besloot om ons een ode aan Taylor Swift te sturen per post. Het was een lange 'brief' met redenen waarom ze naar Taylor Swift's RED concert in Berlijn moest, in de vorm van Taylor's letters. We konden natuurlijk niet anders dan haar te laten winnen. Gefeliciteerd, Laura!


Danique moet bedrust houden, maar dat gaat natuurlijk niet zonder een beterschaps-mandje.


Kitten Bobbie komt gelukkig wel gezellig op haar schoot liggen.


Hoera! Girlscene heeft 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand!


De ode aan Taylor Swift van Laura. Zij gaat op 7 februari naar het RED concert in Berlijn! CONGRATS!!

Dinsdag
Dinsdag betekent normaal gesproken dat het volle bak is op kantoor, maar vandaag was het nog drukker! Het is eind januari en dat betekent dat de meeste stagiaires op de redacties afscheid nemen en dat nieuwe stagiaires ingewerkt worden. Naast dat er veel uitgelegd en gewerkt wordt, is het wel extra gezellig met de meiden als onze nieuwe collega's. 

Deze dag bestaat vooral uit typen, typen, typen en zitten. Zo lang zitten dat Emma er pijn van kreeg, oh oh. Gelukkig was daar lieve Tess van Fashionscene met chocoladesoesjes. En als je ons een beetje kent gaan chocolade - suiker! - en Girlscene hand in hand. Hmmm, kom maar door met die soesjes! Omdat ze al een tijdje niet gekoeld waren smolt de chocolade wat vieze chocoladehandjes oplevert zoals Emma heeft vastgelegd. Iehhh. ;-) De rest van de dag hebben Emma en Renée alleen nog maar oog voor de soesjes, zoals je vast wel kunt begrijpen. 

's Middags is er nog wel even tijd om een frisse neus te halen. Letterlijk een frisse neus, want wat was het koud! De foto's zie je snel terug in een nieuw artikel 'Wat heeft de redactie geshopt?' dus houd de website in de gaten als je benieuwd bent naar de aankopen van de redactie!


Wie vindt lichtroze met bruin ook een mooie combinatie? De pastelkleurige nagels passen prima bij dit chocoladesoesje. ;-)


Emma's chocoladehanden


'Lekker' foto's maken terwijl de temperatuur buiten als -4 graden Celsius aanvoelt, brrr!
 
Woensdag
Wat klaagden we nou over de kou van gisteren?! Deze dag was het pas koud! De winter liet zich nu echt voelen. Ondanks de kou was het wel een zonnige dag, het zag er prachtig uit. Emma maakte onderstaande foto van het uitzicht op de Keizersgracht om 9 uur 's ochtends, wat werken we toch in een mooie omgeving. We <3 Amsterdam. 
 
Verder hadden we een discussie over de bh: is dit kledingstuk nu echt nodig? Recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de bh de borsten juist laten hangen, in tegenstelling tot wat iedereen denkt. Alle details over dit onderzoek kun je hier teruglezen. Op de redactie durven we het niet aan om zonder bustehouder over straat te gaan, wij houden hem lekker aan! In de afwezigheid van Danique, stapelden de pakketjes voor haar zich op. We hebben nu pas door hoeveel we eigenlijk binnen krijgen, er is al een heuse stapel ontstaan! We zijn eigenlijk best wel benieuwd wat er allemaal in zit, maar we wachten netjes totdat Danique weer terug is. Heeft ze iets om naar uit te kijken ;-). 
 
Er gaat natuurlijk geen dag voorbij dat we geen lekkernij eten, vandaag stond carrot cake op het programma. We hadden niet eens wat te vieren! Overheerlijk was het wel, Albert Heijn (ja, gewoon van de supermarkt, ook al vinden we dat de AH carrot cake wel bakker-waardig is) weet wel wat lekker is. 
 

Fantastisch uitzicht op de Keizersgracht.
 

Er liggen heel wat pakketjes te wachten op Danique. We zijn heel benieuwd hoe de stapel er aan het einde van de week uitziet. 
 

Een dag geen lekkers = een dag niet geleefd. Althans, dat is het motto op de redactie ;-). 
 
Donderdag
Ohhhh, we beginnen Danique nu wel een beetje te missen. Ze is nog steeds herstellende van een operatie en kan dus niet op het kantoor komen. Om het gemis een beetje minder te maken, besloten we om met haar te Face-Timen. Zo konden we elkaar toch nog zien en kon iedereen op de redactie naar haar zwaaien. Get well soon!

Omdat Danique niet op het kantoor is, stonden er veel pakketjes op haar bureau... Tijd om het eens op te ruimen! Renée nam de taak op zich om de pakketjes uit te pakken en foto's te maken van de inhoud, zodat Danique kon zien wat er allemaal binnen is gekomen. Verder hebben we veel geschreven, Emma schreef over haar favoriete onderwerp (series!) en Renée heeft onder andere een stukje getikt over parfum. 
 
We schreven het al: een dag geen lekkers, is een dag niet geleefd hier op de redactie. Ook deze dag was het weer raak, we aten chocolate chip cookies... Maar dan in een gezonde variant! De koekjes zijn van Jip en Jij en ze zijn glutenvrij. Jammie, dat ging er wel in! 
 

Renée pakt de pakketjes uit en stuurt foto's van de inhoud naar Danique.
 

Gezonde koekjes van Jip en Jij, zoooooo lekker!
 

En alsof we nog niet genoeg suiker binnen hadden gekregen, deden we ook nog deze heerlijke honingrietjes in onze thee. De rietjes kregen we bij de Miss Monthly box
 
Vrijdag
Arme Renée... Ze zat helemaal alleen op het kantoor, omdat Danique nog steeds herstellende is en Emma werkte vanuit huis. Het is niet alleen minder gezellig, maar vrijdag is ook nog eens de dag dat Girlscene corvee heeft! Normaal doen we het netjes met z'n allen, maar deze keer was Renée alleen aanwezig op de redactie... Volgende week mag ze wel een keertje overslaan ;-). Gelukkig had ze nog een pot Nutella en een pak rijstwafels staan, dat is namelijk Renée's lievelingssnack. 
 
Aan het einde van de dag kwam de postbode bij Danique langs met allemaal pakketjes. Haar beste vriendinnetje uit Limburg stuurde een bos bloemen en van EEN Media kreeg ze het eerste seizoen van Dexter, zodat ze zich niet hoeft te vervelen. Danique's huis staat inmiddels helemaal vol met get well soon-cadeautjes, dat maakt het ziek zijn een beetje minder erg.
 
Verder werd er tot half 6 stug doorgewerkt aan nieuwe artikelen... En om half 6 zat het er voor iedereen op, WEEKEND! Na een harde week werken hebben we dat wel verdiend, vinden we zelf.
 

Danique is nog steeds herstellende van een operatie... Ze moet dus goed uitrusten! Met een smoothie en een tijdschrift lukt dat wel. 
 

Emma werkte vanuit huis (& she still loves her new room).
 

Vrijdag heeft de Girlscene-redactie corvee... Maar alleen Renée was er om de afwas te doen, zielig he?
 

Gelukkig at Renée haar lievelingssnack... Nutella en een rijstwafel (beste combinatie ever!). 
 

Danique moet de meiden van de redactie dan wel missen, maar gelukkig heeft ze kitten Bobby om haar heen! 
 

Aan het einde van de dag kwamen er weer cadeautjes voor Danique binnen om haar beterschap te wensen. Deze bloemen komen van haar beste vriendin uit Limburg.
 

Ook van EEN Media kreeg Danique een cadeautje. Met het eerste seizoen van Dexter kan ze zich wel vermaken! 
 

En als je herstellende op bed ligt, is het natuurlijk heerlijk als iemand een heerlijk avondmaal voor je klaarmaakt. Danique's lieve vriend ging in de avond aan de slag met de Italiaanse ingrediënten van Albert Heijn en maakte een overheerlijke lasagne van pompoen en appel. Een erg verrassende smaaksensatie, zeker de moeite waard om een keer te maken! Het zit tussen een hartige lasagne en een zoete appeltaart in :-)

Wat heb jij dit weekend gedaan? Pin het in Pinbook en laat een reactie achter :-)
Liefs,
Danique, Annemerel, Emma en Renée