Beauty

Tips voor sterke & lange nagels

9

Breekbaar, broos, dof en kort… Het gaat niet altijd even goed met nagels en bijna iedereen krijgt er ooit mee te maken. Want helaas is niet iedereen gezegend met sterke nagels die tegen een stootje kunnen. Ben jij ook een van de 'ongelukkigen'? Er is genoeg hulp om nagels weer sterk en lang te maken. Met de volgende trucjes krijg je het leven van je nagels weer op de rit. Kijk maar mee!

Hoe irritant is het als je net netjes je nagels hebt gelakt en het de volgende dag geruïneerd is?! Dit komt niet altijd doordat je de nagellak langs je dekbed haalt of je oordoppen probeert in te doen terwijl je nagels nog nat zijn... Vaak heeft het ook te maken met de conditie van je nagels. Broze nagels, breekbare nagels of gespleten nagels: noem het maar op. Dat zijn boosdoeners die niet goed samengaan met een langdurige manicure. Tenzij je goede producten gebruikt die de nagel verzorgen, harder maken en zo helpen met groeien. Sally Hansen is naast OPI, Trind en Herôme een van de beste nagelmerken om je nagels in goede conditie te krijgen en te houden.


Nagelverharder
Sally Hansen heeft veel verschillende producten uitgebracht die allemaal een doel hebben: de nagelconditie verbeteren. Ik, Renée, gebruik de Miracle Cure al sinds vorig jaar als basis als mijn nagels in slechte conditie zijn. De substantie is dik - bijna stroperig - waardoor het voelt alsof je nagel wordt afgesloten van de invloeden van buitenaf. Sally Hansen adviseert om het om de dag aan te brengen op een schone nagel. Ik merk dat mijn nagels er na een tot twee weken een stuk beter uitzien als ik Miracle Cure gebruik naast mijn andere nagelproducten. Voor Sally Hansen producten moet je al snel een euro of dertien neerleggen, maar tegenwoordig vind je ook nagelverzorgingsproducten bij huismerken voor een paar euro!

Sally Hansen Miracle Cure: €12,99


De rest van de Girlscene redactie is vooral fan van Sally Hansen's Nail Rehab. Zelfs beschadigde nagels knappen op nadat je dit product een tijdje gebruikt. De lichtroze nagellak legt een laag op de nagels die de nagel harder maakt. Nail Rehab werkt meteen als een basecoat, dus daarna is het no problemo om een (gekleurde) lak aan te brengen. 

Sally Hansen Nail Rehab: €8,49

Lange nagels
Lange nagels blijven lang als ze sterk zijn. Slappe nagels breken op een gegeven moment namelijk af of groeien scheef. Een lak om nagels langer te laten groeien is het gouden potje van Nailgrowth Miracle. Van de twee Sally Hansen Growth Treatments is er een zoals een basislak, net zoals de Miracle Cure. Het andere potje is een serum voor de nagels. De Growth Treatment is vloeibaarder dan Sally Hansen Miracle Cure waardoor het makkelijker is om een dunne laag op je nagels aan te brengen. In tegenstelling tot Miracle Cure telt Nailgrowth Miracle meteen als een basis voor de nagellak. Het effect op de lange termijn test ik nog uit.

Sally Hansen Nailgrowth Miracle: €12,99


bron

Nagelriemen
Wat sommige mensen vergeten is dat de nagelriemen een belangrijke rol spelen. Ontstoken of niet goed verzorgde nagelriemen kunnen ervoor zorgen dat je nagels slechter groeien. Nailgrowth Miracle serum van Sally Hansen masseer je op de nagelriemen en het (schone) nagelbed. Het voelt aan als een vloeibare balsem die binnen een paar seconden verdwijnt. Erg handig om mee te nemen in je tas en onderweg even bij te smeren! Een andere aanrader is Lush Lemony Flutter, die heb ik standaard in mijn tas zitten.

Sally Hansen Nailgrowth Miracle Serum: €12,99
Lush Lemony Flutter: €10,65

DIY trucs
Bespaar je liever een tientje op nagelproducten? Heel begrijpelijk! Probeer eens wonderolie als je dat in de kast hebt staan. Dit wonderspul trekt snel in en is geschikt voor droge plekjes, dus ook voor nagelriemen. Sommige nagellakremovers drogen huid en nagel uit en dan komt een olie of crème goed van pas. Masseer een klein beetje wonderolie op de droge huid en zelfs voor slappe nagels zou dit werken. Gebruik het tijdens de eerste week elke dag om na twee weken verschil te merken. Een flesje wonderolie van Etos kost nog geen €3.

Een optie die nog goedkoper is werkt als volgt: meng een theelepel citroensap met drie theelepels olijfolie en verwarm het even in de magnetron voor ongeveer 15 seconden. Masseer je olijfolie-citroen mengsel op je nagels. De olijfolie heeft een verzorgende functie, net zoals wonderolie, en citroen helpt bij vergeelde nagels. Gebruik deze treatment een paar keer per week als je nagels in slechte staat zijn.

Wat zijn jouw tips voor sterke en lange nagels? Ken je nog DIY trucs om nagels sterker te maken?

Pin je nail inspiration op Pinbook

LOVE dit artikel
9 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 5 jaar geleden Suus Kloosterman

  leuke tips! ik ga voor een manicure altijd naar een schoonheidssalon in amsterdam, day and night, hele goede beautysalon! ze werken met opi daar en verkopen het daar ook

 • 5 jaar geleden lovely

  blogpost gesponsord door Sally Hansen. Okay, ik dacht echte tips te krijgen..

 • 5 jaar geleden LittleIrishSmurf

  Owwwww ik bijt al heel lang nagels en ik wil stoppen dus ik hoop dat di tme kan helpen!

 • 5 jaar geleden HighSchoolGirl

  pas bij de diy vond ik het leuk want zoveel geld uitgeven doe ik niet. mijn nagels zijn echt afschuwelijk en breken heel de tijd. zitten scheurtjes in en nagelriemen zijn soms gebroken. ik smeer ze in met vaseline maar veel helpt het niet

 • 5 jaar geleden Ramona

  Essence Ultra Strong Nail Hardener --> spiegelend potje BESTE tip ooit! Nagels breken niet meer, groeien sneller, en zijn supersterk! En dat voor 1,99!

 • 5 jaar geleden Mettlesome

  Het lijkt inderdaad meer op reclame voor sally hansen, en dat is erg jammer, aangezien je met zo`n onderwerp een leuk artikel kan schrijven. Hebben jullie deze tips zelf ook uitgeprobeerd op lange termijn, zodat je zeker weet dat het ook op lange termijn werkt?

 • 5 jaar geleden Blondineee

  Het zijn goede tips het is alleen zó jammer dat er vaak bij dit soort blogs reclame wordt gemaakt voor een bepaald merk. Dit is vast niet de insteek maar zo komt het wel op ons over !

 • 5 jaar geleden Nora

  Oh dit is echt wat ik nodig heb!! Helaas is het niet heel goedkoop..

 • 5 jaar geleden Ville88

  Als je het ici paris boekje bij je reclame folders krijgt dan zou ik die zeker apart houden.

  Eens in de maand of 2 maanden bieden zij Sally Hansen aan 2 voor de prijs van 1 of 1+1 gratis. Zo koop ik altijd Sally Hansen producten.

 1. 1