Beauty

8x favoriete shampoo van de afgelopen tijd

Op de redactie van Girlscene krijgen we vaak de kans om verschillende producten te testen, waaronder shampoo wat altijd van pas komt. Veel nieuwe lanceringen gaan door onze handen heen die we vervolgens uitproberen. Maar niet elke shampoo wordt meteen een favoriet. De volgende tien producten zijn wél de moeite waard om te gebruiken en die delen wij graag met jou.


Oolaboo Super Foodies
Girlscene's Renée testte een zogenaamde super food shampoo. Super food voor je haar? Ja, dat bestaat dus tegenwoordig! Het is verkrijgbaar bij het merk Oolaboo. De superfood in dit product is matcha, een zeldzame Japanse theesoort. Daarnaast is deze shampoo vrij van sulfaten en parabenen, zodat je geen nasty ingrediënten in je haar smeert. Bij het uitspoelen voelt het haar bijna plakkerig aan, maar het voedt tegelijkertijd je lokken waardoor je geen olie of serum nodig hebt. 

Het is wel een prijzige shampoo, aangezien er een prijskaartje aan hangt van €29,95. Je hebt best veel shampoo nodig als je lang haar hebt, waardoor je net zo snel door deze shampoo heengaat zoals elke andere gemiddelde shampoo.


L'Oréal EverRiche

L'Oréal weet elke keer weer een fijne shampoo uit te brengen. De nieuwste lancering is deze shampoo uit de EverRiche lijn. In combinatie met de bijbehorende conditioner is deze shampoo heel goed. Het is iets prijziger – ongeveer €9 -, maar je krijgt er een grote fles voor terug. Voordeel: de shampoo bevat geen sulfaten.


L'Oréal Keratine

Girlscene's Emma testte de Keratine lijn uit van L'Oréal Paris. Voor deze shampoo hoef je maar €4 neer te leggen, waardoor je €5 bespaart in vergelijking met de EverRiche collectie. Na het wassen voelt het haar zacht en gevoed aan, zeker in combinatie met conditioner. 


Schwarzkopf Essence Ultîme
Claudia Schiffer is het gezicht van de nieuwe Schwarzkopf Essence Ultîme lijn. Zou dat betekenen dat haar haren in ons handbereik ligt? Renée probeerde daarom de shampoo uit die zorgt voor haarherstel en anti-gespleten punten. Qua structuur voelt het bijna aan als een lichte conditioner. Je merkt wel dat dit een sterk geparfumeerd product is, maar de geur blijft – helaas! – niet hangen. Het nadeel is dat deze shampoo, net zoals vele andere shampoos, sulfaten bevat. Een voordeel is dat je niet zo snel last hebt van huidschilfers na het wassen van je haar. Bovendien is zelfs lang haar na een keer wassen goed schoon. 

Omega Repair shampoo kost €4,99 en past daarom nog net in de budget categorie.


Nivea Diamond Gloss

Meer glans? Daar zegt Emma geen nee tegen! Het eerste wat mij altijd opvalt aan shampoo is de geur. De Diamond Gloss shampoo ruikt zoet en is een typische Nivea geur. De geur is niet overheersend als je het inmasseert, het ruikt dan redelijk subtiel. De shampoo schuimt goed en je hebt er niet veel van nodig (natuurlijk is dit afhankelijk van de dikte van je haar, maar met mijn fijne haar heb ik aan een kleine klodder genoeg). De shampoo droogt wel uit, ik zou er wel een conditioner bij gebruiken. Of mijn haar meer glans heeft na de wasbeurt, zoals de shampoo belooft? Best wel! Maar het is moeilijk om te zeggen of het echt alleen door de shampoo komt, doordat ik ook nog conditioner en een serum heb gebruikt. Voor het geld hoef je het niet te laten liggen, Nivea Diamond Gloss kost €2,99.


Aussie Luscious Long

De fijne en lekker ruikende conditioners overschaduwen de shampoos bij Aussie, maar de luscious long collectie is eigenlijk best prettig. Vooral als je lange haren hebt, zoals de naam al laat zien. Lang haar wordt sneller dof en lelijk en daarom is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Deze shampoo gaat ook pluizig haar tegen, wat altijd meegenomen is. 


Kruidvat Maroccan Argan Oil
In Behind the Girlscene-redactie #39 heb je misschien al deze foto gezien van de nieuwe shampoo van Kruidvat. Renée spotte de shampoo, probeerde het uit en vindt het volgende ervan: Ondanks dat het een budget huismerk shampoo is voelt het haar niet gestipt, ofwel niet squeeky clean, aan. Na deze shampoo heeft droog haar wel een conditioner nodig. Maar hey, als je slechts €1,39 (500ml) betaalt is dat geen probleem toch? Deze shampoo is net zo goed als elke gemiddelde shampoo die je in de drogisterij koopt. 


Pantene Volume & Veerkracht
Emma testte deze Pantene shampoo uit. Haar oordeel? Het grootste pluspunt is toch wel de geur. Wauw, zo lekker dat je je alweer verheugt op de volgende douchebeurt. De geur blijft ook hangen, maar niet zo sterk als je hem net in je haar smeert. Mijn haar voelt super zacht aan als ik hem in masseer, maar als ik de shampoo eruit spoel zijn mijn lokken een stuk droger. Daar heb ik wel even een conditioner bij nodig. Of mijn fijne haar meer volume heeft zoals de shampoo belooft? Mmm… Het resultaat is niet heel duidelijk, maar mijn lokken hangen tenminste niet langs mijn hoofd. De prijs is €4,45, wat ik wel redelijk vind voor deze shampoo. 

Wat is jouw favoriete shampoo? 

Pin jouw favo shampoo in Pinbook