Beauty

De energieke Yves Rocher Elixir 7.9 producten

7

It's winter time! Tot nu toe hebben we een zachte winter, maar toch kun je aan je huid merken dat het kouder is. De huid is in de winter veel droger en het kan gaan schilferen. Het is dus super belangrijk dat je de huid goed verzorgd in de koude wintermaanden! Allerlei smeerseltjes -van dagcrème tot serums- zijn onmisbaar. Yves Rocher komt met een nieuwe lijn: Elixir 7.9. Girlscene test het voor je uit.

Ik ben persoonlijk erg blij dat het nog geen horrorwinter is met sneeuw en temperaturen onder de nul. Het is niet zozeer dat ik niet van een goed sneeuwbalgevecht houd, maar ik zit meer met mijn huid. In de winter is mijn huid namelijk zeer gevoelig en erg droog. Ook al hebben we nog aangename temperaturen voor de tijd van het jaar, ik merk toch dat mijn huid een stuk droger en gevoeliger is. Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is dat goede verzorging de sleutel is. Ik sta dan ook altijd open voor nieuwe huidproducten!

Yves Rocher komt met een nieuwe huidverzorgingslijn, Elixir 7.9. De producten zijn allemaal gemaakt met stoffen van planten en moeten de huid energie geven. Niet overbodig, want in de winter is de huid doffer dan normaal. We kunnen wel een oppepper gebruiken! Tijd om deze nieuwe lijn te testen.

De Elixir 7.9-lijn bestaat uit vier producten:
- Dagcrème
- Nachtcrème
- Serum
- Oogroller

Dagcrème

Ingrediënten:

Nachtcrème

Ingrediënten:

Het eerste wat mij opvalt is de heerlijke geur van de crèmes. De dag- en nachtcrèmes ruiken allebei fris, echt een oppepper! De dagcrème is wat dikker dan ik gewend ben, maar dat vind ik geen probleem. De nachtcrème is weer iets dikker dan de dagcrème, maar dat is ook logisch aangezien nachtcrèmes altijd vrij dik zijn. Beide crèmes trekken snel in. Dat is vooral handig van de dagcrème, je kunt vrijwel meteen je make-up aanbrengen nadat je de crème hebt opgesmeerd. De dagcrème laat geen vettig laagje achter, geen glimmende huid dus! De nachtcrème is wel wat vettig, maar dat is niet erg aangezien je toch richting bed gaat als je hem opsmeert.

Er zijn ook negatieve puntjes. Wat jammer dat er alcohol en parfum in zitten! Op de ingrediëntenlijst kun je zien dat er alcohol en parfum aan toegevoegd zijn, dat is minder gunstig voor mijn gevoelige huid. Ik vind het ook jammer dat er geen SPF-factor in zit.

Serum

Ingrediënten:

Het Elixer 7.9 serum is niet bedoeld voor de jonge huid, maar voor jongvolwassenen. Ik ben zelf 21 jaar, ik val dus redelijk in de categorie. Het serum is geïnspireerd op het feit dat de huid energie verliest naarmate het ouder wordt. Wil je jouw huid meer energie geven? Dan is het serum wat voor jou. Klinkt goed, dat wil ik wel proberen. Het eerste wat me -wederom- opvalt is de heerlijke, frisse geur! De structuur van het serum is vrij dun, bijna waterig. Het trekt daarentegen wel snel in, je kunt gelijk weer aan de slag met iets anders. Het serum heeft pas effect als je het een tijdje gebruikt, over het resultaat kan ik nog geen uitspraken doen. Ik ben tot nu toe tevreden over het product, ik ben wel van plan om het vaker te gebruiken. Minpuntjes: de alcohol en parfum.

Oogroller

Ingrediënten:

Goed, de oogroller. Ik heb nog nooit een oogroller gebruikt, maar het werkt heel makkelijk. Je knijpt een beetje in de tube en je rolt de crème uit onder je ogen. Het moet je een frisse, minder vermoeide oogopslag geven. Ik zie eindelijk dat er geen parfum is gebruikt in dit product, dat vind ik een goede zaak. Helaas heeft de oogroller hierdoor niet die heerlijke, frisse geur, maar het lijkt me een slechter idee om parfum in een oogroller te stoppen omdat de huid daar veel dunner is en je oog ervan kan gaan tranen. Het is geen product dat ik dagelijks zal gebruiken, maar ik vind het wel goed om op te doen als ik een nacht slecht heb geslapen.

Conclusie
Al met al ben ik tevreden over de producten, maar ik ben niet laaiend enthousiast. De producten doen gewoon hun werk, maar meer ook niet. Alle producten ruiken heerlijk, waardoor je het wel vaker wil gebruiken. Ik vind het jammer dat Yves Rocher alcohol en parfum heeft gebruikt in de producten, vooral in de winter is je huid gevoelig en daardoor kan niet iedereen deze ingrediënten verdragen. Ik vind de crèmes daardoor ook iets te heftig voor mijn gevoelige en droge huid. Het zou ook fijn zijn als er een SPF-factor in de dagcrème zat.

De Elixir 7.9 huidverzorgingsproducten liggen vanaf 17 februari in de winkel. De dag- en nachtcrème kosten €19,90 per stuk. Het serum kost €16,90 per stuk en de oogroller is voor €23,00 van jou.

Zou jij de producten uit de Elixir 7.9-lijn willen proberen?

Pin de beauty producten die jij gebruikt in Pinbook

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  Vind het niet een erg goed review

 • 5 jaar geleden Lancelot

  Ik zou die oogroller wel willen, 's ochtends, echt niet normaal :')

 • 5 jaar geleden kuzzz

  waarom gezichtscreme testen op je hand?! Je huid is daar toch heel anders...

 • 5 jaar geleden Pottertribute

  Waarom is de oogroller zo goedkoop :0

 • 5 jaar geleden Ville88

  Jammer dat het weer niet op het gebied is gebruikt waar het voor bedoeld is.

  Vind het maar een halve review :S.

 • 5 jaar geleden sacha

  ziet er heeeel goed uit!

 • 5 jaar geleden Rianne

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de oogroller, heb er nog nooit een geprobeerd.

 1. 1