Lifestyle

Annemerel's favoriete Engelse easy-reads

24

Doordeweeks lees je waarschijnlijk al genoeg lastige boeken voor je school of studie. In het weekend, of in de vakantie, mag het allemaal wel wat luchtiger. Girlscene's Annemerel is een échte boekenwurm. Als ze de tijd heeft spendeert ze hele zondagen met een boek op de bank. Een pot thee en een pak koekjes erbij en je hebt volgens Annemerel de perfecte zondag. Alles wordt wel in het Engels gelezen, zodat er toch nog iets van opgestoken wordt (en omdat, als je er eenmaal aan gewend bent, het heel fijn leest).

Sinds afgelopen zomer ben ik fan van schrijver John Green. Het begon met zijn boek 'The Fault in our Stars', over een meisje met kanker dat verliefd wordt en eventjes weer een meisje van 16 is. Het is een heel zielig boek, maar het grootste gedeelte van het boek zit je keihard te lachen. Het is Young Adult, dus het leest makkelijk en snel weg. Een paar weken geleden las ik een ander boek van John Green, zijn allereerste, 'Looking For Alaska'. Dit boek gaat over het leven van een jongen die naar kostschool gaat. Klinkt misschien niet heel spannend, maar het boek wil je niet meer wegleggen als je er eenmaal aan begonnen bent.

Nadat Lauren Conrad in 2009 The Hills verliet, liet ze het onderwerp realityshows niet meteen achter zich. De afgelopen jaren heeft Lauren in totaal zes boeken geschreven over het leven van realitysterren. L.A. Candy en The Fame Game zijn twee trilogieën. Als je het écht goed wilt doen lees je eerst de boeken van L.A. Candy en daarna de boeken van The Fame Game, dit is namelijk het vervolg op de L.A. Candy boeken.

Na vijftien jaar schreef Helen Fielding afgelopen jaar eindelijk weer een nieuwe Bridget Jones. Hoewel Bridget inmiddels de vijftig gepasseerd is, is het verhaal nog steeds heel erg herkenbaar en hilarisch. Dit boek leest heerlijk weg. Het is lachen, maar ook wel een klein beetje huilen, want ..... OK, never mind, ik ga niet teveel van het plot verklappen. Mad About The Boy is gewoon een heel fijn boek.

Ken je de boeken 'The Nanny' (van de gelijknamige film met Scarlett Johansson) en 'The Nanny Returns', dit boek is geschreven door dezelfde schrijfsters. Het gaat over een meisje dat na haar studie stage gaat lopen bij Het Witte Huis en een affaire krijgt met de president. Het heeft iets weg van het verhaal van Monica Lewinski, maar het is hier niet op gebaseerd. Ik vond dit een heerlijke meeslepende chicklit. Waarschijnlijk denk jij, zo stom ben ik niet, iets beginnen met een getrouwde president, maar ik vraag me af of je daar nog zo stellig over bent na het lezen van The First Affair.

Ted en Ava zijn twee zusjes uit Londen. Ted is lang en slungelig, Ava is het knappe zusje dat aandacht van alle jongens krijgt. Toch is Ted degene die als model ontdekt wordt. Op hetzelfde moment wordt er bij Ava kanker geconstateerd. Het leven van beide zusjes staat op zijn kop. Hoewel dit boek dus voor een groot gedeelte over kanker gaat, is dit geen boek waarbij je iedere drie pagina's in janken uitbarst. Het boek leest makkelijk en fijn, The Look lees je op een zondag wel uit. 

Nicholas Sparks boeken zijn altijd goed. Ze zijn altijd een beetje het standaardrecept, maar als je daar doorheen kunt kijken (en dat kan ik gelukkig heel goed) is het gewoon heerlijk genieten. Mijn favoriete Nicholas Sparksboeken? The Notebook, The Best of Me, Safe Haven, The Lucky One en The Last Song.

Wat zijn jouw favoriete boeken voor een vrije dag?

Pin de cover van jouw meest gelezen boek in Pinbook

LOVE dit artikel
34 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

24 reacties

 • 4 jaar geleden afrikanbeauty

  Heb the fault in our stars gelezen ga nu ook meer engelse boeken lezen deze staan ook op mijn lijst

 • 4 jaar geleden destiny

  alleen de john green boeken zijn leuk, de rest no thanks. Echt stereotype van wat meiden lezen. Ik lees veel liever dystopian als the hunger games of hush hush.

 • 5 jaar geleden LoganLermanIanSomerhalderPennBadgley

  Behalve de John Green boeken echt een zielige samenstelling. Lees eens een goed boek en niet zulke stereotype meidenboeken.

 • 5 jaar geleden chérie

  John Green schrijft zo mooi!

 • 5 jaar geleden Tocreate=todestroy

  The look is echt een super leuk boek! Ik heb hem nu al 2x gelezen en hij blijft leuk!

  Geek girls staat niet tussen deze boeken maar is ook door een engelse auteur geschreven en erg leuk!

 • 5 jaar geleden wildstars

  John Green is echt perfect en Nicholas Sparks ook, hou van hen xxx!!!!!!!!!!!

 • 5 jaar geleden It'sMYlife

  ik hou van Nicholas Spark boeken, maar The Best of Me vond ik jammer genoeg erg tegenvallen, kwam er maar niet doorheen :/

  Voor de rest idd echt leuke boeken! Ik heb net het eerste boek van L.A. Candy uit!

 • 5 jaar geleden BeingFearless

  The fault in our stars is prachtig!

  En de boeken van Nicholas Sparks zijn ook heerlijk

 • 5 jaar geleden Floralscents

  Super handig ! ik ga er zeker lezen!

 • 5 jaar geleden Sanne_

  Ik ga zeker een paar boeken hiervan lezen.

 • 5 jaar geleden Bo

  Leuke boeken!!

 • 5 jaar geleden Marshmallows_x

  The look is zo mooi !! Aanrader

 • 5 jaar geleden tnaf

  John Green is echt fantastisch!

 • 5 jaar geleden disfordangerous

  The Look is echt zo mooi!

  Ik heb hem ook gelezen en het is echt een aanrader

 • 5 jaar geleden Denise

  The look is echt een goed boek!!

  ik ben ook nog wel benieuwd naar de ken van Lauren Conrad

 • 5 jaar geleden chayenne

  Ik vind de boeken van Lauren Conrad echt geweldig!! van de andere heb ik er nog geen gelezen, maar dat ga ik zeker doen

 • 5 jaar geleden passiefruit

  john green is echt geweldig. De boeken van Lauren Conrad lijken me ook erg leuk. Verder ben ik ook een groot fan van de engelse klassiekers als Pride and prejudice en boeken van charles dickens

 • 5 jaar geleden Iris

  Jaa, ik lees ook alleen maar in het engels en John Green is echt geweldig. Ik heb al zijn boeken gelezen en ze zijn echt fantastisch. Ook The Perks of Being a Wallflower is een echte aanrader. Ook heb ik de Divergent trilogie gelezen, deze zijn erg goed. En de Percy Jackson series, dit zijn 2 series van 5 boeken (Percy Jackson and the Olympians en Heroes of Olympus, van HoO komt het laatste boek in oktober uit). En The Mortal Instruments (van City of Bones, etc. dit zijn er 6, laatste komt uit in mei). En The Infernal Devices, wat over dezelfde 'wereld' gaat, is ook van dezelfde schrijver. Hush, Hush, vind ik ook erg leuk. En uiteraard boeken als Harry Potter en The Hunger Games. Maar deze boeken zijn (bijna) allemaal YA en dus goed in het Engels te lezen, en niet erg moeilijk.

 • 5 jaar geleden Traveler

  Geef mij maar een goeie thriller van James Patterson of een Scandinavische schrijver.

 • 5 jaar geleden Liah

  Super leuk dit! Houd van Engelse boeken (: (:

 • 5 jaar geleden Acrylic

  Ik heb ook alle boeken van John Green in het Engels gelezen, het zijn echt topboeken, als je eenmaal begonnen bent kun je niet meer stoppen haha.

 • 5 jaar geleden LoveIsAFairyTale

  @Guess

  Ik heb de nederlandse versie van Looking for Alaska moeten lezen, echt een aanrader!

 • 5 jaar geleden Guess♥

  Leuk artikel!! Beetje jammer dat het alleen Engelse boeken zijn, want voor school mag ik alleen Nederlandse boeken gebruiken voor mijn boekverslagen. Maar je kan het alles hebben, haha. Ik ga zeeeeker veel van deze boeken lezen

 • 5 jaar geleden Ville88

  Heel irritant dat die plaatjes gedraaid zijn.

 1. 1