Beauty

MAC Linear 1 multitask kwast

12

Toen we op de redactie van Girlscene een pakket van MAC Cosmetics ontvingen vroegen we ons maar een ding af toen we zagen wat er in zat… Is het een tandenborstel? Is het een make-up kwast? Al snel kwamen we erachter dat MAC zich niet op de markt van de mondverzorging gaat begeven, maar wel een paar nieuwe kwasten uitbrengt. MAC Linear 1 is daar een van en Girlscene probeert de multitask kwast uit. 


Dit is de nieuwste editie van de MAC kwastencollectie: Linear 1. Het behoort tot de nieuwe Masterclass brush collectie die sinds halverwege januari te koop is. De collectie bestaat uit drie kwasten die inderdaad verreweg op een tandenborstel lijken. De haren zijn synthetisch, waardoor deze kwast prima te gebruiken is voor zowel crème als poeder producten. 


De synthetische haren staan dicht op elkaar en voelen zacht aan. Hierdoor zet je eenvoudig een strakke lijn en dat is een van de voordelen van deze kwast. Deze kwast gebruik je namelijk niet alleen voor je wenkbrauwen bijvoorbeeld, omdat het ook prima dient als eyelinerkwast en zelfs als een lipkwast volgens MAC. Je moet wel even in de buidel tasten als je deze multitasker wilt hebben. De kwast kost namelijk €28 en dat is een stuk meer dan de kwasten van Real Techniques of Essence. 

Ik test Linear 1 van MAC uit op mijn wenkbrauwen en daarna besluit ik om mijn gel eyeliner aan te brengen met de kwast. 


Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik het liefste de oogschaduw Omega van MAC. Omega is een kleur voor meiden met (donker)blonde haren en zoals je ziet is de oogschaduw erg geliefd. 

Voor


Op bovenstaande foto's draag ik niets in mijn wenkbrauwen.

Tijdens

Links MAC Omega, rechts niets


Ik dip de kwast in de oogschaduw en beweeg heen en weer in de richting van de haren. Vervolgens volg ik de lijn van mijn wenkbrauwen en verander ik niets aan de vorm. Het invullen werkt makkelijk en snel met deze kwast, ondanks dat je een paar keer opnieuw moet dippen om meer oogschaduw op de kwast te krijgen. Ik houd de kwast horizontaal en werk naar buiten toe. De aanzet van de wenkbrauw doe ik anders: ik zet de kwast neer aan de onderkant van de aanzet en vervolgens beweeg ik de kwast horizontaal omhoog. Dit doe ik met zo min mogelijk oogschaduw op de kwast om het resultaat zo zacht mogelijk te houden.

Na


Het resultaat is natuurlijk. Met deze kwast kun je niet de vorm van je wenkbrauwen veranderen, omdat de kwast daarvoor te dik is en poeder daarvoor minder geschikt is. Maar om je wenkbrauwen in te vullen werkt het prima! Dit wil ik zeker gebruiken om af te wisselen met mijn afgesneden eyelinerkwast die ik normaal gesproken voor mijn wenkbrauwen gebruik.

Tijd voor eyeliner!


Als ik eyeliner draag kies ik meestal voor de gel eyeliner van Maybelline. De waxy gel structuur brengt makkelijk aan op mijn oogleden en blijft de hele dag zitten. Deze kwast zou ook geschikt zijn voor de ogen, dus ik ben benieuwd of het mij net zo makkelijk af gaat als bij mijn wenkbrauwen.

Voor

Dit is mijn oog zonder make-up. Allereerst breng ik L'Oréal Color Riche crayon aan voordat ik met de gel eyeliner begin.

Na


Hm... Erg makkelijk is het niet om een strakke lijn te trekken met deze kwast. De haren staan dicht op elkaar en het voelt stevig aan, maar toch krijg ik geen strakke of dunne lijn. Door de vorm en breedte van zowel de kwast als het handvat is het moeilijker om eyeliner aan te brengen. De volgende keer gebruik ik weer een smalle eyeliner kwast! Als je later de eyeliner wilt vervagen maakt het niet zoveel uit dat de eyeliner niet strak is.

Het is even wennen aan de (werking van de) kwast en het handvat, maar het houdt verder prima vast door het rubber. De kwast schijnt ook geschikt te zijn voor je lippen, maar dat hebben wij niet getest. Het is de vraag of het net zo makkelijk gaat als het aanbrengen van wenkbrauwpoeder of net zo moeilijk is als de eyeliner... Deze kwast krijgt in ieder geval een thumbs up voor wenkbrauwen, maar voor eyeliner laat ik deze kwast liever liggen.

MAC kwasten zijn van goede kwaliteit en gaan jaren mee als je er goed mee omgaat. Deze kwast kost €28 en is verkrijgbaar bij MAC stores en in de webshop. 

Wat vind je van deze kwast? Wat is jouw favoriete kwasten merk?

Pin je favoriete beauty inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

12 reacties

 • 5 jaar geleden Krimirad

  Misschien is het handiger om iemand anders de make-up reviews te laten doen. Ik bedoel, je hebt geen mooie wenkbrauwen, je oogleden zijn nauwelijks zichtbaar en je brengt het ook nog eens op de verkeerde manier aan. Als ik het product in de winkel zag liggen, zou ik het na deze review in ieder geval laten liggen.

 • 5 jaar geleden nailgothica

  Bedankt voor je tips, weer geld bespaart... want gel eyliner wordt idd niet zo mooi strak met deze kwast!

 • 5 jaar geleden justshar0nn

  Ik vind de kleur voor de wenkbrauwen iets oranje lijken iets donkerder zou mooier zijn, zonder kan ook goed vind dat er op de foto mooier uit zien dan met

 • 5 jaar geleden Anne

  Renee, ik denk ook dat je beter voor een donkerdere kleur kunt kiezen voor je wenkbrauwen. Lijkt misschien eng, omdat je niet zo veel haartjes hebt, maar t zal echt veel mooier staan! En misschien is een potlood handiger om je wenkbrauwen een goede vorm te geven. (:

  Jammer dat de kwast niet zo geslaagd lijkt. Ik sla hem in ieder geval over,

 • 5 jaar geleden Lisa

  Ik vind niks mis met de kleur van je wenkbrauwen. Het enige is dat je met een donkere kleur en een stevig kwastje je wenkbrauwen meer vorm kan geven. Of je dat wilt is natuurlijk ene kwestie van smaak. Gewoon doen wat je zelf mooi vind, deze natuurlijke look staat je ook echt prachtig.

  Over de review zelf: Heel goede review, je laat duidelijk weten of de kwast voor jou wel of niet geschikt is voor eyeliner en wenkbrauwpoeder. Het is gewoon duidleijk en wat ik verwacht van een review en juist handig dat je beide mogelijke doeleindes laat zien.

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @Kuzzz: Dat is erg aardig van je

  @ anderen: Ik ga uitproberen of een donkere kleur mij niet een te harde blik geeft. Ik ben nog niet overtuigd.

  @ Lock: Natuurlijk heeft iedereen een favoriete kwast voor verschillende dingen. Ik geloof er wel in dat je een kwast voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Dat doe ik zelf in ieder geval! Maar niet iedereen zal dat doen.

 • 5 jaar geleden Lock

  Kortom; niet kopen dus.

  Sowieso geloof ik niet in kwasten die voor meer dan 1 'functie' bedoeld zijn. Iedereen heeft voor alles wel een specifieke favoriete kwast.

 • 5 jaar geleden Myrthe

  Why so mean? enige reacties gaan over haar wenkbrauwen, volgens mij was dit bedoelt als een kwastreview.

 • 5 jaar geleden kuzzz

  ik zou een andere kleur en vorm voor je wenkbrauwen kiezen. Ze zijn nu heel hakkelig

 • 5 jaar geleden Y.

  Ik vind ook dat je beter voor een iets donkerdere kleur zou kunnen gaan voor je wenkbrauwen. Verder goede review maar de kwast lijkt me niks.

 • 5 jaar geleden nikki

  De kwast lijkt me niet zo geslaagd. wel prima review!

  trouwens ik denk dat je een iets donkerdere kleur voor je wenkbrauwen moet gebruiken! just a tip!

 1. 1