Beauty

MAC Linear 1 multitask kwast

Toen we op de redactie van Girlscene een pakket van MAC Cosmetics ontvingen vroegen we ons maar een ding af toen we zagen wat er in zat… Is het een tandenborstel? Is het een make-up kwast? Al snel kwamen we erachter dat MAC zich niet op de markt van de mondverzorging gaat begeven, maar wel een paar nieuwe kwasten uitbrengt. MAC Linear 1 is daar een van en Girlscene probeert de multitask kwast uit. 


Dit is de nieuwste editie van de MAC kwastencollectie: Linear 1. Het behoort tot de nieuwe Masterclass brush collectie die sinds halverwege januari te koop is. De collectie bestaat uit drie kwasten die inderdaad verreweg op een tandenborstel lijken. De haren zijn synthetisch, waardoor deze kwast prima te gebruiken is voor zowel crème als poeder producten. 


De synthetische haren staan dicht op elkaar en voelen zacht aan. Hierdoor zet je eenvoudig een strakke lijn en dat is een van de voordelen van deze kwast. Deze kwast gebruik je namelijk niet alleen voor je wenkbrauwen bijvoorbeeld, omdat het ook prima dient als eyelinerkwast en zelfs als een lipkwast volgens MAC. Je moet wel even in de buidel tasten als je deze multitasker wilt hebben. De kwast kost namelijk €28 en dat is een stuk meer dan de kwasten van Real Techniques of Essence. 

Ik test Linear 1 van MAC uit op mijn wenkbrauwen en daarna besluit ik om mijn gel eyeliner aan te brengen met de kwast. 


Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik het liefste de oogschaduw Omega van MAC. Omega is een kleur voor meiden met (donker)blonde haren en zoals je ziet is de oogschaduw erg geliefd. 

Voor


Op bovenstaande foto's draag ik niets in mijn wenkbrauwen.

Tijdens

Links MAC Omega, rechts niets


Ik dip de kwast in de oogschaduw en beweeg heen en weer in de richting van de haren. Vervolgens volg ik de lijn van mijn wenkbrauwen en verander ik niets aan de vorm. Het invullen werkt makkelijk en snel met deze kwast, ondanks dat je een paar keer opnieuw moet dippen om meer oogschaduw op de kwast te krijgen. Ik houd de kwast horizontaal en werk naar buiten toe. De aanzet van de wenkbrauw doe ik anders: ik zet de kwast neer aan de onderkant van de aanzet en vervolgens beweeg ik de kwast horizontaal omhoog. Dit doe ik met zo min mogelijk oogschaduw op de kwast om het resultaat zo zacht mogelijk te houden.

Na


Het resultaat is natuurlijk. Met deze kwast kun je niet de vorm van je wenkbrauwen veranderen, omdat de kwast daarvoor te dik is en poeder daarvoor minder geschikt is. Maar om je wenkbrauwen in te vullen werkt het prima! Dit wil ik zeker gebruiken om af te wisselen met mijn afgesneden eyelinerkwast die ik normaal gesproken voor mijn wenkbrauwen gebruik.

Tijd voor eyeliner!

Als ik eyeliner draag kies ik meestal voor de gel eyeliner van Maybelline. De waxy gel structuur brengt makkelijk aan op mijn oogleden en blijft de hele dag zitten. Deze kwast zou ook geschikt zijn voor de ogen, dus ik ben benieuwd of het mij net zo makkelijk af gaat als bij mijn wenkbrauwen.

Voor

Dit is mijn oog zonder make-up. Allereerst breng ik L'Oréal Color Riche crayon aan voordat ik met de gel eyeliner begin.

Na


Hm… Erg makkelijk is het niet om een strakke lijn te trekken met deze kwast. De haren staan dicht op elkaar en het voelt stevig aan, maar toch krijg ik geen strakke of dunne lijn. Door de vorm en breedte van zowel de kwast als het handvat is het moeilijker om eyeliner aan te brengen. De volgende keer gebruik ik weer een smalle eyeliner kwast! Als je later de eyeliner wilt vervagen maakt het niet zoveel uit dat de eyeliner niet strak is.

Het is even wennen aan de (werking van de) kwast en het handvat, maar het houdt verder prima vast door het rubber. De kwast schijnt ook geschikt te zijn voor je lippen, maar dat hebben wij niet getest. Het is de vraag of het net zo makkelijk gaat als het aanbrengen van wenkbrauwpoeder of net zo moeilijk is als de eyeliner… Deze kwast krijgt in ieder geval een thumbs up voor wenkbrauwen, maar voor eyeliner laat ik deze kwast liever liggen.

MAC kwasten zijn van goede kwaliteit en gaan jaren mee als je er goed mee omgaat. Deze kwast kost €28 en is verkrijgbaar bij MAC stores en in de webshop. 

Wat vind je van deze kwast? Wat is jouw favoriete kwasten merk?

Pin je favoriete beauty inspiratie in Pinbook

Must reads 👀