Lifestyle

Miss Monthly’s bonbonworkshop

Welk meisje houdt er nu niet van chocolade? Deze zoete lekkernij maakt alles beter, van een hartverscheurende break-up tot de vervelende maandelijkse periode. Vooral bij het laatste is chocolade onmisbaar, aangezien we door onze cravings niet anders kunnen dan deze lekkernij in huis te halen. Miss Monthly is een box die bezorgd wordt voor that time of the month, uiteraard mét chocolade. En om nog even in de chocoladesferen te blijven, organiseerde Miss Monthly een bonbonworkshop… Onze collega Mariëlle was erbij! 

Een tijdje geleden schreven we al over Miss Monthly: de box die de maandelijkse periode een beetje beter maakt. Want laten we eerlijk zijn: buikkrampen en stemmingswisselingen zijn echt geen pretje… Al helemaal niet als je er achter komt dat je vergeten bent om tampons aan te schaffen. ARGH! Met de komst van Miss Monthly is dit verleden tijd, want deze box wordt netjes drie dagen voor je menstruatie bezorgd met alle essentials voor de maandelijkse periode: van tampons en pijnstillers tot chocolade en een dvd. Nooit meer 's avonds naar de winkel sprinten om nog even gauw tampons en chocolade in huis te halen! 

Een paar feitjes over chocolade op een rij:
– 40% van de vrouwen zegt regelmatig behoefte te hebben aan chocolade
– Chocolade maakt echt vrolijk! Het verhoogt je endorfine en serotonine gehalte in de hersenen
– In Zwiterserland eten ze de meeste chocolade (11 kilo per persoon per jaar!)
– Melkchocolade is de populairste smaak
– Pure chocolade (80%) is gezond! Het bevat namelijk antioxidanten 

Omdat elke vrouw wel van chocolade houdt, organiseerde Miss Monthly een bonbonworkshop voor abonnees, winnaressen van een winactie en voor collega Mariëlle van Vrouwen.nl.  In een authentieke kelder aan de Oudegracht in Utrecht stond het ontvangstcomité klaar met bubbels. Bonbons kun je natuurlijk vullen met caramel of noten, maar het leek Miss Monthly wel leuk om eens wat andere ingrediënten te gebruiken zoals Spaanse peper, geitenkaas en wasabi. 

De groep werd opgedeeld in twee teams. Bij team Vrouwen.nl gingen ze van start door mallen voor bonbons in te smeren met een laagje chocolade. De chocoladedocent was streng, de hele mal moest gevuld zijn en er mochten geen gaatjes in de chocoladelaag ontstaan. Dat betekende nog een laag, en nog een laag, en nog een laag. Helemaal niet erg, hoe meer chocolade hoe beter natuurlijk ;-).  De mallen met chocolade werden in de koelkast gezet om uit te harden. Ondertussen was er tijd om de inhoud van de bonbons te maken (en ongegeneerd de chocolade te ‘proeven’!). Zodra de malletjes hard genoeg waren werden ze gevuld en dichtgesmeerd met chocolade. Zo moeilijk is het eigenlijk helemaal niet om bonbons te maken.

De bonbons gingen weer in de vriezer om helemaal uit te harden. Gelukkig hoefden de deelnemers niet te wachten zonder lekkernij, ondertussen konden ze genieten van een chocoladefondue! Natuurlijk kreeg iedereen aan het einde van de workshop een doosje van de zelfgemaakte bonbons mee. Het was een succes!

Wil je op de hoogte blijven van Miss Monthly? Neem dan een kijkje op de website of like ze op Facebook

Helpt chocolade jou ook door de maandelijkse periode? Lijkt het jou leuk om een bonbonworkshop te doen?

Bron: margriet, womenshealthmag
Bron beeld: vrouwen.nl

Pin je favoriete (zoete) snacks in Girlscene's Pinbook

Must reads 👀