Food

10x eten tegen hoofdpijn

Ugghhh je voelt een hoofdpijnaanval aankomen en daar zat je nu net niet op te wachten. Niet dat je er ooit op zit te wachten, maar vandaag al helemaal niet. Je bent misschien geneigd om direct naar een pijnstiller te grijpen, maar wist je dat er ook een aantal voedingsmiddelen zijn die de pijn kunnen onderdrukken?

Wij wisten het in eerste instantie ook niet, maar de fabulous Miss Lauren Conrad wist het wel en vertelde het ons op haar blog (waar wij groot fan van zijn!).

Kersen
In kersen zitten flavenoïden die vechten tegen hoofdpijn, het is een sterke antioxidant, werkt anti-allergisch en ontstekingsremmend. Dit zorgt ervoor dat de pijn geblokkeerd wordt en dat je minder gevoelig bent voor de pijn. Het schijnt dat 20 kersen genoeg zijn om je hoofdpijn de laan uit te sturen. Vers kersensap zou ook goed moeten werken.

Granen
Granen zoals havermout zitten vol met magnesium en vitamine B, beiden zijn goed tegen hoofdpijn. 


Bron beeld: Weheartit

Koffie
Je zou het misschien niet denken, maar caffeïne kan er voor zorgen dat je hoofdpijn vermindert. Het zorgt ervoor dat bloedvaten versmallen wat zorgt voor een verlichting van de pijn. Maar, wees voorzichtig, te veel caffeïne kan juist weer voor uitdroging zorgen en dat zorgt weer voor meer hoofdpijn.

Spinazie
Spinazie is één van de beste groentesoorten die je kunt eten. Het helpt niet alleen je huid en haar, het gaat ook het gevecht met hoofdpijn aan. De vitamine B die in spinazie gevonden wordt heeft een relaxend effect op je hersenen, wat zorgt voor een verdoving van de pijn. Lauren tipt om spinazie in je lunch te verwerken, voor een hoofdpijnvrije dag.

Zalm
Slanke eiwitten zoals zalm zorgen ervoor dat je geen 'honger hoofdpijn' krijgt, ze stabiliseren je bloedsuikerspiegel en geven je genoeg energie de hele dag. In zalm zitten veel omega-3-vetten die bekend staan om de hoeveelheid en tijdsduur van hoofdpijn af te laten nemen. 

Salsa
Pittig eten zoals salsa en hete pepers kunnen helpen bij hoofdpijn die veroorzaakt wordt door verstopte holtes. De pittigheid maakt je neusholtes schoon waardoor er meer lucht doorheen kan, dit zorgt dat de druk op je hoofd verkleind wordt. 

Mais
Mais zit vol vitamine B3 en dat zorgt voor een betere stroming van je bloed en het kalmeren van je zenuwen. Een tekort aan Vitamine B3 kan juist zorgen voor hoofdpijn. Houd je niet zo van mais? Dan kun je volgens Lauren ook kiezen voor bonen, tomaten en aardappelen.

Lijnzaad
Lijnzaad is gezond om meerdere redenen, maar vooral om de omega-3-vetzuren die het bevat. Deze vetzuren helpen tegen migraine doordat ze ontstekingsremmend werken. Hoe je makkelijk lijnzaad toevoegt aan je eten? Roer een lepel door je havermout, doe wat door je smoothie of bak het in je bananenbrood.


Bron beeld: Weheartit

Watermeloen
Uitdroging is één van de belangrijkste oorzaken van hoofdpijn. Eet watermeloen, dit bevat heel veel water en zorgt ervoor dat je genoeg vocht binnen krijgt. 

Banaan
Ook vitamine B6 is een echte hoofdpijn-killer. B6 vind je… je raadt het misschien al, in bananen. Het verhoogt de hoeveelheid serotine in je hersenen en werkt als een anti-depressiva, dit zorgt ervoor dat je lichaam minder pijn ervaart. Vitamine B6 zou ook mentale vermoeidheid bestrijden.

Andere voedingsmiddelen die Lauren niet expliciet genoemd heeft, maar ook bekend staan om hun hoofdpijn verlichtende werking? Ananas bijvoorbeeld, hierin zit een enzym dat werkt als natuurlijke pijnstiller. Komkommer werkt op dezelfde manier als watermeloen, ook dit zorgt ervoor dat je genoeg water binnen krijgt. 

Heb jij een tip voor ons en voor andere lezeressen waarmee je op een natuurlijke manier van je hoofdpijn afkomt?

Bron: Laurenconrad.com / Livestrong.com

Pin je inspiratie in Pinbook