Beauty

Nieuwe beauty hype: EE Cream

Beauty girls, get ready! Alsof BB en CC cream voor sommigen nog niet ingewikkeld genoeg was, komt er vanaf maart iets nieuws op de cosmeticamarkt: EE Cream. Ja, je leest het goed, cosmetica (of moeten we zeggen: skincare)merken gaan het alfabet af en nu is het de beurt aan Extra Exfoliating cream. DD cream sloegen we in Nederland over, dus het is nu tijd om de nieuwste EE-hype onder de loep te nemen.


BB cream, CC cream en nu EE cream

De Max Factor CC Cream ligt nog maar net in onze stash of de nieuwste innovatie verovert beautyland: EE cream. De Blemish Balm en Colour Correcting creams zijn je vast niet ontgaan – waarschijnlijk heb je een van beiden aangeschaft – en het ziet er naar uit dat PreviseCare graag een graantje van de hype meepikt. Zij brengen de allereerste EE cream uit. 

EE cream… uh, wat?! Ja, om eerlijk te zijn begint het een beetje te duizelen. De hoogste tijd om alles even op een rijtje te zetten. EE staat voor Extra Exfoliating en de crème is een product dat je toevoegt aan je cleanser. Je reinigt en exfolieert de huid dan tegelijkertijd, waardoor dode huidcellen verdwijnen en je huid weer straalt. Dit maakt de EE cream geen foundation-achtig product is, maar een verzorgingsproduct dat in de categorie skincare valt.

Voor zover bekend is bestaat de EE cream uit natuurlijke ingrediënten, zoals havermout, poeder van bamboestam, zeealgen en jojoba zaden. Dat is goed nieuws voor meiden met een gevoelige huid! Zo lang er verder geen 'harde' of irriterende ingrediënten in de EE cream te vinden zijn, is het geschikt voor elk huidtype. Tot nu toe is de complete ingrediëntenlijst van de PreviseCare EE cream niet op het internet verschenen, dus meer valt er voor nu niet over te zeggen. 

In maart brengt PreviseCare de allereerste EE cream uit en dan kunnen we onze handen leggen op het nieuwe goedje ter waarde van 40 dollar. Niet bepaald budget, helaas. PreviseCare is niet verkrijgbaar in Nederland, maar wie weet komt er een ander merk dat graag een EE cream uitbrengt in ons land.


bron

Alternatieven
De grote vraag is: zijn er alternatieven voor deze dure EE cream en maakt dat de nieuwe rage overbodig? Girlscene denkt meteen aan de Clarisonic. In principe is deze borstel puur om de huid zo goed mogelijk te reinigen, maar het verwijdert ook dode huidcellen en maakt de huid stralender. De dupe van de Clarisonic is de Hema handborstel voor nog geen €3 die helpt bij het reinigen van de huid. Die gebruik je door de haren van de borstel nat te maken en daar cleanser op te doen. Met ronddraaiende bewegingen verwijder je make-up van de huid. Besteed 20 seconden aan de kin en neus, daarna 20 seconden aan het voorhoofd en vervolgens 10 seconden per wang. Tot slot bestaan er exfoliërende tonics die je zelf kunt maken of koopt bij onder andere Clinique. Zou dat niet hetzelfde werken als de EE cream? Wij zijn er nog niet helemaal over uit wat we ervan vinden en proberen het liever eerst uit om te bepalen of het een gimmick is of niet.

Wat vind jij van de nieuwe innovatie EE cream? Zou jij het proberen?

bron: wwd, huffington post, elle

Must reads 👀