Beauty

Nieuwe beauty hype: EE Cream

12

Beauty girls, get ready! Alsof BB en CC cream voor sommigen nog niet ingewikkeld genoeg was, komt er vanaf maart iets nieuws op de cosmeticamarkt: EE Cream. Ja, je leest het goed, cosmetica (of moeten we zeggen: skincare)merken gaan het alfabet af en nu is het de beurt aan Extra Exfoliating cream. DD cream sloegen we in Nederland over, dus het is nu tijd om de nieuwste EE-hype onder de loep te nemen.


BB cream, CC cream en nu EE cream

De Max Factor CC Cream ligt nog maar net in onze stash of de nieuwste innovatie verovert beautyland: EE cream. De Blemish Balm en Colour Correcting creams zijn je vast niet ontgaan - waarschijnlijk heb je een van beiden aangeschaft - en het ziet er naar uit dat PreviseCare graag een graantje van de hype meepikt. Zij brengen de allereerste EE cream uit. 

EE cream... uh, wat?! Ja, om eerlijk te zijn begint het een beetje te duizelen. De hoogste tijd om alles even op een rijtje te zetten. EE staat voor Extra Exfoliating en de crème is een product dat je toevoegt aan je cleanser. Je reinigt en exfolieert de huid dan tegelijkertijd, waardoor dode huidcellen verdwijnen en je huid weer straalt. Dit maakt de EE cream geen foundation-achtig product is, maar een verzorgingsproduct dat in de categorie skincare valt.

Voor zover bekend is bestaat de EE cream uit natuurlijke ingrediënten, zoals havermout, poeder van bamboestam, zeealgen en jojoba zaden. Dat is goed nieuws voor meiden met een gevoelige huid! Zo lang er verder geen 'harde' of irriterende ingrediënten in de EE cream te vinden zijn, is het geschikt voor elk huidtype. Tot nu toe is de complete ingrediëntenlijst van de PreviseCare EE cream niet op het internet verschenen, dus meer valt er voor nu niet over te zeggen. 

In maart brengt PreviseCare de allereerste EE cream uit en dan kunnen we onze handen leggen op het nieuwe goedje ter waarde van 40 dollar. Niet bepaald budget, helaas. PreviseCare is niet verkrijgbaar in Nederland, maar wie weet komt er een ander merk dat graag een EE cream uitbrengt in ons land.


bron

Alternatieven
De grote vraag is: zijn er alternatieven voor deze dure EE cream en maakt dat de nieuwe rage overbodig? Girlscene denkt meteen aan de Clarisonic. In principe is deze borstel puur om de huid zo goed mogelijk te reinigen, maar het verwijdert ook dode huidcellen en maakt de huid stralender. De dupe van de Clarisonic is de Hema handborstel voor nog geen €3 die helpt bij het reinigen van de huid. Die gebruik je door de haren van de borstel nat te maken en daar cleanser op te doen. Met ronddraaiende bewegingen verwijder je make-up van de huid. Besteed 20 seconden aan de kin en neus, daarna 20 seconden aan het voorhoofd en vervolgens 10 seconden per wang. Tot slot bestaan er exfoliërende tonics die je zelf kunt maken of koopt bij onder andere Clinique. Zou dat niet hetzelfde werken als de EE cream? Wij zijn er nog niet helemaal over uit wat we ervan vinden en proberen het liever eerst uit om te bepalen of het een gimmick is of niet.

Wat vind jij van de nieuwe innovatie EE cream? Zou jij het proberen?

bron: wwd, huffington post, elle

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

12 reacties

 • 5 jaar geleden modewensen

  BB cream is goed genoeg voor mij

 • 5 jaar geleden Lock

  Ik stopte al met geloven bij BB creme.

 • 5 jaar geleden Susan

  BB cream, CC cream, EE cream, hoe ver gaat het nog? Tot ZZ cream? -__-

 • 5 jaar geleden Janine

  Ik vind die BB cream ook niet alles hoor. Het is een bruiner en dagcreme in een, maar als ik dit zonder onderlaag van creme opsmeer heb ik nog steeds een huid als een stuk perkament. Bovendien zou die BB creme voor een mooie egale dekking zorgen, maar mijn vlekjes zie je er nog altijd door. Niet dat ik 't erg vind, vind het fijn om eens te gebruiken als ik geen zin heb om die vieze foundation te smeren.

  Wat ik wél weer jammer vind aan de CC cream is dat hij vrij donker uit slaat, op mijn gezicht in ieder geval. Volgens mij bestaat deze creme ook maar in een teint en daar is mijn huid helaas te licht voor.

 • 5 jaar geleden PrettyLittleLiar

  Ik vind al die nieuwe soorten beautyproducten maar een beetje irritant worden, ik zie niet in hoe het elke keer beter zou kunnen worden. Lijkt me ook sterk dat je zo snel na een BB cream of CC cream al iets beters zou kunnen hebben bedacht, dus tenzij ik echt fantastische reacties hoor, sla ik deze hype over :p

 • 5 jaar geleden Howaboutnoxoxo13

  Haha MerlinEmrys je hebt gelijk, misschien dat ze daarna nog de cijfers gaan doen, 11 cream, 22 cream etc etc.

  Ik heb dat borsteltje van de hema trouwens ook, en ik gebruik een hema cleanser, en het werkt perfect! Verder gebruik ik gewoon zwitsal voor mn gezicht want dat ruikt zooo lekker

 • 5 jaar geleden MerlinEmrys

  Artikel op Girlscene over 10 jaar: Nieuwe ZZ creme!

 • 5 jaar geleden Dee

  Jammer dat jullie het niet zelf testen.

 • 5 jaar geleden Hester

  Dan heb ik de DD toch echt gemist :')

 • 5 jaar geleden Sargasso

  Een facewash met bamboepoeder en jojobazaden? Lekker vernieuwend.

 • 5 jaar geleden Jennifer

  Jemig , in Azië hebben ze enorm lang gedaan met de BB cream en toen het bekend werd in de westerse wereld wordt het hele concept gelijk weer uitgebuit.. het draait hier alleen maar om de omzet (daar ook wel maar toch of je nou elke 4 maanden een nieuw product uitbrengt in deze trant of pas na een x aantal jaar..)

 • 5 jaar geleden bluesky

  Zo kunnen we heel het alfabet langs gaan =']

 1. 1