Health

Girlscene’s nieuwe blogger: Runninglau!

Girlscene stelt je graag voor aan onze nieuwe aanwinst: hardloop blogger RunningLau! Laura, zoals ze in het dagelijks leven heet, blogt over haar grootste passie hardlopen en alles wat daarbij komt kijken. Vanaf nu deelt ze elke week haar belevenissen en verhalen op hardloopgebied hier op Girlscene. Genoeg gepraat… Maak kennis met Girlscene's nieuwste blogger Runninglau!

Hoi lieve meiden!

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Laura, maar noem me gerust Lau. Ik ben 18 jaar jong, woon in Purmerend en ben de blogger achter Runninglau! Hardlopen is mijn passie, mijn hobby, mijn sport en mijn uitlaatklep. Een jaar terug ben ik onder de naam Runninglau een eigen blog begonnen, waar ik voor inmiddels 10.000 volgers van over heel de wereld, elke dag weer een nieuw artikel schrijf.

Als ik in een paar woorden mijn leven zou moeten omschrijven, komen de woorden ‘hardlopen, eten, genieten, lachen en bloggen’ het eerst in me op. Hoe je het ook went of keert, ik probeer te genieten van elk moment en ben altijd in voor een drankje (van een groene smoothie tot een wijntje!).

Mijn blog is in het Engels geschreven, hetgeen wat mijn passie voor cultuur en taal verklaart. Momenteel studeer ik International Business and Languages, tweedejaars studente. Anyway, je zult je inmiddels wel afvragen wat mijn punt is. Nou, dat zal ik je vertellen: ik ben de nieuwe sportfreak hier op Girlscene, die je maar al te graag op de hoogte houdt van de laatste nieuwtjes op het gebied van hardlopen, gezondheid en nog veel meer!

Mijn liefde voor hardlopen is ontstaan ergens in november 2012, zo rond de feestdagen. Je kent het wel, na de zoveelste chocoladeletter, mijn derde marsepein varken en heel wat Sint Maarten leftovers kon ik bijna rollend door het leven. En dan moest de kerst nog komen! Ik voelde me moe en futloos en wilde absoluut niet zo door blijven gaan. Er moest een oplossing zijn. Toen ging er een lichtje branden. Mijn vader loopt al sinds zijn achttiende hard en doet dat nu al zo zijn hele leven een paar keer per week. Als hij het kan dan kan ik dat toch ook?

En ja hoor, daar ging ik dan, een dag later, vol goede moed op mijn vijf jaar oude afgetrapte Nikes de wildernis in. Of nouja, de wildernis, het was mijn eigen oude vertrouwde straatje, vol keurige rechte fietspaden en nergens ook maar een stuk wildernis te bekennen, maar dat nam niet weg hoe spannend ik het vond! Als een kip zonder kop begon ik te rennen, rennen en rennen, tot ik aan het eind van de straat moest stoppen om een harstilstand te voorkomen. Viel dat even tegen. Ik was in totaal nog geen minuut aan het rennen, maar voor mijn gevoel moest ik al aan de beademing. Dit moet anders kunnen, dacht ik. Met een ontevreden gevoel ben ik weer omgekeerd en teruggegaan, om thuis trainingsschema’s eens grondig te onderzoeken.

Patience, Dedication and Discipline are the key. Ik kwam erachter wat mijn fout was: ik begon veel te snel, en ik wilde veel te veel waardoor ik al na een paar stappen compleet uitgeput was. Vanaf dat moment ging ik het anders aanpakken. Ik begon de eerste weken met rustig opbouwen. Drie keer in de week hardlopen, niet meer dan een kwartiertje joggen op rustig tempo. Dat joggen bleek ik veel langer vol te kunnen houden dan mijn kip-zonder-kop sprintactie. Na een tijdje merkte ik dat ik de afstand die voorheen een hel was, opeens een eitje werd. Ik kreeg uithoudingsvermogen, snelheid, en ik zag zelfs spierdefinitie in mijn benen. Dit gevoel, het gevoel van vooruitgang, is niet te omschrijven. Het gaf zo'n kick dat ik, het meisje dat nooit enig succes had met gym, volleybal, voetbal, basketbal of welke sport dan ook, nu iets had waar ze steeds beter in werd. Vanaf dit moment ben ik verliefd geworden op hardlopen, of het hardlopen op mij, en we zijn alleen nog maar meer van elkaar gaan houden. 

De Marikenloop (10K) en de Dam tot Dam (16K) kan ik al trots op mijn wedstrijdlijstje aftrepen, en er staan nog vele lopen op de planning. Mijn ultieme, stoutste droom? De New York Marathon! Bright side of the story: iedereen, ook jij, kan conditie opbouwen. Al lijkt het nu nog zo onmogelijk. Hardlopen is niet iets waar je gewoon goed in bent of niet, ieder mens is met benen geboren, de natuur heeft ons gemaakt om te rennen. Als ik, een lui, vretend wezen, het kan, dan kan jij het zeker!

Ik heb de eer om mijn hardloop belevenissen, blunders, verhalen en momenten met jullie te delen! Ik vind het super leuk dat ik de kans krijg om mijn passie voor hardlopen met de rest van de Girlsceners te beleven, en hoop dan ook dat ik heel Girlscene aan het rennen krijg. Jullie kunnen verschillende artikelen verwachten, waaronder een maand lang durende hardloop challenge, zowel voor beginners als gevorderden, die we met elkaar gaan behalen. Ook staan er interviews met atleten op de planning en komen er verslagen van hardloopwedstrijden online. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Tot snel!  
Liefs, Lau

Volg Runninglau ook via Tumblr, Instagram, of Facebook!

Loop je al hard? Wat voor artikelen zou je graag van Laura lezen?

Pin je favoriete fitspiration en food in Girlscene's Pinbook