News

Wanneer ben je verwend?

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Regelmatig legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De vraag van deze week: wanneer ben je verwend? Heart opende daar een topic over op het forum.

Heart opende een topic/discussie op het forum met de vraag: wanneer ben je écht verwend?
"Aangezien er een 'grote' discussie was in het turkish slowchat (topic op het forum, red.) over verwend zijn, leek het me een goed idee om hier een topic over te maken, vooral omdat ik niet wil dat de sfeer verpest wordt door die dicussie daar. De een vindt iemand meteen verwend als die 100 euro voor z'n verjaardag krijgt en de ander vindt iemand meteen verwend als diegene nieuwe, leuke kleren krijgt. Wat vinden jullie hiervan?"

bron

BrokenMirror zei: "Hoezo ben je verwend als je een X bedrag krijgt op je verjaardag? Ik krijg altijd ziekelijk veel geld van mijn oma voor mijn verjaardag (daar spaart ze ook het hele jaar voor, doet geld in een potje iedere maand enz.) maar ik ben haar daar heel dankbaar voor, ik wil eigenlijk niet eens dat ze dat doet en gewoon dat geld voor zichzelf houdt en besteedt, maar zij voelt zich daar prettig bij. Ik doe heel lang met dat geld. Maakt dat mij verwend? Ik vind mensen verwend als ze als volwassenen teren op hun ouders/verzorgers geld zonder erbij na te denken en het zien als 'normaal', geld uitgeven zonder de waarde ervan te kennen. Zeggen dat ze een iPhone van 600 euro 'geen geld' vinden en dat hun papa het moet kopen anders worden ze boos. Ik heb trouwens echt een hekel aan de eigenschap verwendheid."

Negru Voda zei: "Sowieso is er een verschil tussen verwend worden en je verwend gedragen. Bij dat eerste krijg je veel en bij het tweede voel je je te goed voor goedkope of simpele dingen. Het kan samengaan, maar dat hoeft niet. Ook omdat het eerste een situatie is waar je zelf vrij weinig aan kan doen en het tweede meer een onderdeel van je persoonlijkheid is. Ik word zelf ook best verwend, alleen ben ik mijn ouders daar behoorlijk dankbaar voor."

Coccolare zei: "Verwend zijn heeft naar mijn mening niks te maken met hoeveel je krijgt of hoe vaak je je zin krijgt, maar meer met hoe je daar mee omgaat. Als je waardeert wat je krijgt en het niet als vanzelfsprekend ziet dat de hele wereld er zo warmpjes bijzit als jij, dan vind ik je niet verwend. Ook al krijg je van je ouders een miljoen per maand. Overigens betalen mijn ouders zolang ik studeer alles voor me, zolang ik er maar bij werk. Vanaf mijn 15e moest ik verplicht een bijbaantje, anders kreeg ik ook geen zakgeld meer. Het punt bij mij is dat mijn ouders het ook makkelijk kunnen betalen, maar als ze morgen ineens allebei ontslagen zouden worden, heb ik door die werkervaring wel zoveel geleerd dat ik het ook zelf zou kunnen redden. Op dit moment hebben ze gewoon liever dat ik me concentreer op mijn studie en het opbouwen van mijn CV door middel van een studentenvereniging en vrijwilligerswerk. Ik vind mezelf niet verwend omdat ik waardeer wat ik krijg. Daarnaast kan ik ook niet zomaar alles kopen. Ze geven me echt niet zoveel dat ik er elke maand uitgebreid van kan winkelen. Als ik dat wil dan moet ik maar meer werken."

Thingamabobs zei: "Nogmaals ik vind niet dat je moet gaan werken, ikzelf heb daar momenteel ook geen tijd voor. Maar sommige kinderen snappen het concept 'geld verdienen om geld uit te geven' gewoon echt niet. Ik zeg niet dat iedere tiener met een iPhone verwend is omdat ze er niet voor gewerkt hebben. Maar niet alle tieners van thuis krijgen het besef mee dat er voor die iPhone is gewerkt. En dat is verwend zijn."

Wat vind jij: wanneer is iemand verwend?

Pin jouw favoriete en meest inspirerende afbeeldingen in Pinbook

Must reads 👀