Beauty

Zo creëer je een faux bob

Zou je wel een heel andere hairdo willen hebben, maar breekt het angstzweet je uit als je aan de schaar denkt? Je zou denken dat het verhaal dan ophoudt… Dat is niet zo! Je kunt namelijk in een handomdraai -ja, zélfs met lang haar- een korte en krachtige bob creëren. Wil jij weten wat je moet doen om een faux bob te krijgen en wil je zien welke celebs een fake bob hebben gehad? Dat lees je hier. 

De bob is helemaal in. Steeds meer mensen zetten de schaar in hun lokken om dit hippe kapsel te krijgen. Niet zo gek, want je bent er niet veel tijd aan kwijt en het zit snel in model. Een bob die goed bij je gezichtsvorm past, kan veel voor je doen. Zo kunnen je jukbeenderen en kaaklijn veel beter uitkomen! Bovendien wordt een bob nooit saai, want je kunt blijven afwisselen: krullen, slag, steil etcetera. 

Ben je wel benieuwd hoe het bobkapsel jou staat, maar ben je er nog niet klaar voor om de schaar in je lange lokken te zetten? Geen zorgen, je kunt een faux bob maken. En je hoeft er niet voor naar de kapper! Een faux bob kun je gewoon thuis maken, het enige dat je nodig hebt is een krultang, wat schuifspeldjes en eventueel een toupeerborstel (oké, en ook een beetje geduld). Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het hippe kapsel kunt creëren. 

Zo maak je een faux bob

Stap 1: Begin met het krullen van je haar om meer textuur te creëren.

Stap 2: Maak een middenscheiding en maak nog meer krullen. 

Stap 3: Maak een hele lage staart (liefst met een super dun elastiekje). Draai de staart naar binnen en zet het vast met schuifspeldjes. 

Stap 4: Trek voorzichtig aan de krullen zodat ze lekker nonchalant langs je gezicht vallen. Style het zo dat het haar de schuifspeldjes verbergen. Je kunt er eventueel een toupeerborstel bij pakken om meer volume te creëren. 

En je hebt een brand new kapsel! 
Wil je jouw krullen lang laten zitten? Girlscene geeft in dit artikel tips hoe je zo lang mogelijk plezier van je krullen kunt hebben. 

Wat heb je nodig voor de faux bob?


Krultang, €22,90, Kruidvat
Haarspray, €3,77, Kruidvat / Volume mousse, €3,87, Kruidvat / Schuifspeldjes, €1,95, H&M

Celebs & de faux bob
Celebrities wisselen vaker van kapsel dan jij van outfit. Ze deinsen dan ook niet terug voor veranderingen op haargebied en wisselen vaak af van lange lokken naar een kort kapsel, soms zelfs in een dag tijd! Voor ons lijkt het onmogelijk om zo vaak van kapsel te veranderen, maar dankzij bovenstaande tutorial weet je nu een geheimpje van de sterren. Veel celebs zijn namelijk gespot met een faux bob, ook al zou je niet zeggen dat ze eigenlijk lang haar hebben. Laten we even kijken hoe de celebs de fake bob rocken!  

Emma Watson – Korte bob

Amy Adams – Korte bob met slag 

Shenae Grimes – Zij gaat ook voor de korte bob met slag

Kate Beckinsale – Lange pluk van voren

Claire Danes – Bob met lengteverschil

Taylor Swift – Bob met krul 

Wat vind jij van de faux bob? Ga jij het proberen te maken?

Bron beeld tutorial: beautyhigh, Bron beeld celebs: gettyimages