Beauty

Hoe deal je met statisch haar?

9

De verwarming staat hoog en de (wollen) truien gaan weer aan. Het is winter en dat betekent vaak twee dingen: de lucht is droger en je haren worden statisch. Dat laatste merk je vooral wanneer je kleding aantrekt, je haren kamt en een muts van je hoofd haalt. Argh, SOS! Hoe ontstaat statisch haar en wat doe je ertegen? Girlscene geeft tips om statisch haar te temmen.

In de winter is de luchtvochtigheid lager. Een vochtige lucht legt een laagje om het haar heen en dat geleidt elektriciteit. In de winter neemt dit af, waardoor je haar sneller statisch wordt. Wanneer je dan een synthetische top draagt of een wollen trui aantrekt hoor je het haar knetteren. Wat doe je tegen statische lokken? Er zijn verschillende trucs om je haar onder controle te houden en statisch haar haar zoveel mogelijk te voorkomen.


bron

Borstel
Vermijd een plastic kam en ga voor een borstel met een houten handvat. Een borstel van haar in plaats van plastic pinnen werkt ook beter op statisch haar. De tip van Lauren Conrad is een borstel met haren, omdat je de natuurlijke oliën dan beter verspreidt vanaf de hoofdhuid naar de punten van het haar. Heb je weinig tijd en een quick fix nodig? Spuit dan haarlak op de borstel en ga dan over je haren heen. Tegenwoordig vind je ook verschillende ionische borstels in de winkel die helpen tegen statisch haar, zoals deze van Braun waar Girlscene eerder aandacht aan besteedde. 

Serum of olie
Leg een laagje om de punten van je haar met een haarserum of -olie. Een van Girlscene's favorieten is te koop bij de drogisterij in de schappen van L'Oréal. Voor meiden met een klein budget is het haarserum van Hegron (te koop bij Action) een aanrader. Je lokken ruiken dan naar perzik terwijl ze tegelijkertijd gevoed aanvoelen. Want het haar voeden is erg belangrijk, ook als je fijn haar hebt omdat het statisch haar tegengaat. Stel: je bent onderweg en je hebt geen haarproducten bij je. Maar je haalt net je beanie van je hoofd en je haar vliegt alle kanten op... Zoek dan in je tas naar handcrème, daarmee bereik je hetzelfde effect. Doe dit niet elke dag en gebruik een kleine druppel! Het is slechts een tip voor onderweg. Even met natte handen door het haar gaan wil ook werken. 

Haar wassen
Was je haar zo min mogelijk is een van de grootste tips. Misschien denk je nu 'bah!', maar stel het een dag langer uit dan normaal en gebruik tussendoor droogshampoo. Om de strijd tegen statisch haar aan te gaan is het belangrijk om maximaal om de dag je haar te wassen met shampoo in verband met de oliën van het haar die je dan stript. Het allerbeste is om een een milde shampoo te gebruiken die geen SL(E)S bevat, omdat dit een harde reiniger is die huid en haar uitdroogt. Het voordeel van SL(E)S is dat produten hierdoor schuimen, maar je haar wordt ook schoon zonder schuim. Bekijk eens de shampoos van De Tuinen (Dr. Organics), Wella en het merk 'Yes to ...'. 

Föhnen
Eigenlijk is föhnen een no go, maar soms moet je snel je haar drogen. Investeer in een föhn met ionische functie, omdat dit statisch haar voorkomt en dat is voor veel meiden welkom tijdens de wintermaanden. Wanneer je besluit om je föhn te gebruiken is het verstandig om meteen een hittebeschermend product in het haar aan te brengen. Een hittebeschermer beschermt het haar tegen de hitte zoals de naam doet vermoeden. Voor het föhnen breng je het aan op nat haar en als je daarna een andere tang gebruikt om je haar te krullen of te steilen spray je nogmaals een royale hoeveelheid in je lokken om te voorkomen dat je punten er broos uitzien. 


bron

Is het einde zoek en weet je echt niet meer wat je met je statische haar aan moet? Zet je haar vast in een vlecht en gebruik schuifspeldjes om de pluizige en springerige plukken op hun plek te houden. 

Heb jij last van statisch haar in de winter? Wat zijn jouw tips om statisch haar te voorkomen of tegen te gaan?

Bron: laurenconrad, huffingtonpost, parade, dokterdokter

Pin haar inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 5 jaar geleden Girlsthings

  Ik haat statisch haar grr..

 • 5 jaar geleden SupremeBitch

  Ik heb een houten borstel met echte haren en daar gaat mijn haar juist super veel van overeind staan..

 • 5 jaar geleden Ruby

  Goede tips, maar ze werken niet echt snel voor bijvoorbeeld op school net zoals snowy star zegt. bij mij helpt meestal gewoon een beetje water in je haarwortels

 • 5 jaar geleden Raven, timeless...

  eindelijk goede tips!

 • 5 jaar geleden HairNinja

  Oo school krijg ik ook zomaar statiet haar en dan kan ik de ze tips niet gebruiken helaas

 • 5 jaar geleden Louise

  Precies op het goede moment geplaatst..

 • 5 jaar geleden Heathen

  ZWITSAL HAARLOTION. RUIKT LEKKER EN HET WERKT GOED TEGEN STATISCH HAAR!

 • 5 jaar geleden myfashion

  Met het ijzer van een kledinghanger langs je haar gaan helpt ook

 1. 1