Beauty

SOS! Droge & jeukende winterbenen

Het is koud, nat en de dagen zijn kort en of dat allemaal nog niet genoeg is, wordt onze huid van al die ellende ook nog eens super droog en jeukerig. Vooral onze benen hebben het te verduren door de kou. Ze zijn super droog en jeuken de hele dag. What to do?! 


Bron beeld: Weheartit

In de winter is onze huid vaak droger. Dit kan te maken hebben met feit dat de lucht in de winter droger is, daarnaast droogt ook de verwarming in huis de huid uit. Wind en temperatuursschommelingen kunnen ook voor jeuk zorgen. Heel leuk dat we nu weten waardoor het komt, maar op die manier zijn we er nog niet vanaf. We kunnen moeilijk iets aan de weersomstandigheden veranderen en de verwarming de hele winter niet aanzetten is ook lastig als het buiten ijskoud is. Wat kun je dan wel doen? We hebben vier tips!

1. Probeer droge lucht in huis zoveel mogelijk te vermijden
De verwarming zorgt voor droge huid in huis, zet je de verwarming erg hoog, dan wordt de lucht in huis erg droog. Natuurlijk is het lastig om helemaal de verwarming niet aan te zetten, zeker als het buiten erg koud is, maar probeer de verwarming zo veel mogelijk uit te laten en zet hem niet te hoog, je kunt ook een extra trui aantrekken.

Daarnaast kun je ook een luchtbevochtiger aan je verwarming hangen, dit zorgt voor meer vocht in de lucht. 

Probeer ook in de auto de verwarming niet te hoog te zetten!

Bron beeld: Weheartit

2. Verzorg je huid in de winter goed
In de zomer moet je je huid goed verzorgen omdat je benen worden blootgesteld aan de zon en omdat je natuurlijk vaak blote benen hebt en je graag wilt dat je benen er op en top uitzien. Maar ook in de winter, als we onze benen verstoppen in broeken en panty's, is het belangrijk om onze benen goed te verzorgen. Een aantal dingen die je zou moeten doen:

– Douche niet te lang (vijf tot tien minuten)
– Zet de douche niet te warm (30 graden)
– Gebruik een douchegel die speciaal geschikt is voor de droge huid
– Gebruik geen harde borstels
– Wrijf je huid niet droog, maar dep
– Breng na het douchen direct een hydraterende crème aan
– Ga zo min mogelijk onder de zonnebank


Bron beeld: Weheartit

3. Probeer de factoren die een droge huid verergeren te vermijden
Probeer zo min mogelijk te krabben, dit lijkt misschien te helpen, maar het maakt het alleen maar erger, het levert alleen maar meer jeuk op.

Probeer ruwe en prikkelende kleding te vermijden. Kies liever voor een katoenen panty in plaats van een wollen panty. Probeer alleen vochtdoorlatende kleding te dragen, dus geen panty waar nylon in verwerkt is.

Alcohol zorgt ervoor dat je bloedvaten zich uitzetten en uitgezette bloedvaten zorgen voor jeuk. 

Wat (beauty)tips voor de droge huid:

Kneipp Lindenbloesem douchegelKneipp Teunisbloem huidolieKneipp Amandelbloesem bodylotion Aloë Vera Gel

Bronnen: Womenshealthmag.com / Gezondheid.be