Beauty

10 droogshampoo feitjes die je moet weten

Droogshampoo is inmiddels goed ingeburgerd op de redactie van Girlscene. De kast staat vol met dit witte goud ;-). Op dagen dat je haar als sliertjes om je gezicht valt zit er maar een ding op: haal de droogshampoo tevoorschijn! Omdat Girlscene dus regelmatig naar droogshampoo grijpt, delen we graag 10 feitjes over droogshampoo die je moet weten. Lees snel verder!


bron

1. Alleen op droog haar
Voor degenen die newbies zijn in de wereld van droogshampoo: gebruik droogshampoo alleen op droog haar. Bespaar dus moeite en geld en spray niets op nat haar, aangezien dat niets voor je doet. 

2. Houd afstand
Als je haar vet is en je geen tijd hebt om je lokken te wassen, is het begrijpelijk dat je zo snel mogelijk droogshampoo in je haar wilt spuiten. Maar take it easy en houd afstand voordat je de knop van de spuitbus indrukt. 30 centimeter moet voldoende zijn en op die manier verdeel je de droogshampoo beter over het haar.

3. Wit is oké
Ja, het is schrikken als je ineens een griezelige witte waas op je haar ziet liggen. Uh oh, wat ging er fout?! Niets, tenzij je de bus te dichtbij houdt. Geef het een paar minuten de tijd terwijl je ondertussen een tandenborstel over je tanden haalt en je mascara bijwerkt. Ga vervolgens schuddend met je handen door het haar en borstel na. Geen waas meer te bekennen!


bron

4. Spray as you go
In plaats van in een keer een halve bus droogshampoo door je haar te werken, is het een beter idee om stap voor stap te beginnen. Plek gemist? Breng daar nog een beetje aan. Misschien nog een beetje bij je pony of je scheiding…

5. Oeps, te veel droogshampoo
Toch iets te royaal geweest met droogshampoo? Pak dan je serum erbij, breng een druppel aan op de plek en föhn het. Borstel je haren terwijl de droogshampoo absorbeert.

6. Laat je haar met rust
Sommige meiden zitten graag aan hun haren, maar dat moet je niet doen als je met droogshampoo te werk gaat. Laat je haren voor wat het is, want de natuurlijke oliën van je vingers maken je haar weer vetter. Waarvoor heb je dan eerder al die moeite gedaan? 😉

7. Spray van onderaf
Dit feitje heeft alles te maken met de befaamde witte waas. Spray van onderen en je hebt geen last van witte resten in je lokken. 


bron

8. Volume
Droogshampoo is multifunctioneel, of je haar nu vet is of niet. Dat is juist zo fijn, want op dagen dat je meer volume nodig hebt in een futloos kapsel is droogshampoo een goede uitkomst.

9. Texture
Een van de wonderen van droogshampoo is dat het structuur en textuur aan het haar geeft. Ingewikkelde kapsels aan het maken? Die blijven de rest van de dag (of avond) zitten als je het haar eerst bewerkt met droogshampoo

10. Droogshampoo is niet nieuw
Nope, model Twiggy gebruikte het al toen ze nog aan het werk was decennia geleden. 

Gebruik jij droogshampoo? Welk merk is jouw favoriet?

bron: beautyhigh, xovain

Pin je favoriete beauty beelden in Pinbook