Lifestyle

Zo houd je goede voornemens vol

5

Happy New Year! Het is een nieuw jaar en dat betekent nieuwe voornemens om de maand januari mee te beginnen. Als jouw eerste voornemen is om 'goede voornemens vol te houden' moet je zeker even verder lezen. Girlscene geeft tips om goede voornemens dit jaar wél vol te houden. Kom maar op met die challenges, want dit keer ben je niet Sjaak afhaak.


bron

Realistische doelen
Allereerst is het een must om realistische doelen te stellen. Want hoe kun je voornemens laten slagen als je van jezelf het onmogelijke eist? Als je voor het derde jaar op rij tegen jezelf zegt om te stoppen met roken of geen ruzie met je zus te maken - wat nog steeds niet lukt - is het verstandig om je doelen bij te stellen. 

In plaats van stoppen met roken kun je ook jezelf voornemen om minder te roken. Bijvoorbeeld twee sigaretten per dag in plaats van een half pakje. En geen ruzie maken met je zus kun je veranderen in liever zijn voor haar, meer complimenten geven of ruzies eerder bijleggen. 

Voornemens per periode
Sommige voornemens zijn moeilijk om het gehele jaar vol te houden. Veganistisch eten in december is als vleesliefhebber erg lastig. En fit worden voordat je in de zomermaanden naar Griekenland gaat is geen doel dat het hele jaar duurt. 

Het is dan beter om tegen jezelf te zeggen dat je een week per maand of om de maand veganistisch eet bijvoorbeeld. Met het plan om fit te worden begin je meteen of in het voorjaar, zodat je later fit for summer bent. 

Maak het leuk
Til niet te zwaar aan alle goede plannen die je hebt gemaakt. Een goed voornemen hoeft niet per se iets out of this world te zijn. Houd het simpel, want ook de kleine dingen doen ertoe. Zoals glimlachen naar vreemde mensen, zeggen tegen je vrienden dat je blij met hun bent en je moeder spontaan helpen met schoonmaken. Klinkt beter en positiever dan niet meer drinken, vijf keer per week sporten (terwijl je normaal gesproken amper beweegt) en geen chocolade meer eten, of niet? 


bron

Wees niet te streng
Vergeet niet dat de voornemens niet per definitie een way of life zijn. Zeker niet als je van jezelf weet dat het moeilijk is om voornemens het hele jaar door te zetten. Het zijn goede voornemens, geen regels die je moet volgen voor de rest van je leven.

Houd het simpel
Liever een paar nuttige voornemens dan een waslijst (eerder een to do list) met zaken waar je aandacht aan moet besteden dit jaar. Keep it short and simple

Schrijf het op
Ben jij iemand die alles vergeet wat ze allemaal wilde verbeteren aan het begin van het jaar? Dat is eenvoudig om op te lossen, omdat je het gewoon op kunt schrijven. Hang het naast je spiegel, schrijf het in je agenda of maak een kort lijstje op je telefoon. Op die manier zie je altijd wat je goede voornemens zijn.


bron

Waarschijnlijk heeft het een reden als je aan het einde van de eerste week vergeet wat je voornemens zijn of als je na twee maanden je er niet toe kunt zetten. Goede voornemens slagen als je toegewijd bent en er echt voor wilt gaan. :-) 

Wat zijn jouw goede voornemens? Hoe houd jij het vol?

Bedankt voor de tip, Iris! 

LOVE dit artikel
15 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @sanne: Slordig! Bedankt voor je oplettendheid.

 • 5 jaar geleden Sanne

  Superhandig!

  Maar: "in de zomermaanden naar Griekenland gaan" moet volgens mij 'gaat' zijn

  Maar echt een leuk artikel! Zo hou ik mijn voornemens wel vol.

 • 5 jaar geleden Mystic_illussions

  Ik heb bewust dit jaar geen goede voornemens gemaakt, haha

 • 5 jaar geleden sacha

  Heeeeel handig

 1. 1