Lifestyle

Maak het gezellig met kaarsen

Mis je ook de zon als je uit school of werk komt? In december is het zo snel donker dat we vaak thuis zitten met het licht aan. Niks tegen tl-buizen en andere lampen, maar natuurlijk licht zoals vuur is toch gezelliger. Een open haard in je kamer komt vrij weinig voor. Gelukkig zijn er kaarsen: theelichtjes, lange kaarsen, grappige kaarsen, met of zonder patronen, naar rozen ruikende of geurloos. MyStyle zet een aantal kaarsen voor je op een rij die je lekker warm houden deze winter.


bron


bron

Kaarsen bestaan uit verschillende stoffen, een van de meest gebruikte brandbare stoffen is paraffine. Alleen jammer dat paraffine wel uit aardolie komt, en dus niet duurzaam is. Gelukkig zijn er genoeg andere brandbare stoffen. Stoffen die in de natuur worden gemaakt, bijvoorbeeld door bijen. Die zo lief zijn dat ze niet alleen honing voor ons maken, maar ook bijenwas. Dus mocht je deze kerst nieuwe waxinelichtjes nodig hebben voor je rendier lichthouder, dan weet je wat je moet halen.

bron

Je kunt thuis zelf je kaars maken van bijenwas. Of van bakolie of frituurvet, die je kunt hergebruiken met de doe-het-zelf kaars. Je hoeft niet bang te zijn dat je huis naar frituurvet gaat ruiken, want het tegendeel is waar. Je maakt er namelijk een geurkaars van; hmmm lavendel.


bron

Geurkaarsen hoef je niet per se zelf te maken, als je de gebruiksaanwijzing niet helemaal vertrouwt. Met kaarsen van Paddywax heb je moeiteloos 15 uur lang een lekkere geur in je huis. Kies klassieke geuren waarvan je helemaal warm wordt van binnen, zoals kaneel of cranberry. Heb je liever kruidige geuren zoals Christmas Spices en Autumn, dan heeft Soy Wax Melts wel iets voor jou. In hun assortiment vind je ook heel specifieke geuren, zoals Blueberry Cheesecake of je lievelingsparfum.


bron

Je kunt het ook anders aanpakken en de wintersfeer juist ontwijken. Haal in plaats daarvan een tropisch gevoel in huis. Begin met een kokosnoot kaars. Letterlijk, want deze ruikt niet alleen naar kokos, maar zit ook in een hele kokosnoot. Deze opeten lijkt me alleen een minder goed plan, dus zal je het moeten doen met een lekker ruikend huis voor tenminste 40 uur. Wil je liever geen kokosnoot in huis, dan zijn er andere opties om het zuiden naar je toe te brengen. Swaziland bijvoorbeeld, die deze mooie kaarsen maken met zebra prints en andere avontuurlijke motieven.



bron

Word je nog niet warm van deze kaarsen? Dan zijn de massage candles misschien een oplossing voor jou. Als de olie van deze geurkaarsjes eenmaal gesmolten is, heb je een heerlijke massage olie. Omarm de warmte en verzorg je huid, die waarschijnlijk ook niet zo van de winter houdt. Smeer er letterlijk de warmte op.

Laat ik niet vergeten te waarschuwen dat je kaarsen nooit zonder toezicht moet laten branden. We willen natuurlijk geen ongelukjes. Daarnaast wil je er wel bij zijn als je kamer gezellig belicht is, het liefst ook met een warm drankje en een film erbij. Ja, ik weet al wat ik vanavond ga doen!

Houd jij ook zo van kaarsen? Welke brand je altijd?

Door Petra Gama Broeken

Must reads 👀