Food

Biergist: wat is het en wat zijn de voordelen?

29

Veel meiden slikken biergistpillen, maar wat is het eigenlijk en wat doet het voor je lichaam? Is het echt zo goed als veel mensen beweren en kleven er ook nadelen aan biergist? We nemen biergist onder de loep en zochten voor jou de grootste voordelen van biergist op. 

Biergist was oorspronkelijk een bijproduct bij het brouwen van bier, maar tegenwoordig wordt biergist gekweekt, bijvoorbeeld op granen. Biergist kan ingenomen worden in poeder- of pilvorm. De pilletjes slik je 's ochtends op een nuchtere maag, of drie maal per dag bij iedere maaltijd. Het poeder kun je oplossen in een glaasje water, of doe je door je havermout of smoothie.

Het slikken van biergist heeft voor veel mensen veel gezondheidsvoordelen. Benieuwd of het voor jou ook zin heeft om biergist te slikken? We zetten de meest voorkomende ziektes die baat hebben bij biergist voor je op een rijtje.

Diabetes
Het chroom in biergist zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans wordt gebracht. Mensen met diabetes type 2 hebben moeite met het aanmaken van insuline, een hormoon dat nodig is om suiker in zetmeel om te zetten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat chroom de insuline een handje helpt, waardoor de insuline die wel aangemaakt wordt efficiënter kan werken. Biergist helpt er op deze manier dus voor dat je glucose levels gereguleerd worden.

Eczeem, acné en andere huidziekten
Het chroom en de vitamine B in biergist kan helpen bij verschillende huidziekten zoals acné en eczeem. Acné vermindert bij veel mensen wanneer de bloedsuikerspiegel in balans is, het chroom in biergist zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel in balans wordt gebracht. Daarnaast is er uit onderzoek van de Universiteit van Maryland dat biergist de kans op huidkanker zelfs kan verminderen. 

Stress
Sommige mensen nemen vitamine B wanneer ze veel stress hebben. Vitamine B helpt bij chronische vermoeidheid en depressie, ziektes die vaak door stress worden veroorzaakt, daarom zou biergist ook kunnen helpen bij stress. De vitamine B1 die veel in biergist gevonden wordt, werkt op het zenuwstelsel en dus ook op concentratieproblemen, slaapproblemen en andere problemen die door stress veroorzaakt worden.

Constipatie
Biergist kan ook helpen bij constipatie. Biergist zit namelijk vol met gezonde vezels, deze vezels zijn belangrijk om je darmen goed hun werk te laten doen. Biergist zorgt voor de groei van goede bacteriën in de darmen.

Haar & Nagels
Biergist heeft ook een positief effect op je huid en haar. Het werkt tegen haarverlies, zorgt ervoor dat droog en beschadigd haar gezonder wordt en zorgt voor een natuurlijke glow. Biergist zit vol vitaminen, mineralen en proteïnen die onmisbaar zijn voor je haar.

"Zijn er ook nadelen?"
Hoewel biergist in sommige gevallen heel erg goed kan zijn voor mensen met diabetes, is het toch belangrijk dat je eerst met een dokter overlegt voordat je biergist begint te slikken. Heb jij snel last van vaginale schimmelinfecties? Dan kun je biergist ook beter niet slikken. Een nadeel van biergist is dat het een hoog fosfor gehalte heeft. Fosfor maakt het voor je lichaam moeilijk om calcium op te nemen, er wordt aangeraden om een calcium supplement te slikken wanneer je biergistpillen slikt.

Slik jij biergistpillen en zo ja, waarom slik jij ze en helpen ze bij jou?

Bronnen: Lovetoknow.com, Livestrong.com, Ziektefaq.nl

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
14 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

29 reacties

 • 1 jaar geleden Mohamed Hashish

  hi my name ahmed any body can help me

 • 1 jaar geleden Mohamed Hashish • 4 jaar geleden Michellem

  Hoi ik ben michelle en ik heb erg last van puistjes zeker bij mijn kin ik heb nu een pukkel/puistje en hij was erg dik en rood ik dacht ik kan hem wel uitknijpen (klinkt vies) maar nee dus, dus ik bleef ervan af en de volgende ochtend was het nog erger en dik dus ik probeerde het opnieuw nee maar in de avond probeerde ik het nog naja zo ging ik veder en er kwam alleen maar vocht uit alleen maar en het is nu een hele litteken geworden en puistje zit er omheen en het is verschikkelijk wat kan ik er nu aan doen ? en als tip blijf van dit soort pukkels af het is drama

 • 5 jaar geleden flowerchild

  ik ga ze binnenkort kopen en hopelijk groeit m'n haar dan wat sneller. weet iemand trouwens hoe duur ze zijn (bij kruidvat)?

 • 5 jaar geleden Kattengrasspriet

  En: katten vinden het heerlijk! En hun vacht gaat er mooi van glanzen!

 • 5 jaar geleden nienke

  Ik slik nu een maand biergist pillen omdat ik gek werd van mijn acne uitbarstingen. En mijn huid is heel erg verbeterd! Ben er super blij mee Heb tot nu toe nog geen rare bijwerkingen gehad.

 • 5 jaar geleden AstridVluggen

  ik vraag me af of het wel echt zo goed werkt

 • 5 jaar geleden Esther_healthylife

  ik slik biergist voor mijn haar omdat ik veel uitval heb en vind dat biergist echt helpt hiertegen en mijn huid ziet er ook gezonder uit!

 • 5 jaar geleden Fennaaaa

  Ik heb last van acne over mn hele gezicht, ik ga het zeker proberen!

 • 5 jaar geleden strangepanic

  We hebben thuis vitamine B complex met ook biergist erin. Ik ga ze vanaf morgen dan maar slikken, proberen kan geen kwaad denk ik.

 • 5 jaar geleden Oreoinpower

  Ik las laatst ook al een wetenschappelijk artikel over aanvullende vitaminepillen en ook bijvoorbeeld biergist tabletten waar in stond dat dit totaal niets bijvoegde aan je gezondheid. Er was geen verschil te merken.

 • 5 jaar geleden Nienkedv

  Ik slik biergist nu en jaartje en het werkt super, mijn haar ziet er gezonder uit en mijn huid ook!

 • 5 jaar geleden miss kletskous

  hmm nog nooit gebruikt, maar ik zie veel rare reacties van dat je het niet moet geloven hahaha dat is ookzo ze willen alleen moneey verdienen

 • 5 jaar geleden Renée

  Ik heb een paar jaar trouw geslikt in verband met mijn huid, maar het heeft niet geholpen. Het deel over de verminderderde kans op huidkanker wist ik niet, maar ik heb er in ieder geval geen voordeel van gehad, want ik had mooi wel huidkanker. Ik zou er niet teveel van geloven als ik jullie was.

 • 5 jaar geleden Lock

  Ik heb ooit een hele pot geslikt, 3 keer per dag 3, maar zag geen verandering.

 • 5 jaar geleden Daenerys

  word je nou dikker van deze pilletjes ja of nee? als je niet dikker of zwaarder word wil ik het ook wel gaan slikken namelijk

 • 5 jaar geleden Rani

  @ Marlot heeft gelijk. De informetie over diabetes klopt helemaal niet. Het zijn trouwens ook de mensen met diabetes TYPE 1 die geen insuline kunnen aanmaken. Mensen met diabetes TYPE 2 hebben last van een insulineresistentie. Ze maken wel insuline aan, maar de cellen reageren er niet op waardoor ze de glucose (suiker) in het bloed niet opnemen.

 • 5 jaar geleden Roos

  ik slik nu biergist voor zo'n 3 maanden en het werkt (bij mij) super goed voor m'n nagels en haar

  mooie, lange en stevige nagels en mijn haar groeit ook een stuk sneller nu

 • 5 jaar geleden beautiful-made

  Ik heb het een tijdje gedaan maar ik voelde me enorm opgeblazen daarvan en merkte ook dat ik zwaarder werd dus ben er mee gestopt.

 • 5 jaar geleden Xgirlllyxx

  ik heb het een tijd geslikt en het helpte wel mar na een tijd toch niet meer gedaan ga binnenkort misschien weer proberen

 • 5 jaar geleden sterretjeee

  Ik slik appelazijn pilletjes voor mijn huid werkt ook heel goed

 • 5 jaar geleden iLove3.141592

  @ janine , er zijn dus gewoon niet meer nadelen.

  Ik heb het ook een paar maanden geslikt. Ik zag geen enkele verbetering in ook maar iets helaas.. Voor sommigen zal dit hét wondermiddel zijn, maar bij sommigen merk je dus geen verschil.

 • 5 jaar geleden twolifant

  Ik slik ze elke dag, voor de puistjes. Mijn broer had voor het slikken heel veel puistjes op zijn gezicht. En nu hij biergist slikt is het heel erg minder geworden. Dus ik slik ze ook voor puistjes. En tot nu toe nog best weinig puistjes gehad! (:

 • 5 jaar geleden Janine

  Meer nadelen zou ook wel fijner zijn geweest..

 • 5 jaar geleden Oxelsnor

  Ik heb ze geslikt voor betere bloedsomloop. Mijn handen liggen in de winter altijd helemaal open daar zijn ze echt goed voor heb er minder last van. Nadeel je komt er van aan (2-3 per dag staat er op dat ding) minstens een kilo kom je ervan aan want het blijft gist.

 • 5 jaar geleden Marlot

  "Mensen met diabetes type 2 hebben moeite met het aanmaken van insuline, een hormoon dat nodig is om suiker in zetmeel om te zetten."

  Insuline zet suiker niet om in zetmeel. Het zorgt ervoor dat glucose (een soort suiker) opgenomen wordt in de cellen en het teveel aan glucose omgezet wordt in glycogeen. Zetmeel zit o.a. in brood en bestaat uit een lange keten van glucosemoleculen.

 • 5 jaar geleden Desirée

  goed artikel! ben benieuwd naar meer artikelen over verschillende pillen & bijv. superfoods!

 • 5 jaar geleden Josje

  Ik slik ook al bijna 2 jaar biergist. Hetzelfde potje als op de foto, van de Kruidvat. Ik neem 3x5 en ik merk vooral dat mijn nagels er ontzettend sterk van worden ( ik heb van mezelf al sterke nagels ) en mijn haar gaat er sneller van groeien. Verder heeft biergist op acne bijna geen invloed...

 1. 1