Lifestyle

20 redenen om van de winter te houden

Hoera het is winter! 'Zijn jullie gek geworden Girlscene, HOERA?' Uhhhh neeeeee! De winter is heus niet zo deprimerend als je misschien denkt, er zijn ook een aantal hele leuke dingen aan de winter. Denk jij van niet? Lees dan snel verder, want wij hebben twintig redenen gevonden waarom de winter best OK is!

– Het wordt vroeger donker… Vervelend? Het is maar hoe je het bekijkt en omdat wij het vandaag allemaal positief bekijken, zien we de donkere dagen ook als iets positiefs, want…. Het is super gezellig. Geurkaarsjes aan, potje thee erbij en hmmmmmm…..

– Schaatsen! Ok, er ligt misschien niet altijd ijs, sterker nog er ligt vaker geen ijs dan dat er wel ijs ligt, maar er zijn wel overal schaatsbanen geopend en wat is er leuker dan met vriendinnen schaatsen en daarna warme chocolademelk met slagroom te drinken (die je dan ook gewoon verdiend hebt, want schaatsen is een work-out!).

– Binnenkomen als het buiten koud is, is hemels… alsof je van een vrieskist een tropisch eiland binnen wandelt. 

Bron beeld: Weheartit

– In de winter kun je veel meer spelen met kleding dan in de zomer. In de zomer is kleding al snel te warm, in de winter kun je laag over laag aantrekken zonder het te warm te krijgen, daarnaast valt het winterkleding ook een stuk minder op als je wat overtollige kerstkilo's op je buik hebt zitten.

– Zomerfruit is lekker, maar winterfruit ook! Mandarijnen, peren, sinaasappelen, we LOVE it.

– Niet alleen winterfruit is lekker, wintervoedsel lusten we ook wel. Heerlijke, warme soepen zoals linzensoep en erwtensoep, stoofpotjes van mama, boerenkool, andijviestamppot.. Hmmmm…


Bron beeld: Weheartit

– Is er iets leuker dan wakker worden in een wit winterwonderland? Dat sneeuw ook zorgt voor wat logistieke problemen (het OV en de weg wil je tijdens zo'n dag graag vermijden) vergeten we graag voor een moment, want een wit winterwonderland is magisch mooi. En dan die eerste voetstappen in die krakend verse sneeuw.. We love it!

– De winter is de ideale periode om een hele dag op de bank door te brengen met een goed boek, kopjes thee en chocolade koekjes binnen handbereik. Rustig muziekje op de achtergrond en… ultiem genieten. 

– In de zomer is alles een wedstrijd, je MOET het naar je zin hebben, want het is zomer en de zomer is er om plezier te maken. Je MOET dus eigenlijk heel veel van jezelf. In de winter is dat niet het geval, in de winter mag je hele dagen in bed liggen, in de winter mag je nietsnutten, in de winter hoef je niet per sé drie keer per week naar de sportschool. 


Bron beeld: Weheartit

– Sjaals, UGGS, beanie's, coltruien, plaids, ski-jassen, handschoenen, oorwarmers, hmmmm kleding waar we ons in kunnen verstoppen…

– De Gingerbread Latte en Pumpkin Spice Latte van Starbucks!!! Yummm… Oh en de Salted Caramel Hot Chocolate, drankjes die we in de zomer nooit zouden drinken maar die de winter zo fijn maken!

– Kerstmis en Oud & Nieuw en de tijd tussen Kerst en Oud & Nieuw.. Een week lang eten, slapen, familie, feestjes en zo min mogelijk denken aan school en werk. Oh en als je (net als wij) wel moet werken tijdens de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw, dan zul je merken dat het in het OV een stuk minder druk is en dat ook je mailbox niet zo overstroomt zoals normaal (want de rest van de wereld is namelijk wel bijna allemaal vrij).


Bron beeld: Weheartit

– Buitenspelen als er sneeuw ligt! Ineens is iedereen op straat te vinden, nog meer dan in de zomer. Sneeuwballen gevechten, sleetje rijden van een heuvel, sneeuwpoppen maken en dan daarna lekker binnen opwarmen met een warme douche, warme chocolademelk en erwtensoep. Yes please!

– De Olympische winterspelen! We hebben nu al zin om Sven Kramer en alle andere Nederlandse schaatsers te zien zegevieren (want dat gaat ze na-tuur-lijk doen!!!).

– Tegen kou kun je je kleden, tegen warmte niet. En als we het écht heel koud hebben, dan brengen we een bezoekje aan de sauna, doen we een lesje bikram yoga, of we dompelen gewoon een paar uur in een loeiheet bad. Hmmmm…


Bron beeld: Weheartit

– Als het in de winter een keer mooi weer is, waardeer je dat een stuk meer dan in de zomer. Strak blauwe lucht, koude lucht, rookwolkjes blazen, misschien wat sneeuw onder je voeten, of een paar schaatsen.. Hmmm, mooie winterdagen, er is niets waar we in de winter dankbaarder voor zijn.

– Wat hebben films als Love Actually, The Holiday, New Year's Eve en Bridget Jones' Diary met elkaar gemeen? Het zijn allemaal films die in de winter zijn uitgekomen en die je in de winter moet kijken. Winter (december) films zijn over het algemeen een stuk romantischer dan films die hartje zomer gereleased worden (uitzonderingen daargelaten natuurlijk), maar het winterse landschap waarin de films vaak plaatsvinden maakt de film perfect voor de winter.

– Voor de lucky bastards die op wintersport gaan… is wintersport ook een aardig (super) goede reden om van de winter te houden. Nooit meer op wintersport of nooit meer op zomervakantie? Voor de echte wintersportjunkie is deze vraag heel makkelijk te beantwoorden, nooit meer op zomervakantie natuurlijk, want de wintersport wil je voor geen goud missen.


Bron beeld: Weheartit

– Geen wespen, bijen, muggen(bulten), Yes, yes en YES! (Oke, we moeten toegeven, we hebben ook wel eens een muggenbult gehad in de winter, maar het aantal muggenbulten is in de winter toch aanzienlijk lager dan in de zomer!).

– Heb jij last van hooikoorts? In de winter is de kans groot dat je daar helemaal GEEN last van hebt. Be-ter!

– En last but not least, je hebt een mooi vooruitzicht. In de zomer denk je heel de tijd, ooooh shit het wordt bijna herfst en daarna wordt het IEKKKK winter. In de winter denk je, oooooh het wordt bijna lente en daarna wordt het ZOMER! Dus als je de winter écht niet leuk vindt, heb je een stuk beter vooruitzicht dan in de zomer ;-).

Ben jij fan van de winter, of tel je de dagen af totdat het weer lente wordt? Wat vind jij fijn (of minder fijn) aan de winter?

Bedankt voor de tip Laura!

Must reads 👀