Travel

Tien tips bij het online boeken van jouw hotel

Boek jij jouw reisjes ook altijd online? Ben jij ook altijd op zoek naar het perfecte hotel? Heb jij ook wel eens een hotel gehad dat op internet er een stuk beter uitzag dan dat het in werkelijkheid was? Kun jij net als wij alle drie de vragen positief beantwoorden? Lees dan snel verder, want we hebben tien tips bij het online boeken van jouw hotel. De tien geboden bij het boeken van jouw hotel…


Bron beeld: Weheartit

1. Lees beoordelingen
Misschien kijk jij als eerst naar de prijs en naar de foto's van een hotel, maar je zou eigenlijk eerst de beoordelingen moeten checken. Een hotel kan er op een foto nog zo mooi uitzien, in werkelijkheid kan het vies tegenvallen. Beoordelingen van mensen die het hotel eerder bezochten zijn vaak eerlijk en geven vaak nuttige informatie zoals 'Het was schoon' (of juist niet), het was goed bereikbaar met het OV (of juist niet), het was stil op de kamer (of juist niet). 

2. Weet wat jij belangrijk vindt
Wat vind jij belangrijk aan je hotel? Dat het er super modern uitziet, of dat het midden in het centrum ligt. Wanneer je voor jezelf op een rijtje hebt wat jij belangrijk vindt aan je hotel, kun je gericht gaan zoeken.

Bron beeld: Weheartit

3. Kijk goed naar de ligging van het hotel
Check altijd goed waar het hotel ligt. Soms vind je een hotel dat bijna too good to be true is voor de prijs die je ervoor moet betalen. Vaak liggen deze hotels niet midden in de stad, maar aan de rand, of zelfs iets er buiten en moet je iedere dag een uur reizen om naar het centrum te komen. Daar kun je beter voordat je boekt achterkomen, dan wanneer je voor het hotel staat.

4. Maak gebruik van filters
Als je online op zoek gaat naar een hotel, kun je vaak verschillende filters gebruiken. Het aantal sterren dat je hotel moet hebben, de prijsklasse, de ligging. Ga je naar een grote stad met veel hotels? Gebruik dan zoveel mogelijk filters om niet te veel oninteressante hotels tegen te komen.


Bron beeld: Weheartit

5. Check verschillende check-in en check-out data
De prijzen van hotels kunnen per dag heel veel verschillen. Zit jij niet vast aan bepaalde data, check dan meerdere in- en uitcheck data om een zo voordelig mogelijke optie te krijgen. Hoe voller het hotel zit, hoe hoger de prijs meestal is. Is er een groot evenement in de stad, dan is de kans dat de prijs hoger is dan normaal heel groot. Een dag later kan dezelfe hotelkamer ineens de helft van de prijs zijn.

6. Kies de juiste kamer
Hotels hebben vaak verschillende kamers met verschillende bedden. Let daar goed op voordat je de kamer boekt. Als een hotel rustig is, is de kans groot dat je een upgrade kunt krijgen. In plaats van een standaard kamer krijg je dan bijvoorbeeld een executive kamer. Je moet daar vaak wel zelf even om vragen, nee heb je, ja kun je krijgen. Onthoud goed, hotels willen over het algemeen dat hun gasten tevreden zijn en nog eens terugkomen, ze zullen er dan ook alles aan doen om jouw verblijf zo fijn mogelijk te maken. Wees dus niet bang om het gewoon te vragen.


Bron beeld: Weheartit

7. Staar je niet blind op sterren
Sterren geven aan hoe luxueus een hotel is, maar sta je er niet blind op. Een driesterrenhotel is niet per definitie minder leuk dan een viersterrenhotel. Check altijd de beoordelingen, dit is vaak betrouwbaarder dan het sterrensysteem.

8. Kies de juiste bestemming op het juiste moment
Kies het juiste hotel op het juiste moment. Hotels zijn niet altijd even duur, er zijn periodes waarin hotels duurder zijn dan in andere periodes. In Europa is de vuistregel: in april, juni, september en oktober zijn de steden duur. Stranden zijn van juni tot en met september duur. Van maart tot februari is alles relatief goedkoop, behalve de wintersportgebieden en tijdens de kerstdagen en oud & nieuw.


Bron beeld: Weheartit

9. Wat is inbegrepen
Controleer voordat je boekt altijd wat er bij de prijs is inbegrepen. Mag je gratis ontbijten? Moet je betalen voor het internet? Dit kan een hotel aanzienlijk duurder maken wanneer dit niet is inbegrepen en je er wel gebruik van wilt maken.

10. Vergelijk meerdere aanbieders
Hotel zijn niet via iedere aanbieder dezelfde prijs, vergelijk daarom altijd verschillende aanbieders. Op de website Trivago.nl kun je hotels niet alleen vergelijken op prijs, ligging, sterren etc., maar je kunt hetzelfde hotel ook bij verschillende aanbieders vergelijken, zo weet je zeker dat je de goedkoopste aanbieding gevonden hebt.

Bron: Trivago.nl

Pin jouw droomvakantie in Pinbook