Food

Tarwegrassap: wat & waarom?

Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien heb je er wel eens bij gegruweld, misschien heb je het zelfs wel een keer geprobeerd; Tarwegrassap. Enorm populair onder de health junkies, maar waarom eigenlijk? Wat maakt tarwegrassap nu zo gezond en is het eigenlijk wel zo gezond als iedereen doet voorkomen? Hoe drink je het? Waar haal je het vandaan? Wij zochten het haarfijn uit.

Bron beeld: Weheartit

Wat is tarwegras?
Tarwegras is een scheut van de tarweplant. Tarwegras is jonge tarwe. Voordat tarwe uitgroeit tot het bekende graan, is het eerst een groene spriet, tarwegras. Tarwegras is dus eigenlijk het plantje dat tarwe is voordat het uitgegroeid is tot graan.

Waarom is tarwegras zo gezond?
Tarwegras bevat hoge concentraties van vele vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en chlorofyl. Natuurlijk kun je ook gewoon een pilletje slikken, maar daarin zijn de stoffen kunstmatig. Tarwegras is een levende voedingsbron. Tarwegras wordt geoogst op de piek van de voedingswaarde (na 8 tot 12 dagen). Op het moment dat het tarwegras geoogst wordt bevat het een compleet spectrum aan vitamines, mineralen, enzymen en antioxidanten die makkelijk door het lichaam opgenomen kunnen worden. De chlorofyl in het tarwegras reinigt het lichaam van binnenuit en voorziet het lichaam van nieuwe energie.


Bron beeld: Weheartit

Wat is tarwegrassap?
Omdat het menselijk lichaam gras niet goed kan verteren, moest er een andere manier verzonnen worden om tarwegras binnen te krijgen. Tarwegrassap wordt gemaakt met een slowjuicer, deze juicer perst het sap uit het gras en hierdoor krijg je een super geconcentreerd sapje met goede voedingsstoffen. Een tarwegrasshotje is net zo groot als een espresso.

Wanneer moet je tarwegrassap drinken?
Tarwegrassap is voor iedereen geschikt. Je kunt het tarwegrassap het beste 's ochtends vroeg op je nuchtere maag drinken. Nadat je het tarwegrassap gemaakt hebt, kun je het het beste meteen drinken, hoe langer je wacht hoe meer voedingsstoffen verloren gaan.


Bron beeld: Weheartit

Ik heb geen slowjuicer en ik heb ook geen geld om een slowjuicer te kopen, wat nu?
Geen probleem! Bij natuurvoedingswinkels koop je ingevroren shotjes met tarwegras, deze zijn per shotje verpakt. De avond van tevoren haal je een shotje uit de vriezer en 's ochtends begin jij de dag zonder gedoe met een gezond shotje tarwegras. 

Hoe smaakt tarwegras?
Uhhhhh je moet er van houden… Het smaakt naar gras en heeft een best heftige (na)smaak. Vind jij de nasmaak van tarwegras niet zo lekker (net als wij), houd dan een partje sinaasappel in de aanslag, dit neutraliseert de smaak.


Bron beeld: Weheartit

Klinkt allemaal fantastisch, maar is het nu echt zo goed al het beweerd wordt?
Tarwegrassap zit vol gezonde stoffen en wordt in alternatieve geneeswijzingsmethoden gebruikt bij de behandeling van onder andere kanker en artritus. Helaas is tot op heden niet wetenschappelijk bewezen dat tarwegras daadwerkelijk helpt bij deze ziektes. 

Waar koop je tarwegras?
Tarwegras koop je bij natuurvoedingswinkels, of online. Je hoeft maar tarwegrassap in te tikken bij Google of de websites waar ze tarwegras verkopen vliegen je om de oren. Op deze websites koop je vaak niet alleen het gras, maar je kunt er vaak ook de bevroren shotjes kopen. Daarnaast kun je ook tarwegras zelf kweken in de vensterbank. De kiemen hiervoor vind je ook bij natuurvoedingswinkels en online.

Bottoms up Girls!!!

Heb jij wel eens tarwegrassap geprobeerd? 

Bronnen: Tarwegras24.nl / Tarwegraskoning.nl

Must reads 👀