Lifestyle

20x kerstmarkten

Het is weer bijna Kerstmis en dat betekent onder andere.. Gezellige kerstmarkten! Sleep je familie of vriendinnen mee en breng de dag door met sfeervolle lichtjes, kerstversieringen en een kopje gluhwein (of warme chocolademelk met slagroom). Wil jij weten waar en wanneer er kerstmarkten zijn? Lees dan snel verder. 

Kerstmarkten zijn elk jaar weer een leuk uitje. Lekker door de straten sloffen, kitscherige kerstgoodies kopen die je helemaal niet nodig hebt, je maag vullen met een bratwurst…. Krijg jij er al een beetje zin in? Wij lichten 20 kerstmarkten voor je uit. 


Bron

Nederland

1. Amersfoort
Wanneer? 1-12 tot 22-12
Elke zondag wordt er een wintermarkt gehouden op het Eemplein. Schaatsen, shoppen, gluhwein… Het is er allemaal!

2. Amstelveen
Wanneer? 14-12 tot 15-12
In het centrum van Amstelveen wordt er een gezellige kerstmarkt georganiseerd. 

3. Assen
Wanneer? 18-12 tot 23-12
Assen is ook dit jaar een kerststad. Zes dagen lang is er speciale kerstverlichting en verlichte bomen.

4. Breda
Wanneer? 14-12 tot 15-12
De kerstmarkt in het Ginneken is een begrip in Breda.

5. Den Bosch
Wanneer? 28-11 tot 1-12
Beleef volop de inspirerende kerstmarkt in de Brabanthallen in Den Bosch.  

6. Deventer
Wanneer? 12-12 tot 14-12
Breng dit jaar een bezoek aan de sfeervolle Grote Kerk Kerstmarkt in Deventer. 

7. Doetinchem
Wanneer? 12-12 tot 14-12
De kerstmarkt in Doetinchem is een leuk dagje uit! 

8. Eindhoven
Wanneer? 6-12 tot 15-12
Shoppen? Dan moet je naar de kerstmarkt in Eindhoven. 

9. Groningen
Wanneer? 20-12 tot 22-12
De kerstmarkt in Groningen (kade van de Hoge en Lage der A) vindt gelijktijdig plaats met het evenement WinterWelVaart, dubbel feest dus! 

10. Haarlem
Wanneer? 15-12 van 09.30 – 18.00 uur
Voor een leuke dag shoppen in kerstsfeer ga je naar Haarlem, de stad is op zondag omgetoverd tot een groot kerstdorp met meer dan 150 kraampjes. 

11. Hoofddorp
Wanneer? 15-11 tot 5-1 
Winterland Hoofddorp trekt de aandacht met de vele twinkelende lichtjes, vrolijke muziek en heerlijk geurende lekkernijen. Je kunt ook schaatsen op de ijsbaan. 

12. Leiden
Wanneer? 14-12 tot 22-12
Dit jaar wordt er midden in het historische centrum 60 chalets geplaatst worden, wat zorgt voor een ultieme sfeer op de kerstmarkt. Je kunt producten shoppen, maar je kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje. 

13. Maastricht
Wanneer? 30-11 tot 30-12
Tijdens de kerst wordt Maastricht omgetoverd tot Magisch Maastricht. Een kerstparadijs waarbij je jouw ogen uitkijkt. Doe er inspiratie op voor kerstcadeaus of scoor leuke items voor in de kerstboom. Of ga op de foto met de Kerstman!

14. Rotterdam
Wanneer? 22-11 tot 1-12
Ooit al kerst in Finse sferen willen beleven? Dan kan op de Finse kerstmarkt in Rotterdam. Handig om te weten: de markt is overdekt. 

15. Venlo
Wanneer? 25-11 tot 5-1
Tijdens de kerstmarkt in Venlo is het centrum ondergedompeld in de kerstsfeer. Je vindt er 80 kersthuisjes met typisch Duitse kerstlekkernijen.

Er zijn nog veel meer kerstmarkten in Nederland, het volledige overzicht vind je hier


Bron

Buitenland

16. Oberhausen
Wanneer? 15-12 tot 23-12
Net over de grens bij Arnhem staat het overdekte winkelcentrum CentrO in Oberhausen, een walhalla voor kerstshoppers. Slenter door dit toverachtige kerstdorp en geniet van de prachtige verlichting, sfeervolle muziek en de heerlijke geur van dennenbomen. 

17. Keulen
Wanneer? 25-11 tot 23-12
Keulen is het walhalla van kerstmarkten. Lichtjes, kerstballen, dennenbomen…Er zijn maar liefst 6 kerstmarkten in Keulen, elk met haar eigen charme. Je wandelt gemakkelijk van de ene naar de andere kerstmarkt, maar kan uiteraard ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Op de kerstmarkten vind je de meest uiteenlopende producten, alles in het thema van kerst. 

18. Münster
Wanneer? 25-11 tot 23-12
In deze oude historische stad staan in totaal 280 kraampjes om de leukste kerstaankopen te doen. Terwijl je over de kerstmarkt van Münster slentert word je omringd door de verschillende wintergeuren. Gepofte kastanjes koop je gloeiend heet in porties van 10 of 20 stuks, verpakt in een papieren puntzak. Ook de van geraspte aardappel gebakken Reibekuchen en een traditionele Bratwurst van de grill zijn gewild. De sfeervolle verlichting op en rond de kerstmarkt geeft je een kerstgevoel.

19. Düsseldorf
Wanneer? 21-11 tot 23-12
De kerstmarkt in Düsseldorf is elk jaar weer een succes. Niet voor niets, want Düsseldorf is makkelijk te bereiken vanuit Nederland en is dus een kerstbestemming bij uitstek. Gedurende 4 weken verandert de grote stad in een dorp van peperkoekhuisjes. Voor velen is het de mooiste tijd van het jaar. Je loopt genoeglijk door de versierde straten met glinsterende kerstverlichting van de ene naar de andere kerstmarkt in Düsseldorf. De typische geur van kaneel en Glühwein ruik je overal.

20. Brugge
Wanneer? 24-11 tot 2-1
Op de kerstmarkt in Brugge heerst een intieme kerstsfeer. Je kunt uitgebreid kerstshoppen in een stemmingsvolle ambiance. De feestelijk verlichte winkelstraten en de knusse kerstkraampjes staan garant voor de ultieme kerstbeleving. Dit is dé plek waar je mooie en originele kerstcadeaus vindt. Bovendien kun je er heerlijk eten.


Bron

Welke kerstmarkt ga jij bezoeken? 

Must reads 👀